Jamajčanski holistički guru gurmana za kosu, ivycharlaine | BA.inspinre.com
Stil

Jamajčanski holistički guru gurmana za kosu, ivycharlaine

Jamajčanski holistički guru gurmana za kosu, ivycharlaine

Moje ime je Nicole, međutim, mnogi me kao Ivycharlaine što je zapravo moje srednje ime. Ivy je došao iz mog pokojnog prabaka. Moji roditelji su Jamajke, ali sam rođen u Škotskoj i odrastao u New Yorku. Ja sam žena, majka, sestra i prijatelj i volim svaki ulogu. Ja sam hard core istraživač i pomalo opsesivno sa svime što se može znati o stvarima koje me zanima učenje. I zaista njeguju i drže za svaki trenutak sam blagoslovljen s, posebno sa svojim sinom i suprugom.

Ja sam zapravo bio Relaxer slobodan od 2002. Upravo sam umoran od mojih skalp gori tokom procesa. Međutim, nakon toga, postao sam opsjednut držim kosa super stick ravno do stana to peglanje svake dvije sedmice. Nisam imao pojma da je moja kosa je bila čak i kovrdžava.

Na kraju sam odlučio da se vrati na moje prirodno stanje u 2009. Godini sam ofarbala kosu u plavo i bilo je tako teško topline i Dye oštećen, da je počela raskidanjem i osećao kao hrskavi i tvrd kao sijeno.

Bio sam tako radoznao šta moja prirodna kosa je izgledala kao da sam spustio ravno željeza, zaključao ga, bacio ključ i pobjegla od njega. Proteklih 5 godina da je bilo zabavno s mojom kosom, obojen sam ga i isecite ga nekoliko puta, ali sam naučio da volim svoju lokne!

load...

Moja kosa rutina

Ja sam sve o tome malo održavanja. Ja sam za pranje n go tip djevojke. Perem kosu jednom tjedno, stavim u odmoru u uređaj / hidratantna krema, a ponekad i ulje (ovisno o vremenskim uvjetima / sezona) i samo sam neka se osuši.

Imam nekoliko rezanih proizvoda koje sam naizmenično ovisno o vremenskim prilikama. Za čišćenje koristim ni SheaMoisture vlage zadržavanje šampon ili Aussie Moist (za zajedničko pranje). Za ispiranje-out uređaj / Detangler koristim Aussie vlažan ili SheaMoisture Raw shea maslac regenerator. Za ispire sa kose ili hidratantnu kremu koristim ni Kinky kovrčavu Knot Danas ili ShidaNaturals hidratantna krema Detangler. Ponekad sam koristiti malo kokosovog ulja ili bademovog ulja da zapečati vlage u ako mi kosa izgleda jako suho. Noću, ja uvijek ni spavati sa mojom kosom u ananas i satenskom hauba ili na satenskom jastučnicu. Moja kosa je prirodno jet crne. Međutim, ja sam bio uzimajući siva dlaka jer sam bio na koledžu. Dakle, ovih dana sam normalno koristiti Clairol Lijepa polutrajna naplate u bilo tamno smeđe ili crne boje. 

Iznenađujuće, ne dosadi moja prirodna kosa! Ja Looooooove moje kovrče, pogotovo kada su u svojim najzdraviji državi.

Ono što najviše volim

Počeo sam se snima video na mom Ivycharlaine YouTube kanalu 2010. Godine nisam znao šta da očekujem, ali sam zaista blagoslovio svu ljubav i podršku sam dobila. Ja ne znam da li sam sebe smatram uspješan vlogger. Ne radim to za uspjeh ili slavu ili priznanje. Ja sam dijeli svoj život iskustva sa mojim gledaocima od prirodne kose do trudnoće kao majka sina kovrdžave kose. Jednostavno sam vlog jer volim ga!

Wow, volim inspirišu i motiviranje drugih! Nedavno sam uploaded a vrlo transparentan i otvoren video na mom Ivycharlaine YouTube kanalu govori o tome zašto sam počeo vlogging. Iskreno dijeli moje srce, i izliv ljubavi koje sam dobio me je dovezao do suza. Nisam mogao vjerovati koliko je žena prošli kroz slične priče kao i moja. Znajući da sam dao im nadu i da Podigao sam njihov duh kroz moje priče je izuzetno ispunjava me.

Sunce, mjesec i zvijezde su limit. Ne znam što je sljedeće, ali sam uzbuđen i otvoreni za nove mogućnosti. 
load...

Beyond YouTube

Sunce, mjesec i zvijezde su limit. Ne znam što je sljedeće, ali sam uzbuđen i otvoreni za nove mogućnosti. Volio bih da bude na TV-u ili možda online šou. Moja strast je motivirajuće i uzdižući druge, posebno žene i majke.

Pa ćemo vidjeti što budućnost nosi. Moj savjet drugim vloggers: Samo da si ti! Gledatelji vole autentičnost. Budite kao transparentni kao što su udobne bića. Želiš gledaoci biti u mogućnosti da se odnose na vas.

Prati me

Instagram | Twitter | sajt

load...