Ja sam bivši prirodno prirodan: Šta sada? | BA.inspinre.com
Stil

Ja sam bivši prirodno prirodan: Šta sada?

Ja sam bivši prirodno prirodan: Šta sada?

Kao dijete sam bio uvjeren da je moja 3C kosa bila ružna. Moja mama zapravo nije znao kako da oblikujete svoju kosu jer joj je moja baka nikada nije učio kako upravljati kosi. Kao rezultat toga je moja mama uvijek uspravi kosi. Uvijek sam želio svoju kosu da izgleda kao moja mama, jer ostala djeca u školi bi se smejati rep smiješno izgleda i pletenice da će mi dati. Tako da nikad nisam naučila da ništa u mojoj kosi osim ispraviti. Svi ispravljanje zaista uzima svoj danak na moju kosu i to je pržena i neposlušnu tako na kraju sam odlučio da se ohladi puretina iz mog stana željeza. Dakle, po prvi put sam ikada pokušao da nosim moja prirodna kosa koja je sada 3B. Dok je mokra da je kovrčava i meka, ali kada je osušena je samo pretvorio u olupinu. Tako da sam ponovo pokušao nekoliko dana kasnije, ovaj put sam dodao neki proizvod, ali i dalje mi je kosa postala nered kada se osuši. Tako da sam nosila maramu preko moje kose za čitavu 2 tjedna do mog imenovanja za kosu da se kutija pletenice. Pletenice su bili u mojoj kosi za 6-7 nedelja i ja odlažem na uzimanje ih. Ja samo ne znam kako upravljati svoju kosu Jednom sam uzeti ove pletenice, a ja sam prestravljena da će svi moji školski drugovi ponovo mi se smeješ kao i svi radili kad sam bio u osnovnoj školi. Samo sam potpuno izgubljen. Iskreno, ja bih samo brijem sve moje dlaku ako sam mislio da mogu skinuti pogled.

Odgovor

Nikada ne ostavljajte zaštitnu stilu duže nego što je preporučeno, jer će doći do oštećenja kroz lomljenje ili kosu možda čak i početi zaključavanje. Box pletenice nikada ne treba ostaviti u duže od dva mjeseca, tako da budite spremni da ih skinu. Evo nekih stilova koji mogu raditi nakon što izvadite pletenice.

Heatless istezanje

Niste sigurni šta dnevnu rutinu je od kada si se zakleo sa ravnim željeza, ali postoje i drugi načini da se postigne razvučeno kosu bez topline. Možete koristiti Curlformers ili metodom trake da pomogne izdužiti vašu kosu. Kada se potpuno osuši, možete umotati ga dalje produžiti i izravnati kosu. SistaWith RealHair ima odličan tutorial o tome kako je ona ispravlja svoju kosu sa satenskim materijalom.

load...

Ovladavanje pranje i otići

Dok je ovaj stil je glavna za mnoge kovrčave djevojke, neke žene imaju problema mastering to. Obično aplikacija proizvod je problem, iako proizvodi imaju tendenciju da se krivica. Odličan za pranje i otići počinje sa veliki dan za pranje, a to znači čišćenje, duboko uređaj, stil, i klima-sušenje. Postoji nekoliko varijanti, posebno kada je u pitanju proizvodi koji se koriste, ali brtvljenje u je vlaga od vitalnog značaja za držanje kose hidrirana i kovrče bez Kada se osuši. Moj lični rutina možete pogledati ovdje, ali evo video iz ElleCKay koji pokazuje joj oprati i ide rutinski pravo u tuš i može biti prilično korisno.

Ashley Bloomfield koristi četku za definisanje joj teksturu i ostvari punoću na nju krunu na njenoj kosi niske gustoće. Za dodatnu volumen, ona koristi svoje vjerni Afro pick pogoditi one korijene i njen gotovih izgled je prekrasan!

Postoje brojni stilova možete igrati sa od bantu čvorova Afro dimova koje izgledaju sada neverovatno i prilično popularan. Stres manje i zabavite se sa svojim kovrče.

load...