Izlazi iz kose | BA.inspinre.com
Stil

Izlazi iz kose

Izlazi iz kose

Ovo su najgori! To je jedna stvar da se osjećaju frizuru je ustajao, ali to je sasvim druga tema ako go-to frizura je i oštećenje uvojcima. Ovo se često dešava da neki Naturals nosi perike, plete, ili pletenice za duži vremenski period. Čini se kao da je štiti kosu, ali možda se žrtvovati svoj rubova ili dužine s uskim ekstenzije ili ne dozvoljavajući kosu i vlasište da diše između instalacijama. Ponekad možete imati previše dobra stvar.

Glavni razlog mnogi naturals nađu zaglavljeni u kosi oštećenja brazde je zbog nedostatka znanja. Neki stilovi jednostavno nisu napravljene za svaku teksturu kose, a ponekad je problem u prenaprezanja proizvoda ili stil koji izaziva najveću štetu. Nije bitno kako si završila na oštećenja kose put, ali kako planirate da se razilaze u zdraviji ruta što je važno.

Prinos na znakove

Vaša kosa će reći o sebi i vama. Ako nastavi da ostane suha, lomljiva, ili pucanja, onda postoji problem i nešto treba da se promijeni. To bi mogla biti proizvodi koje koristite ili čak samo stilove koji ste branje koji se ne slažu sa kosom. Ako nastaviš dobiti vilu čvorova (jedan pramen čvorova) koje su vam ometaju od zadržavanja dužina onda morate smanjiti ili ukloniti pranje i odlaze (Ja ovo govorim sam sebi dok kucam). Ako nosite okvir pletenice ali svaki ukapavanjem ostavlja vas s tanjim rubovima, onda ćete možda morati napustiti pletenice na miru. Obratiti pažnju i ne mislim da je problem će čudesno nestati. To nikada nije.

load...
pregledavati YouTube

Neki naturals imaju ograničeno znanje o mogućnostima stajling, ali gotovo svaki stil ikada stvoren imati tutorial na YouTube-u. Možda ćete morati početi usljed strašan, poznati YouTubeano kao Naptural85, Mahogany Curls, a moja prirodna Sistas. Sve ove žene su poznate po svojim kreativnim stajling sposobnosti i znanja.

Dodaj proteina

Dodavanje protein tretmani mogu biti vaša kosa treba, ako je to nedostajalo u režim kosu. Vidim da je dovoljno raditi mjesečni tretman proteina, jer previše proteina može napraviti krhki. Tjedno tretmani su prečesto i nepotrebno. Neki naturals smatraju da su proteini osjetljive, ali mogu biti samo osjetljiva na određeni protein.

Stop loše navike

Možda znate da koristi određeni proizvod uzrokuje pustoš na kosu, ali ste zavisni na način na koji to čini kosu osjećati. Zaustavite ludilo! To je vrijeme da pusti to, pokušajte novi stil, ili tražiti novi proizvod. Iako je šteta ne može biti očigledno, to će ispariti prekovremeno. Ja uvijek imati kasni reakcija na lošu kosu navika jer neće vidjeti loše efekte za tjedana. Ako znate da se često koriste topline ili na visokim temperaturama, ne mislim da je zbog toga što nije raskinula još da nije došlo do oštećenja. Korak dalje od loših navika i proizvoda. To može biti sve što je potrebno da vidi velika razlika u zdravlju vaše kose.

Consult profesionalni

Ovo se ne bi spomenuo onoliko često koliko bi trebalo, ali pronaći pravo profesionalne za vaš problem je to potrebno. Ako imate problema vlasišta, možda će biti potrebno da posjetite dermatologa. Ako ste pate od velikog gubitka kose, to može biti vaš lijekova, hormona, ili stres tako da će biti potrebno da zakaže sastanak sa svojim lekar zaštite. Ako ne možete upravljati da vlaže vašu suhu, krhku kosu, možda ćete morati da vidite kovrdžave ili prirodni frizer.

Takođe može biti potrebno da jedu bolje, vježbanje, i piti puno vode u borbi protiv mnogih od ovih pitanja. Uzimajući najbolju negu vašeg tela iznutra je uvijek dobra ideja. Dobijaju adekvatnu sna i konzumiranje vitamina može zaustaviti čak i više problema imate sa kosom! Ne kažem da neke od ovih stvari će eliminirati pravi tegoba i zdravstvenih problema. Ovi prijedlozi samo može pomoći, tako da zapamtite da vaša kosa je pogođena ono što ste stavili na njega i na vaše tijelo.

load...