Iz dana u dan curly rutina kose | BA.inspinre.com
Stil

Iz dana u dan curly rutina kose

Iz dana u dan curly rutina kose

Koliko često perete kosu? Kako napraviti pranja n go trajati sedam dana?

Često se ove vrste pitanja u komentarima mog videa, kao i na licu. Ako si zauzet kovrdžave devojku poput mene to nije idealno provesti sati više puta tjedno za održavanje frizuru. U prosjeku Perem n go jednom svakih pet do sedam dana. Taj proces traje oko 1-2 sata u zavisnosti da li je vrijeme da duboko stanje i malo više ako se difuzni umjesto osuše. Bacite pogled na moje proces od početka do kraja!

Dan za danom Curly Rutinska

Dan 1

Ovo je moja kosa na dan 1. Trebalo mi je neko vrijeme da proizvode koji volim svoju kosu za sedmodnevni pranje n go, tako da ne budu obeshrabreni proces pokušaja i pogrešaka! Ovdje su proizvodi i tehnike koje rade za mene i moj tip 3C kovrče.

Wash dan

Ja obično ko-pranje sa silikona uređaj poput Tresemme Naturals ili V05 vlage mlijeka uređaj. Nakon ispiranja sam prst otpetljati sa istim silikona uređaj i isperite vrlo malo.

load...

Primjenom Leave-Ins

Dodam odsustvo-ins ravno iz tuša na moju četiri dijela kose. Sada sam volim Qhemet biološki Alma i maslinovo mileram ili Original Moxie je Lux Brave. Moja kosa voli kremaste odsustvo-u koji pomaže definirati moje kovrče kao i vlaže. Da se prijavim moje Styler sljedeći (volim maslinovo ulje Eko-Styler, ali svaki gel alkohola ili styler će učiniti) i glatko ga dio po dio. Ja zapuniti sa jojobe ili kokosovo ulje naredne i preći na sljedeći odjeljak dok ja sam gotov!

Difuzno vs Air Dry:

Difuzno sam na velikom silom sa srednjim vatri oko 5-10 minuta (ako mogu). Ako je moguće da se osuše mi kosu dok se potpuno ne osuši. Primijetio sam moje lokne su manje neposlušnu, pa čak i nešto više definiran i sjajna, kada sam se osuše. Međutim, neki pranje dana to jednostavno nije moguće. Kada je hladno ja difuzno dok mi je kosa 80% ako moram da idem van. U ovom Dan 1 sliku moja kosa je difuzno za samo 5 minuta i sušeno na vazduhu ostatak puta. Moje kovrče su Poppin '!

Dan 2

Pineappling

Ja ananas moja kosa svake noći kako bi bili sigurni moja uvojci nisu ravne ili beživotno ujutro. Samo jednostavan visoki konjski rep pomoću labave ouchless frizuru mogu napraviti svijet razlika u produžava život vašem stilu.

Održavanje

Ujutro i noćne održavanje je ključno za održavanje ovog stila. To nije teško i ne zahtijeva puno vremena, ali to je definitivno uvjet. Ja koristim iznos četvrtinu veličine od kremastu hidratantne kreme (voda je 1. Sastojak) staviti neki život natrag u moje kovrče. Tapšući moja kosa sa proizvod na dlanovima radi odlično za mene i ne ometa moje kovrče previše. Osećam moje kovrče mi zahvališ za vlagu. Druga opcija je zamagljivanja kosu vodom previše. Za mene, voda je malo previše za sušenje. Za jutarnje i noćne održavanje koristim Shea vlage je Curl Jačanje Smoothie ili Qhemet biološki korena čička maslac krema i pečat sa jojobe ili kokosovim uljem.

Dan 3

Oko Dan 3, ovisno o vremenu, moje kovrdže mogu dobiti prilično krut i treba još malo vlage da oživi svoj oblik i odskok. Ja koristim Q-Redew sredinom sedmice za oko 1 minutu ujutro. Kao što sam spomenuo zamagljivanja ili prskanje moja kosa sa vodom je malo previše vlage za moju kosu. Pare iz Q-Redew je uvijek samo ono što je kosa doktor prepisao za moju krut kovrče.

load...

Dan 4

Ovo je moja kosa na kraju Dana 4. Volim kako raste zapremine kao dani prolaze.

Dan 5

Do 5. Dana mi je kosa obično na to je max frizz faktor. Kako bi se smanjila kovrča budem siguran da održe pečaćenjem sa uljem. Sam zavolio neki iznos od kovrče jer mi pomaže da se postigne velika kosa volim.

Na današnji dan Koristio sam Shea vlage je Curl Jačanje Smoothie i jojobe za brtvljenje u vlage za taj dan.

Dan 6

Visoke Pony! To je dan za pranje za mene! Trudim se da oblikujete svoju kosu u punđe ako vreme dozvoli. Ako ne stavim kovrče u konjski rep. Ako Osećam bezobrazan ću vezujem rubovima dolje sa satenskom maramom nakon nanošenja malo vode i eko-Styler gel za njih.

load...