Isprobajte ove 6 načina za povećanje sreće i smanjenje stresa | BA.inspinre.com
Stil

Isprobajte ove 6 načina za povećanje sreće i smanjenje stresa

Isprobajte ove 6 načina za povećanje sreće i smanjenje stresa

Žene su zauzeti. Mi smo žongliranje poslu, u školi, obitelji, prijateljima, partnerima, kućni ljubimci, i život u našem domu. Vodimo na više projekata istovremeno i često su gori sebe van. Mi je teško ponekad reći ne, jer želimo da bude "super žena." Mi smo uvijek u pokretu, a ne pronalaženje dovoljno vremena za odmor.

To je vrijeme za nas da se zaustavi i briga za sebe. 

Brigu o sebi omogućava vam da vremena za sebe i pomoći uravnotežiti vaš um, tijelo i duh. Ugradnjom brigu o sebi u vaš životni stil može povećati sreću i smanjiti stres. To vam omogućuje da se vremena da sebi prioritet i pronaći ono što vas usrećuje. Brigu o sebi treba često javljaju kako bi zadržali sva područja wellness uravnotežen, a to ne mora biti složeni ili skupi. Evo jednostavnog načina na koje možete inkorporirati prakse brige o sebi koje mogu poboljšati vaše sveukupno zdravlje.

load...

Healthy Eating

Ugraditi voća, povrća i drugih Whole Foods u ishrani da pomogne sa zdravim načinom života. Ukrasite svoj ploča sa šarenim hranu njegovati sebe vitaminima i mineralima kako bi vam jak. Možete pronaći jednostavne recepte online sa minimalnim sastojcima i obrok pripreme tokom sedmice. To smanjuje "šta ima za večeru?", Pitanje koje se stalno pitamo.

Vježba

To ne mora biti strašno. Sudjelovati u aktivnostima koje ćete uživati ​​da će vas u pokretu. Vaša sesija vježba ne mora biti dugo, samo zakazati vrijeme koje radi u vaš životni stil. Da li uzeti kickboxing klase ili ići u šetnju, uzmite vremena da se vaše tijelo kreće i pokazati zahvalnost za sve neverovatne stvari može učiniti.

Ostatak

Ostatak je od suštinskog značaja da bi vaše tijelo ide. Važno je da se odgovarajuću količinu sna noću i održavanje zdrave tijelo. Razvijanje spavanje rutinu će pomoći vašem tijelu opustiti i može pomoći sa zaspao. Možete popiti čašu kofeina besplatni čaj, sprej jastuka s lavandom prskanjem ili slušati opuštajuću muziku da smiri svoj um.

Ravnoteža

Ponekad, samo uzimamo na previše. Pobrinite se da balansirati te stavke na svojoj listi obaveza ili ćete spaliti sebe van. Pokušajte da realno-do liste svaki dan, tako da neće biti preplavljeni i razočarani kad ne možeš na sve njih. Pobrinite se da se pauze na sebe dati pauzu tokom dana.

Zabavi se

Uzmite malo vremena da uživate i zabavite se! Planirajte vrijeme s vama, prijateljima, obitelji, i kućnih ljubimaca. Imam Žena je izlazak i plesati cijelu noć sa onima koji zaista imaju leđa.

Kako napraviti svoje zdravlje prioritet? Šta brigu o sebi prakse da li uključiti u vaš životni stil? Molimo vas da podijelite sa kovrdžave zajednice.

load...