Imali ste užasan salonski doživljaj - šta sada? | BA.inspinre.com
Stil

Imali ste užasan salonski doživljaj - šta sada?

Imali ste užasan salonski doživljaj - šta sada?

Mrziš svoj novi izgled. Šta sad?

Prva stvar je prvo shvatiti da niste sami - to je ljepota u stanju da napuste komentari i postavljati svoje prije i poslije fotografija online zajednici koja osjeća radost vaša (ili bol). Međutim, niko režim, stil, cut, ili boja odgovara svim, pa bez obzira na to koliko stručnosti ili obuku stilista tvrdi da ima, oni su odgovorni ili imaju nezgode. Slično tome, stilista može pogrešno shvatiti poruku koju su pokušavali da prenesu tokom prvih konsultacija. Imajte na umu da ponekad, bez broj istraživanja učinjeno u vaše ime je potpuno siguran, ni. Dakle, mrziš svoj novi izgled. Šta sad? 

  • Imaju realna očekivanja o vašim rezultatima.
  • Budite otvorenog uma.
  • Budite spremni da rade sa svojim stilista, a ne protiv njih.
  • Imaju otvorenu komunikaciju.
  • Nemojte se bojati da progovore.

Prije imenovanja

Sutra imam sastanak sa svojim kolorista, i da joj pokaže jasno razumijevanje onoga što boje želim, ja sam koristio opciju bookmark na Instagram za čuvanje fotografija ljudi pratim koji je tako dobro prikazati. Poslao sam i neke od njih prije nedjelje, kako bi mogla biti pripremljen moguće. Ali, dok je dobro imati mnogo fotografija inspiracija da se odnosi na, imajte na umu da je vaša kosa ima potpuno jedinstvenu priču, znači da će stilista morati prilagoditi svom procesu u skladu sa specifičnim karakteristikama vaše kose kao što su tekstura, gustoća, dužine, pa čak i način života.

load...

Pobrinite se da vaša kosa svježe oprana i pripremio za veličinom dan prije svoj termin kako bi se osiguralo da ne završiti gubljenja vremena stilista, a na kraju, svoje vreme i novac. Jednom sam odlučio da preskoči čišćenje i otpetljava moja kosa nakon putovanja do jezera što se dogodilo da je samo nekoliko sati prije nego što moja frizura imenovanja. Nepotrebno je reći, moj stilista i njen pomoćnik morali provesti jedan sat detangling moja mat kosu pre nego što je rez i to je bio ništa manje bolno. Moje nakon imenovanja planova dobio potisnuti zbog toga, i ja sam morao hodati okolo ostatak dana sa užasna glavobolja.

Prilikom imenovanja

Ako ne možete osjetiti da je stilista čija stolica ste u stvari, možda nemaju pojma šta rade, ne boj se da progovore o tome prije nego doseg za škare. Pitajte ih nešto poput, "da li radi sa kovrdžave kose često?" da se probije led. Obratite pažnju na njihova reakcija u ogledalu. Ako ti daju opsežan pregled usluga koje će pružati prilikom imenovanja, to su dobri pokazatelji iskrenosti i otvorene komunikacije. Međutim, ako je stilista čini stidljiv ili čak uvredio vaše pitanje, pitajte salon menadžer da je na raspolaganju još jedan stilista. Nakon čujem razgovor nesigurnosti moj tip kose između dva stručnjaka, ljubazno sam ustala iz stolice, nakon što oprani i pitao prednji koordinator stola da me rebook sa stilistom koji je imao više iskustva bojenje prirodne kose.

Ne smile i lažni funk dok si još u salonu, samo da ode kući i ostavili užasan Review Online.

Lako kao što je za upload fotografiju svog uprskao rez na društvenim medijima, vaš stilista može izgubiti potencijalne klijentele i zaraditi lošu reputaciju, ako niste zadovoljni s ishodom svoj termin. Ne smile i lažni funk dok si još u salonu, samo da ode kući i ostavili užasan Review Online. Prije nego što napuste svoje stolice, uzmite nekoliko minuta za obradu kako se zaista osjećati dok gledaš u ogledalo. Odgovorite iskreno na pitanje: "Kako ti se sviđa?" i dati svoj stilista priliku da prvi ispraviti problem.

Nakon imenovanja

Ako se nešto o svom stilista i koje im je obećano stručnost čini se, ne boj se da tako kažem, dok je tačan treba da bude od pomoći, a ne znači samo duha trač ili klevetu. Držite svoju preporuku efektivnu ističući tačan problem ste suočeni tijekom iskustva ili u krajnji rezultat. Ko zna, možda dobiti direktnu poruku od vlasnika salon nudi drugu šansu kupon za rješavanje bilo koje pitanje za kosu koji je napravljen tokom strašno sastanak.

load...

Da sumiramo

Kada se sve rečeno i učinjeno, trebalo bi da se osećaju dobro provesti svoje vrijeme i novac na salonu. I za one od nas s prirodnim i kovrdžave kose, može već biti zastrašujuća pomisao oslobađajući naše povjerenje u potpunom strancu koji bi potencijalno šteti zdravlju kose koje smo radili tako teško postići. Da li detaljno istraživanje i ispred rezervacije svoj termin. Ako je rez, stil, boju ili sveukupno iskustvo nije ispalo onako kako vam se sviđa, ne bojte se pitati više pitanja i govore vaš um.

Kako ste se bavili stilista nezgode?

Javite nam se na Facebook-(NaturallyCurly), i prati me @DevriVelazquez na Instagram

Pročitajte Zašto Ne volim nepušači Moji Kovrčava kosa At Night

load...