Hladnoća mi ionako nikada nije smetala. Ali frizz | BA.inspinre.com
Stil

Hladnoća mi ionako nikada nije smetala. Ali frizz

Hladnoća mi ionako nikada nije smetala. Ali frizz

Mnogi kovrdžave i valovite kose djevojke bi se složila da kovrče je žestoka neprijatelj. Ako želite pobjediti neprijatelja onda će zahtijevati ti kul, odnosno hladno, a ako to ne onda raditi možda ćete morati promijeniti se nekoliko vaše navike. Evo sedam cool načina da tuku kovrča jednom i za sve.

1. Cool It

Isperite kosu hladnom vodom (okrenite slavinu dole hladno kao možete nositi) zaključati u vlage i spriječiti da neželjene frizz. Uzimanje hladnih tuševa nisu toliko opuštajuće kao naš sat vremena one tople, ali rezultati su dovoljne da vas uvjeriti. Ne samo da sprečavaju kovrče, oni zadržati boju kose od blijedi ako ste je obojena. Isto tako, feniranja kosu na hladnjaku postavku za last minute vašeg procesa će sadržavati kovrče rezultat u prekrasnom sjaj. Score!

load...

2. Frižideru Prije upotrebe

Čuvajte vaše dopuštenje-u uređaj u frižideru između koristi kao alternativa za uzimanje one ne tako strašan hladnom vodom. Ako želite jače, sjajnija pramenove ali nisu spremni dati svoj vrući tuš, onda je ovo sljedeći najbolja stvar. Ona će raditi na isti način da zapečati zanoktica u završni korak rutinu za njegu kose.

3. Co-llaborate

Ne brini ko-pranje ne znači da neko drugi pranje kose za vas (govori o neugodno). To jednostavno znači čišćenje kosu sa samo uređaj, a ne šampon. Ovaj tretman hidratizira suhu kosu čineći je sjajnom i zdravom. Takođe možete kreirati vlastite cowash po cocktailing svoj uređaj sa svojim šamponom (pročitajte ovdje za jednostavan recept). Za neke prirodno kovrčava djevojke, ko-pranje je sve što rade.

4. Uređaj, a ne dlake proizvoda. Vježbe.

Dame, vaša kosa može i dalje izgledaju sjajno i divno mirišu kada radite van. Prije nego što je pogodio teretanu obavezno distribuirati odsustvo u uređaj ili stajling krema u kosi. Nakon što je to tako samo stavi kosu u punđu i otići raditi van. To će zadržati vlagu u kosi.

5. Curl Diet

Jeste li znali da jedu voće i povrće čuva vaše kose zdrav? Pa sada ti! Šparoga sadrži folnu kiselinu, što je odlično za oživljavanje gustu kosu i ubrzava rast kose. Za one od vas koji lako gube kosu, Garbanzo grah će ograničiti gubitak i štiti kosu od oštećenja. Leća sadrži dosta gvožđa što daje kovrče koje odskočiti izgled. Avokado se sastoje od vitamina B i E, koji će učiniti vaš skalp zdraviji zajedno sa svojim kovrče! Ako imate kovrča i nikakva količina proizvoda čini udubljenje, moglo bi biti vremena da pogledam u svoju ishranu.

6. Quit Heat

Imajući kovrdžava ili talasasta kosa nije lako ponekad. Za neke djevojke (uključujući i mene) ako pustimo kosu se osuše da će ona završiti izuzetno neposlušnu, ali ako pokušamo da ukroti kovrče / valovi uz ravnanje kosu pomfrit. Za one koji nemaju tih problema, ja sam ljubomoran. Međutim, postoje rješenja za ovu dilemu. Ovaj trik heatless talas me je spasio toliko vremena i preporučujem ga svakom kovrčava djevojka!

7. Noćna sitnog Fighter

Budimo realni; Ujutro kosu kovrdžave i valovite djevojke ponekad liče grivu lava. Ovaj trik će pretvoriti vaše ulogu "kralj džungle" da kraljica kovrčave kose. Spavanje sa visokim konjskim repom će odbraniti sa kovrča i nepotrebne ludilo. Preporučujem koristeći frizuru ili debeli, elastična traka za kosu vezati kosu s. Ovi proizvodi su manje šanse da se probije kosu i neće ostaviti nabor. Uz ovaj trik ćete biti u mogućnosti da započnete dan, bez potrebe da ukroti vaše mane. Nakloniti se.

load...

Ovaj članak je napisao Hayley Sureck.

load...