Henna i još 7 praška za zdraviju kosu | BA.inspinre.com
Stil

Henna i još 7 praška za zdraviju kosu

Henna i još 7 praška za zdraviju kosu

Amla prahu

Indijski ogrozd, amla je plod sa zelenkastim žutim bobicama i vlaknasti unutarnji teksturu koja raste na myrobalan-tre, koji je porijeklom iz Indije i Burme. Phyllanthus emblica je njegovo botaničko ime i to je bere ručno u jesen. Ovo voće s kiselim, gorkim i adstringentno ukus ima sadržaj C visoke vitamina, što je odličan za jačanje imunološkog sistema i prah se često dodaje do korena kose dodati snagu i sjaj.

Bhringaraj prahu

Također poznat kao Eclipta alba, ove biljke je godišnji, puzanje i biljka vlage-voli. Bhringarj je glavni biljka za njegu kose u Ayurvedi. Ne zaustavi preranog prosjed zadržavajući prirodnu boju kose. Anti-upalni svojstva funkcionirati kao skalp piling da se oslobodi infekcije i smanjiti perut. To je najcjenjenijih za borbu protiv gubitka kose izazvana zdravstvenog stanja i stresa.

Brahmi u prahu

Ovo puzanje višegodišnji je porijeklom iz mnogih dijelova svijeta i najčešće nalaze u tropskim regijama azijskog kontinenta. Bacopa monnieri je njegovo botaničko ime i to je dobro poznat kao kosa za zgušnjavanje i posjedovanje pomlađivanje svojstva. Najbolje koristiti u kombinaciji s drugim popularnim Ayurvedska u prahu kao amla, bhringarj, shikakai, i nima da pomogne u jačanju korena kose.

load...

Kana

Ovaj prirodni biljka se koristi za bojenje kože (za odlikovanja) i bojanje kose je napravljen iz prahu lišće pustinje biljka grm Lawsonia. Listovi biljke kane sadrže lawsone i ova narančasta / crvena boja se oslobađa kao lišće slomljen. Ovaj grm raste u tropskim i suptropskim regijama svijeta kao što je Afrika, Sjeverna Australiji i južnoj Aziji i najčistiji kvalitet kane se uzgaja i bere u sjeverozapadnoj Indiji. Henna čini više za kosu od bojenje, kako se zaustavlja lomljenje kose, brtve na vlagu, i popravci zanoktice kose i ima uređaj svojstva.

Hibiskus latica u prahu

Poznat i kao Jaswand ili Jaswandi, ova biljka uglavnom raste u tropskim regijama svijeta. Njegova Botanički naziv je Hibiscus sabdariffa i mogu se naći kao glavni sastojak u mnogim osvježavajućim čajeva je širom svijeta. Hibiskus latica u prahu povećava crvenih tonova u kosi kada se koristi sa kanom za postizanje boji trešnje u kosi. Velika kao blagi sredstvo za čišćenje (savršeno za vlasište piling) i uređaj biljka koja pomaže smanjenje kosa rasterećenja kroz jačanje i stanja korijene. Steknite volumen i sjaj s ovom kosom voli biljke.

Marshmallow korijen u prahu

Iz porodice biljaka Malvaceae, ovo višegodišnja biljka je native na vlažnu područja sjeverne Evrope i zapadne Azije. Njegova Botanički naziv je Althaea officinalis, te je najčešće koriste za ublažavanje upale grla i suvi kašalj. To je vrijedan sastojak u proizvodima za kosu, jer će pomoći u liječenju ekcema, psorijaze i suho vlasište. Također je voljena u kovrčave kose zajednicu kao gel-poput supstanca je superioran za otpetljava.

List neem prah

Svi dijelovi neem stabla se koriste u tradicionalnoj medicini. Azadirachta indica je njegovo botaničko ime i stablo je porijeklom iz Indije. Ovaj prirodni biljka je snažno efikasan u borbi protiv bolesti sa svojim antibakterijskim, antigljivično i antivirusna svojstva. To pomaže da se liječenje vlasišta bolesti, promovirati zdrav rast kose, a vjeruje se da pomogne u rasterećenje gubitak kose koji se javlja iz višak sebuma koji klompe pore na koži glave ili psorijaze i ekcema. Neem list u prahu može tretirati te uslove i očisti vlasište za zdrav rast kose.

Shikakai prahu

load...

Prevođenje na "kosa-voće" ili "voće za kosu", ovaj grm-kao stablo raste u centralnoj Indiji. Krajnje je vitaminima A, C, D, E i K zajedno s antioksidansima. Koristi se stoljećima kao sredstvo za čišćenje za tijelo i kosu zbog čišćenja svojstva. A za ublažavanje peruti, takođe je detangling svojstva i da će promovisati jačanje kose i uređaj.

Većina ovih prah može biti u pastu sa destiliranom vodom i koristiti sam ili s drugim prah i ulja za izvanredne maske za kosu, sredstva za čišćenje, uređaja, i gelovi. Sve ove prirodne prah će donijeti divno koristi svoju kosu tako što je svoj omiljeni ili koji si ti spreman za probu?

load...