Duga kosa: Kako se brinuti za to | BA.inspinre.com
Stil

Duga kosa: Kako se brinuti za to

Duga kosa: Kako se brinuti za to

Mi smo neka vrsta moderne dan Disney naslov klasične bajke "Rapunzel" bolje od originala. Zašto? Jer smo realisti i "Tangled" je ono što kao dugodlake princeza (ili svakodnevni gal) je sve o: čvorova, ispucale vrhove, oštećenu kosu vratila i opće mane slabost.

Razmislite o ovome: Kosa raste iz svoje korijene po prosječnoj stopi od jedan centimetar mjesečno. To znači da ako je vaša kosa je prošlost ramena, što ga čini najmanje 16 centimetara (oko 40 centimetara), a zatim svojim krajevima imaju više od tri godine! Samo mislim o svim zlostavljanje životne sredine su oni prošli. Svi ovi agresori načeo kutikule svakog kosu, izazivajući ga kovrdžanja se, osjećati krte i biti više skloni lom.

VIŠE: Uključite krhku kosu Soft Again

load...

Skoro zvuči kao čudo da svako zapravo ima dugu kosu na prvom mjestu.

Ipak, duga, gusta brave koje su zasljepljujući sjaj i nedodirljive mekoću i dalje biti svetionik ljepote, mladosti i vitalnosti. Dobra vijest: To je zapravo ne treba čudo da se to dogodi. Koristeći pravo vrste proizvoda i vodeći računa o svojim stilom poteza može osigurati kosu zdrava kao što raste duže i duže i duže.

Prvo, pokušajte da ne pere kosu svaki dan. "Daily pranje će zapravo osušiti ga. Umjesto toga, preskočite svaki drugi dan i koristiti suhi šampon ako su korijeni masnu ili vaša kosa izgleda mlitavo ", kaže frizer osoba New Yorka Creighton Bowman, koji radi sa Felicity Huffman i Jane Krakowski. Kada radite sapunicu na lice se, dajte svoj skalp dobru masažu, što će povećati protok krvi u korijenima, pomažući da se folikula da funkcioniše na vrhunske performanse i stimulirati rast kose.

Ali ne nered sa ostatkom kose previše. Kosa je zapravo još krhka i kada je mokar jer se može apsorbirati čak 45 posto svoje težine u vodi, što uzrokuje da se protežu 2 posto više i više do 20 posto širi-to je puno drveća stresa! Tako sapunice se lagano. Takođe, izbegavajte korišćenje vrlo tople vode, jer će toplota uzrokovati vratila kosa da se otvori i izazvati kovrdžanje. Uvijek koristite šampon i regenerator pa kosa postaje čista, ali i dalje ostaje meka i upravljati.

Kada ste iz tuša, izbrisati osušite kosu sa super upijajući, mikrovlakana ručnik. Ne trljajte i nazad sa redovnim ćopo peškir. Opet, s obzirom da je kosa još mokra, to je ekstra krhka i morate ga tretirati sa TLC. Zagladite detangling sprej od razine uha do kraja (korenima ima dovoljno prirodnog sebuma, tako da ne treba dodatni proizvod), a zatim koristiti široki češalj ili specifičnih za raščešljavanje kose četkom na mokru kosu (vidi neki tip ispod) nježno ukloniti zapetljavanje. Uvijek iščešljavanje svojim krajevima, a zatim lagano raditi svoj put do korijena. Ovo izbjegava bubanje češalj niz cijelu dužinu čvorovima kose.

load...

Potražite styling proizvode koji sadrže uređaj i jačanje sastojke kao što su prirodna ulja (argan, avokado, šafranike, itd), keratin i amino kiseline. Koristite prirodne vepar-Četka kada styling, i kloni pribor sa metalnim kopčama i uske frizure, što može poderati kosu.

KVIZ: Is Your Hair Healthy?

Što se tiče održavanja, uključuju duboko uređaj masku jednom tjedno. Nanesite ga na svježe oprani kosu, a zatim zamotajte topli ručnik oko njega za 10 minuta, što će otvoriti vratila kosu i pustiti sve hidratantne sastojke sudopera u (Savjet:. Zap mokar ručnik u mikrovalnoj pećnici za minut ili dva.) Isprati masku s hladnom vodom da se zapečati kosu zanoktice.

Na kraju, skratite ćorsokake kada je to potrebno. Jednom ispucale vrhove početak, oni će postepeno biti gore i raditi svoj put do sredine osovine vaše kose. "Suhu, krhku kosu možda morati ukrasi svakih nekoliko tjedana, dok zdravija kosa može proći nekoliko mjeseci", rekao je Bowman.

Zbog ovog i drugih zdravstvenih kose članaka provjeri YouBeauty.com

load...