Drastični načini da se moja kosa promenila nakon trudnoće | BA.inspinre.com
Stil

Drastični načini da se moja kosa promenila nakon trudnoće

Drastični načini da se moja kosa promenila nakon trudnoće

Prije skoro 2 godine sam rodila najljepših djevojčica, ikad! Trudnoće i ideju neko ko mama je novo za mene, tako da stvarno ne znam šta da očekujem! Nisam, međutim, zna sve o postporođajne otpuštaju i šta može da se desi da mi je kosa nakon što sam imao moju bebu. Govorio sam o tome kako sam se bavio gubitak kose nakon poroda ovdje. Onda sam počeo primjetiti teksture promjene sa kosom.

Prije trudnoće

Pred-trudnoća moja kosa bila dugačka gusta i imao sam gubitnik pregib obrazac. Ako bih morao da ga tip rekao bih 3c možda. 

Tokom trudnoće

Tokom trudnoće, moja kosa napredovala! To je zato što za vrijeme trudnoće, viši nivo estrogena produžili fazi rasta, što dovodi do manje rasterećenja i deblji kose. Neke žene također primijetiti da je njihova kosa postaje sjajnija i hidratizirana tijekom trudnoće, ili da promjene u teksturi. Mnoge žene primijetiti ovih promjena. Za mene, moja kosa je puniji, deblji i dobro. Uzeo sam prenatalna vitamina svakodnevne i pili puno vode.

load...

Nakon porođaja

Dojila sam bebu za 9 mjeseci kada je iznenada zaustavio na svoje. Počeo sam da se postnatalne vitamina i zaustavio uzimam prenatalne vitamine jer sam više nije potreban nivo ishrane potrebne I dok dojenja. Nekoliko mjeseci nakon toga, zamenio sam postnatalne vitamine sa regularnim žena više.

To je kada sam zaista počeo primjetiti drugi drastične promjene u mojoj kosi. Moja gusta kosa počela da prekine, bilo je manje gusta i nedostajalo zvuka. Bilo je u porastu, ali je sada tanji. Pomislio sam da je sve to u mojoj glavi. Ali kao što sam počeo da se osvrnemo na slikama je bilo očigledno.

Ono što sam uradio u vezi toga?

Morao sam da se potpuno prebaciti se moja rutina. Stvari koje sam radio više nije radio. Primijetio sam da je moja kosa je uvijek bila super suho. Na jednom sam otišao iz duboke uređaj svake 2 nedelje nedeljno, s topline. Ja uvek metoda LOC. Moja kosa je bila toliko različiti da stilove sam da više ne izgledali isto. Nisam mogao dobiti isti pogled! Tako da sam počeo da nosim kosu u punđu svaki. Singl. Dan (moj način zaštitnih stila). Ispostavilo se da nije jako dobra ideja, jer sam propustio moj kraj, i nije se vlaže pravilno moju kosu (loša ideja). Nedavno sam posjetio Chicago Curl Kolektivni da se ispeglate kosu. Naravoučenije morao sam da se 2 inča odrezati!

Odlučio sam da prihvate moj novi teksturu i naučiti da sve iznova briga za moju kosu. Imao sam da uspostavi nove tehnike i uzeti drugačiji pristup i to je u redu. Ovaj put prirodna kosa je zaista "putovanje". Ja sam se ljulja sa njim od 2009. Godine i svakodnevni je nova avantura i novo iskustvo učenja. Znao sam da ću doživjeti promjene, ali nisam imao pojma da ću morati ponovo učiti briga za moju kosu, sa novim teksture. Im još uvijek učim. Moja kosa nikad ne može vratiti na to kako je bilo prije beba, a ja sam sasvim u redu s tim.

Ovaj članak je napisao Michelle Thames od HappilyEverNatural.com i objavljen na CurlyNikki.

Da li ste doživjeli promjene u kosi nakon porođaja? Kako ste prevazišli promjene?

load...