Domaći morski solni sprej za talasastu 2 i 3 kosu | BA.inspinre.com
Stil

Domaći morski solni sprej za talasastu 2 i 3 kosu

Domaći morski solni sprej za talasastu 2 i 3 kosu

Svaki prirodno valovite i kovrčave djevojka voli povući će njen režim i eksperimenata s različitim kombinacijama proizvoda, kao i mnogi od nas završiti stvaranje vlastite formule, čak i slučajno! Moje pregib obrazac pada između 2b-3a tekstura Vrste, i želio sam pronaći proizvod koji bi moja kosa se pojaviti više uniformu.

Mi se sviđa ideja beachy, definirane valova i pokušali mnoge morske soli sprejeve, ali bi bilo teže moje talasa dole ili osušite ih. Mislila sam se na plaži brodom kada je moj kovrče su magično zategnuti u uvojke samo šetaju među valovima. Pošto ne uvijek imati sunce, pijesak, i morske plaže na raspolaganju, odlučio sam uzeti stvari u svoje ruke i počeo miješanje.

Prije nego što napravite morske soli sprej.

Ja sam stvorio svoje morske soli sprej formula sa samo nekoliko sastojaka, a proces miješanja me naučio puno! A nekoliko savjeta prije nego što počnete curl kemije eksperiment:

load...

Potražite fino prskanjem boca koje će sprej više od jedne potok prema kosu. Nije bitno koliko je skupo bočice je, na kraju će se začepiti, tako da sam se odlučiti za jeftini one koji se lako može zamijeniti.

Što je veća so-voda omjer, više teksture ćete dobiti - tako da ne preterate pravo napamet! Uvijek možete dodati još soli ako je potrebno.

Svaki kosu treba vlastitu ravnotežu sastojaka. Za moj tip 2b-3a za kosu, sprej zateže moje kovrče, ali u zavisnosti od tipa kose, ona ih može olabaviti. Ukupni tema je postizanje prirodan i ujednačen teksture.

Sta ti treba:

 • 1 plastična sprej boca
 • 75 ml filtrirane ili destilirane vode
 • 3/4 kašičice morske soli
 • Nekoliko kapi eteričnog ulja po vašem izboru (koristim lavande i jasmina)
 • 75 ml Rosewater

Prednosti za kosu

Baš kao što je tuš filteri za vodu nude pogodnosti za kosu, koristeći filtrirane ili destilirane vode u DIY proizvodi mogu spriječiti višak sušenje od hlora u vodu iz slavine, štiti boju i sjaj.

Iako je slana voda upija vlagu i može osušiti kosu kada se koristi u višak, neophodno je u stvaranju teksture sprej i takođe je pokazala da stimuliše cirkulaciju za zdrav skalp, prema Renee Loux zdravlja žena Magazine. Mi smo dodajući samo mali iznos i da će se razrijediti u vodi, tako da ne bi trebalo sušenja na kosu.

Možete dodati eterična ulja sa svojim mix za svoje mirise i aromaterapija koristi. 21 kapi kaže lavande je poznato da je umirujuće i ozdravljenja, dok jasmin ima uplifting miris. Odricanje od odgovornosti: Svaki put kad se koriste prirodna ulja u DIY proizvoda, pazi na pčele! Oni vole prirodne ljepote baš kao što radimo i mogu se izvući na miris.

Uputstvo

  Napunite plastični sprej bocu do pola s vodom. (Moj je 150-mililitru boca.)

  Pour ¾ žličice morske soli u vodu. Zavrnite sprej vrhu i zaključajte ga ako je moguće. Shake It Up! Ako imate problema rastvaranje soli, pokušajte zagrijavanje vode blago.

  Odvijte vrhu i dodajte nekoliko kapi bilo eteričnih ulja - za mene, to je stvarno za miris! Volim koristiti 2 kapi eteričnog ulja i 4 kapi Jasmine ulja.

  load...

  Popunite ostatak boce sa ružina vodica, koji se često mogu naći u "prirodni" ili "etničko foods" sekcije dućana. Ostaviti vrlo malo sobi na vrhu boce tako da se smjesa može biti uzdrmana.

  Seal vrhu čvrsto i protresite ga poslednji put. Sada ste spremni za stil.

Kako se koristi sol sprej

Ja obično koristite ovu morska sol sprej kao završnu obradu na vlažnu kosu za zatezanje moje kovrče. Smatram da je to posebno dobro radi kada scrunched u kosu koja nije oprana u nekoliko dana, i pruža svjetlo čekanje za mene na suhu kosu.

Moj omiljeni način osvježiti moje lokne je podijeliti moju kosu na pola i labavo Francuski pletenica je na svakoj strani. Onda, spritz morske soli sprej svuda i da ovo zaštitne stil dok sam kuhanja, vožnje, ili spavanje. Uzmem pletenice napolje, i moja beachy lokne su postavljene i spreman za go! Tekstura definitivno gradi tokom sedmice, a vi ćete biti u mogućnosti reći kada je vrijeme za oprati ga i početi ispočetka.

Za čvršće obrasce pregib

Ako imate čvršću pregib obrazac možete naći da je to sol sprej ne pružaju dovoljno čekanje da vam definicije. Predložio bih dodao nekoliko kapi vašeg omiljenog stila losion ili lighthold gel i trese se smjese. Ovdje je modificirana morske soli sprej koji sadrži Curl Junkie uvojci in a Bottle. Ako ste pronašli da je sprej se isuše kosu, mix neke kokosovo ulje ili nekoliko kapi na uređaj sprej odsustvo-u. U suprotnom, pokušajte da koristite manje soli sljedeći put kada se to.

load...