Dok vam je stalo do zadržavanja dužine, ja više volim svoju kratku kovrdžavu kosu | BA.inspinre.com
Stil

Dok vam je stalo do zadržavanja dužine, ja više volim svoju kratku kovrdžavu kosu

Dok vam je stalo do zadržavanja dužine, ja više volim svoju kratku kovrdžavu kosu

 Iako se čini da mnogi kovrdžav sada pokušavaju da postignu dužine ciljeve, ja sam skoro uvijek držao moje kovrče relativno kratko namjerno.

Zašto?

To me drži hladnjak

Našao sam da duga kosa čini da se osećam veoma toplo i opterećena, pogotovo u ljeti. Moje 3a kosa je prilično gusta. Našao sam da je nošenje kraće kose me održava hladnjak i doslovno drži dodatnu težinu s mog ramena i leđa.

Ja koristiti manje proizvoda

Imati kratka kosa znači da se koristi manje proizvoda! Trebam samo mali iznos prilikom prijave što čini svoje proizvode traju duže i stoga mi pomaže da sačuvate više novca na duge staze.

load...

Styling je povjetarac

Dok bi se moglo pomisliti da kratka kosa ograničava načine da ga stilu, zapravo mi daje opcije. Bobby igle su moj najbolji prijatelj. Trake za kosu, takođe, može biti super dodatak koji volim da nosim s vremena na vrijeme. Ja sam mnogo više minimalistički i moram da kažem, to je nevjerojatno lijepo da pusti moju kosu učiniti sve. Ja dobiti veliko zadovoljstvo znajući da skoro nemam ništa učinio da mi je kosa kad ustanem ujutro. Sve što radim je neka moja kosa niz od ananasa, paperje to malo, spritz ako je to potrebno, a onda sam početi moj dan.

Pranje je lako

Količinu vremena da bi vas odvesti na pranje kose, ako je to dugo bukvalno prepolovljen ako imate kratku kosu. Opet, sve što vam treba je malo šampon ili uređaj, isprati, i bum si učinio. Još jedan plus za moje vrijeme pranja je da se ne bacaju kao gotovo koliko i ja radim sa dužu kosu; to je mnogo lakše prst ravnanje kose i obično suši brže.

To mi daje samopouzdanje

Osećam neverovatno oslobođen i uvjeren da kratka kosa. Osećam osnaženi i lijepa. Volim da mogu nositi moj veliki naušnice i ostali pribor naglasiti moje crte lica. Svi bi trebalo da imaju kratku kosu barem jednom u životu. To je zaista čini život mnogo lakšim. Međutim, kratka kosa ne može biti za sve, i to je u redu. Imati duga kosa može imati svojih prednosti, kao i; svi moramo da je dužina koja nas čini najviše samopouzdanja i ovlasti.

Kratka kosa ne može biti u mogućnosti da vam dati da messy bun izgled, ili da fensi stil opletena ali mislim da je činjenica da ima kratku kosu je tako živo i žestoka čini za to. Koji vam je omiljeni dužina? 

load...