Dan u životu Denis Dasilva iz Devachan salona | BA.inspinre.com
Stil

Dan u životu Denis Dasilva iz Devachan salona

Dan u životu Denis Dasilva iz Devachan salona

Dan u životu

Ovo je drugi u tekućem nizu karakteristika o nekim od najboljih pregib stilista. Vodimo vas iza stolice doživjeti dan u svom životu. Ovaj mjesec, dobijamo izbliza sa Denis DaSilva, suvlasnik i master stilista Devachan salona i odlazak Lounge, sve veći lanac salona ugostiteljstvo svjetskim kovrdžav.

Denis DaSilva

Denis DaSilva ima dar brbljanje. Ali, za razliku od nekih stilisti koji overindulge u brbljanje, suvlasnik i master stilista Devachan Salon otkriva svoj šarm u peekaboo trenutaka. Uglavnom, on se pojavljuje skroman, fokusiran i gotovo opsesivno o preciznosti. Čak i sa asistent uvijek na gotovs, on nesvjesno baca pogled na sat u pet-minutnim intervalima. Na ovoj hladno zimsko jutro, to je samo poslije 11 časova u petak, a DaSilva je miješanje boja za dva klijenta, dok se odaziva na telefonsku poruku.

load...

"Reci mu da me nazove u tačno 10 minuta, ne ranije, najkasnije, molim vas", kaže on.

Telefon zvoni stalno za njega tog dana decembra. DaSilva ne samo da upravlja sa više od 90 zaposlenih, on je u središtu novog lansiranja proizvoda i drugi salon otvaranje u White Plains, njujorškog predgrađa. Njegovu pažnju je zarobljen u trenucima. Upravo sada, on se fokusira na klijenta koji je izabrao plavuša naglašava i još kovrčava koji je vozio iz Long Island stručnosti boja DaSilva-a.

Devachan salon je također dom Deva proizvoda, koji su među favoritima kovrdžav '!

"To je najstresniji dio poslovanja, radi boje", kaže mi on. "Stvarno treba da se čuje šta klijent govori i razumije, jer jedna riječ može značiti mnogo stvari."

U roku od 10 minuta, poziv da očekuje se vratio na čekanju. On izmiče da ga, onda ušulja u nekoliko grickalice od bobica-mekinje pecivo. U roku od nekoliko minuta, on se vratio u svoje klijente.

"Denis, on je majstor", navodi se u Long Island klijenta kestena kovrče.

"Jednog dana gospodar će se roditi, ali on još nije rodio", odgovara on, koji se pojavljuju gotovo neugodno s pohvalama.

Uprkos tome što je samo-omalovažavala razgovor, DaSilva odiše mirnom uvjerenost da komanduje povjerenje svojih klijenata. Njegov oprezan ponašanje dolazi od desetljeća iskustva sa izveštačenom klijentele. Taman kad se jedan klijent zadovoljan, još jedan šetnje sa dilemu.

12:00

Sestra-in-zakon klijenta iz Long Island stigne. Ona također ima sastanak sa Denis boji.

"Moja kosa je nered", kaže ona s uzdahom. "Moram da vam kažem boja bila previše svetla prošli put." Naravno, pitala za plavlja pogled na vreme, DaSilva kasnije mi je rekao, ali on ne kaže ništa o tome da je danas. Umjesto toga, on upušta joj žalbeni i nudi rješenje.

"Idemo s niskim lites", kaže on.

U međuvremenu, njegov pomoćnik završava styling prethodni klijent koji je dobio plavuša naglašava. Ona brzo prilazi DaSilva: "Ja samo želim reći hvala milion To je apsolutno savršen!".

load...

"Neki od naših klijenata dolazi iz daleka i da očekuju najbolje" DaSilva mi kaže, "Tako je pritisak na, htjeli mi to ili ne."

Srećom, on uspijeva pod pritiskom jer je salon šalje sve teško ili nezadovoljni klijenti pravo na njega. "Tough klijentima da te bolji profesionalni", kaže DaSilva. "Kada ih molim te, one ostati sa tobom do kraja života. Jednostavan klijenti su spremni da idu negdje drugdje."

01:00

Majka (također dugogodišnji klijent) ulazi sa kćerkom za prvo šišanje teen sa DaSilva.

"Reci mu ono što želite, a zatim učinite ono što je rekao. Naučio sam na teži način", kaže ona njena kćerka, sa mig.

"Kada ste zadnji frizuru?" DaSilva pita teen sa svim jednom dužine med kovrdže visi do struka.

"Nekada davno", kaže ona, tiho.

"Pa, mi ćemo dovesti dužine do malo, i ne brini, to će biti bezbolno", kaže on, nasmijan.

Jednom kada se to rez je kompletan, to je do klijenta koji je došao sa pritužbu. Plan je da se ublaži njene boje sa kombinacijom niskog lites i naglašava.

"Ja ću učiniti ono što mislim da je najbolje za vas i možete mi dati svoj ulaz", reče joj, kaže on. "Ne želim da bude previše mračno, jer onda će reći:" Oh ne, ja sam brineta. "

"Toner će joj donijeti niz hlad i pol", objašnjava on sa mnom.

02:00

Pokušava da spreči glad, DaSilva pala na leđa za više grickalice iste pecivo. Na današnji dan, on je previše zauzet čak i za svoj uobičajeni ručkom: lososa roll.

"Svaki dan imam istu stvar, jer ja ne želim da mislim o tome šta ću jesti", kaže on.

U međuvremenu, još jedan klijent stigne, ovaj put je brazilski žena koja razgovara sa njim na njihovom maternjem portugalskom. Za nju, on dodiruje se korijenima i dodaje naglašava.

Onda, to je natrag u teen sa boje meda kovrče za neke završne Makaze za lim na njen novi "uradi.

"To izgleda apsolutno prekrasna", mama kaže da joj kćer.

"Izgleda predivno, nije iznenađenje", mama kaže DaSilva.

Sledeći, novog klijenta. "Drago mi je da smo se upoznali", DaSilva govori brineta kovrčava. "Dakle, razgovarati sa mnom. Kako vam mogu pomoći. (Pauza) sa kosom, naravno", kaže on s dozom humora.

"Zaista sam otvorenog uma, ja samo ne želim trokut".

"Čujem da", kaže on i klima glavom.

"Moja sestra je dobila najbolju frizuru od vas i to je razlog zašto sam ovdje."

Razgovaraju o nekoliko detalja reza. DaSilva oblikuje nju moka boje uvojke kako bi se omogućilo kretanje ona traži, a onda njegov pomoćnik uzima leđa za čišćenje i stil.

03:00

U presudi je iz dugogodišnjeg klijenta koji je želio podešavanje boja, tvrdeći njen kovrdžava brave su bile "previše svjetlo" nakon njene poslednje posete. Danas, ona se pojavljuje u kovitlac karamele i meda poljubila kovrče. Ona čini temeljnu inspekcije u ogledalu.

"Mnogo bolje", kaže ona boje.

"Izgleda sjajno," DaSilva dodaje.

Nakon što ostavlja (sretan), DaSilva scurries u zadnju sobu da provjeri raspored njegovih preostalih klijenata. "Ja sam jako puno iza", kaže on. Samo jedan kasno klijent može izbaciti čitav dan - i danas posebno nestrpljivi klijent je upravo stigao. DaSilva je stilu nju teksturom uvojcima za desetak godina. On zna da neće čekati tiho.

"Ja ću biti s tobom uskoro", kaže DaSilva.

"Stvarno, koliko dugo?" kaže ona, sa očiglednim dozom frustracije.

"Oko dva sata", deadpans on.

"Pa, moram da se negdje, tako ozbiljno, koliko dugo misliš da ćeš biti?"

Uspeva da smiri iritacija dovoljno dugo da se vrati u svoju stolicu i početi na klijentu zakazana pred njom. A 20-nešto žena s prljavim plavuša valovima kaže da je spremna za Smjena iako je već miješa se njen stil, idući od kovrdžava pravo i obrnuto.

"Kako ćeš danas nositi kosu?" on pita.

"Curly."

"Dobra djevojka."

"Pa, pada kiša napolju", kaže ona, a zatim mijenja temu: ". Osećam se kao moja kosa postaje tanja, kao što je kosa kao beba"

"Mislim da ste proveli previše sati u ogledalu", kaže on, poker-suočavaju. "Vaša kosa nije sve tanji. Vi ćete morati čekati 50 godina za to."

Ona se smeška i peciva oči, njeno prebacivanje govor tijela i izlazi iz sarkazma. Njihova drugarstvo je simpatična. Kao i mnoge uspješne stilistima, DaSilva je u stanju da se brzo prilagode na mnoge ličnosti susreće u salonu.

04:00

DaSilva traži njegov pomoćnik provjeriti na novom klijentu koji bi trebali biti stilski i spreman do sada. U međuvremenu, on je nekoliko koraka na trenutak da završi posljednji zalogaja iste mekinje muffin je počeo jesti pet sati prije. Novi klijent je ponovo u svojoj stolici za nekoliko završnih makaze DaSilva i, voila! Ona to radi.

"Pa šta misliš?" on pita.

"Amazing", kaže ona, imao obzira-na-hladno, potvrđujući su ispunjeni njena očekivanja. "Love it. Samo ga volim."

Utješno pohvale tako pomaže DaSilva i dalje strastveni o industriji je prvi put ušao kao tinejdžer. Ipak, nikada nije uzima priznanja zdravo za gotovo. On zna da mora zaraditi svakog, sa svakim rez, i svaki novi klijent.

load...