Da li zaista treba koristiti završnu kosu za kosu? | BA.inspinre.com
Stil

Da li zaista treba koristiti završnu kosu za kosu?

Da li zaista treba koristiti završnu kosu za kosu?

Postoje brojni 'novih' stajling proizvoda na tržištu namijenjeni su kovrdžave i prirodna kosa. To postaje velika da izaberete što je za vas, ili ako trebate koristiti jedan po jedan sve. Osnivač NaturallyCurly / TextureMedia Michelle Breyer kune završni sprej za stil i drži 3b lokne. Hoće li to raditi za vas? Evo, ja ću slomiti ga za vas.

Ono što je završni sprej?

Završni radovi u spreju - često poznat kao lak za kosu - se koristi za postavljanje i održavanje stila i / ili dodati sjaj. To je šlag na torti da naleti kosu na viši nivo. Međutim, nisu svi završio sprejeve slični. Postoje završio sprejeva koji pružaju meko još čvrsto držanje, ali drugi koji imaju hranjive tvari dodati da dodatni sjaj i volumen. Neki kovrdžav koriste završni sprejeva za blokiranje vlage iz atmosfere od ulaska svoje osovine za kosu, slično kao gel. U isto vrijeme, to im omogućava da zadrže kosa svjetlo, odskočiti, i fleksibilnost.

load...

Kako se koristi završni sprej odgovorno

Završni radovi sprejevi često sadrže alkohol i druge parabeni koji se ne smatraju "prirodnu kosu režim" prijateljski. Budite sigurni da oprati sa čišćenjem šampon za uklanjanje svih naslaga i praćenje sa regenerator.

Pokušati iskoristiti za završnu obradu sprejeve posebno za čvrsto držanje i anti-kovrdžanja u posebnim prilikama ili dana, gdje ćete biti potrebna na vlažnim mestima. Nemojte dodavati završni sprej na svoj svakodnevni stil rutinu, jer uzrokuje proizvod nakupljanje i stvara ljepljive bijeli film na kosi, zahtijeva često pranje. Umjesto toga, sačuvajte ga za uspravi stilova, za roler ili minival Rod Set za održavanje stilu.

U to ime, ograničite upotrebu završnih sprejeva na suhom, zimskim mjesecima. Ovaj proizvod stil može oduzeti kosu svojih prirodnih vlage i ulja, što uzrokuje kože glave i kose suhoće. Ne koristite završio sprejeve u višak, jer ima potencijal da obrađuješ.

1. Ograničite upotrebu završnih spreja ako imate masnu kosu. Previše može sputavati svoju kosu i ostavite ga tražim stan.

2. Lagano sprej 12 centimetara od kose.

3. Nemojte prskati izravno na kožu glave.

4. Koristite sprej u stalnom kretanju kroz kosu

5. Za volumen, nagnite glavu naopako i sprej prema gore

6. Podignite korijene vrhovima prstiju pre nego što ga završni sprej.

Ove završio sprejevi su idealni za prirodno kovrčavu kosu

SheaMoisture Raw shea maslac rekonstruktivnu Završni Elixir, 9 € u CurlMart

Ouidad Curl Zadnje Fleksibilni Hold Hairspray, 20 € u CurlMart

Nexxus sitnog Defy sitnog zaštitu Hair Spray, 11 € u većini apotekama

Kosa Pravila voluminizirajući Hair Spray, 18 € u ljepoti prodavnica

Kako ste koristili za završnu sprej? Recite nam u komentarima ispod. 

load...