Da li ti vitamini stvarno promoviraju zdrav rast kose? | BA.inspinre.com
Stil

Da li ti vitamini stvarno promoviraju zdrav rast kose?

Da li ti vitamini stvarno promoviraju zdrav rast kose?

Napomena: Ja nisam licencirani medicinski profesionalac, a ne uzeti moj savjet kao recept za bilo koji dodatak. Kao i sve, proverite sa svojim lekarom prvi.

Istina put govori: zdrava kosa raste iznutra.

Nije bitno šta čudo ulja, balzama, Butters, pomade i tretmani te staviti na kosu - bez pravilne ishrane, oni ne znače ništa za vašu kosu. No, to ne znači da treba ispustiti svoj trenutni plan ishrane i vegani ili paleo.although one su potpuno održive opcije, ako tako odluče.

Ideja je u tome da ono što ste stavili u svoje tijelo je ono što dobivate od toga. Bez određenih vitamina, minerala i drugih elemenata, kosu i tijelo ne mogu biti u optimalnom stanju i zdravlje.

load...

Naravno, to je uvijek najbolje da se vitalne hranjive tvari vaše tijelo treba od svježeg, cijeli izvore hrane. Na žalost, osim ako imate svoju farmu, vrt, ili da učestvuje u zadrugu koja ima najsvježije proizvode, pogotkom 100% onoga što vam je potrebno će biti gotovo nemoguće. Na žalost, mnogi od hrane koju jedemo (čak i minimalno ili neprerađeni one) izgubiti dio svoje nutritivne vrijednosti od trenutka kada se bere sve dok ne čine ga na našim tablicama.

Srećom, sve nada se ne gubi. Postoji mnogo vitamina, ljekovitog bilja i dodataka koji se mogu uzeti u dobro, dopuniti svoju ishranu i promovirati zdrav, snažan rast kose. Pogledajte ove zdrave kose must-have, i iskoristiti sve što imaju u ponudi!

Biotin

Kada većina ljudi prvo traže vitamina ili dopuniti rad na rast kose iz "unutra", oni su istakli u pravcu Biotin.

Biotin aka Vitamin H podržava rast i jačanje zdrave kose i noktiju. Biotin pomaže stimulirati folikula, promovirajući rast uz istovremeno jačanje korteks kose i inhibira enzime koji uzrokuju gubitak kose.

Beyond Beauty prednosti, Biotin je također koristan u metabolizmu masti i aminokiselina (proizvodnja energije), kao i stabiliziranje razine šećera u krvi. Ako vam je potreban blagi pick-me-up, Biotin je korisno booster i za tijelo i kosu!

Tipično ispao u sekciji zdravstvenog radnji koje se odnose na zdravlje zglobova, MSM stvarno blista kada je u pitanju rast kose. U stvari, dokazano je da se produžiti rasta (anagen) faza kosu! Životni ciklus vaše kose se sastoji od 3 faze: raste, odmor, i otpuštaju. A duže fazi rasta (pre odmora i rasterećenja) znači dužu kosu. Što se tiče zdravstvene prednosti, MSM daje bitne sumpora temelj da tijelo treba formirati proteine ​​i vezivnog tkiva. Takođe pomaže sintetizirati i aktivira vitamine, i održavanje imunog sistema. MSM pomaže u ublažavanje oteklina, upala i bol.

Omege

Omege rasprsnuti na sceni kao pokretači masnih kiselina koje mogu olakšati brojne tjelesne bolesti i problema. Omege 3, 6 i 9 i spakovati snažan udarac za kosu.

Omega-3 posebno ima najviše koristi kada se uzima interno. Omega-3 pomaže da se poboljša kosu elastičnost, hraniti folikula, povećanje snage i debljina kose, poboljšati suho / lisnatom vlasište i poboljšati cirkulaciju vlasišta (što dovodi do stimulacije i rasta).

load...

Još uzbudljivije, Omega 3 može pomoći ponovno pokretanje rast kose, i poništiti ili spriječiti gubitak kose!

Vitamini A i E

Vitaminima A i E su antioksidant moćnike koji može učiniti čuda za kosu (i kožu previše). Oba vitamina su od ključnog značaja za regeneraciju kože - i za zdravu kosu, potreban vam je zdravo vlasište i vlasište je... Koža!

Vitamin A podržava zdravlje kože i popravke, što je odlično za one koji pate od suho vlasište, psorijaza, perut, ekcem ili seborrehic dermatitis. Osim toga, vitamin A pomaže umiriti iritiranu kožu temena, i pomagala u proizvodnji sebuma (tvoj skalp samoj uređaj). Vitamin E podržava zdrav rast kose, i smatra se da pomaže u sprečavanju gubitka kose. U kombinaciji sa masnim kiselinama (kao što su Omega-3), Vitamin E djeluje kao konzervans, sprečavajući slobodnih radikala od eliminacije vitamina efikasnost.

Naravno, sve sa antioksidans i slobodnih radikala borbe svojstva će pomoći u borbi protiv znakova starenja u kosi i tijelo!

 

load...