Da li se vaš Wash n GO računa kao zaštitni stil? | BA.inspinre.com
Stil

Da li se vaš Wash n GO računa kao zaštitni stil?

Da li se vaš Wash n GO računa kao zaštitni stil?

Ako me pratite na Instagram ili držati korak sa mnom ManeObjective.com, onda znate da živite u pranje i otići. I kretati se svoje proizvode da bi to zanimljivo, ali imam tehniku ​​do nauka.

Pranja i otići dobije lošu reputaciju, jer je kosa lijevo promašiti, zavojnica, uvijati i nagomilavaju slobodno dok su izloženi elemente, a ovisno o dužini kose, bili izloženi trljanje protiv odeću kao dobro. 

Za razliku od toga, zaštitna stil uključuje ušuškava kosu dalje u obrtima, pletenice i podignute frizure koje drže kosu od petljaju, je maznuo, i razbijanje. U zaštitnoj stil, krajevi kose često ušuškan, da podstakne zadržavanje dužine.

Dakle, kako je moguće da takav "out" stil može se smatrati zaštitne? Uzmite u obzir sljedeće:

load...

1. Niska Manipulacija

Pranja i idem se smatra niskim stil manipulacije iz dva razloga. Jedan, za razliku od twist-outa, pletenica-outa, i ostale stilove, pranje i otići ne zahtijeva nikakve tegljenja vuče, ili istezanje (osim ako niste u takve stvari). Jednostavno oprati, duboko stanje, dodajte proizvod, i da ga se kreće. Naravno, možete plop, difuzna, i dodajte druge korake, ali u to je jezgra pranje i otići je relativno jednostavan stil da izvede da ne zahtijeva da pretjerano manipulaciju kosu. Drugi razlog je da kada je učinjeno ispravno, oprati i idite može trajati bilo gdje od 3 do 10 dana. Održavanje (najviše) uključuje spritzing i nanošenja proizvoda na bazi vode i ulja za brtvljenje krajeva kose i štiti noću. Ne češljanje, no ponovno uvijanja ili opletanje noću znači da je za nekoliko dana odjednom, kosa je ostalo unmanipulated - čineći ga zaštićen.

2. Zaštitna gel Casts

Kada razmišljamo o brtvljenje naše kose, obično ulje ili maslac pada na pamet. Rijetko javlja nam se da je gel je ljepilo previše. U stvari, gel cast koja se formira nakon što ste primijeniti koverte proizvod i Skupine vaše kovrče brave u vlagu i drži zaštićene kosu. Pored toga, gel cast smanjuje zapetljavanje držeći kovrče zajedno. Znam da smo obično smiluj se hrskave kovrče, ali ako ste u potrazi za maksimalnu zaštitu, čvršće držanje gelovi će dati najbolje rezultate. Osim toga, gel cast nosi off - i čak možete SCRUNCH ga sa malo ulja ili putera. Rade gel kroz kosu u rubrikama kako bi osigurali punu pokrivenost i zaštitu.

3. Grudica Poboljšava dlake Strength

Kada je u pitanju izdrži elemenata i otpor lom, oteturao lokne preko pranje i go su posebno korisno. Oteturao kovrče su jači od odvojene niti, i manje su skloni lom i oštećenja. Kovrče koje se grupišu traju duže, pa budite sigurni da koristite "mole ruke" za glatke proizvoda kroz i ohrabriti grudica.

Još ti to uvjeren? Ne kriju svoju kosu daleko za jesen još. Dati pranje i otići probati, s nekim od mojih omiljenih curl deminera:

load...
  • Aunt Jackie Ne Shrink Flaxseed produžujući gel [recenziju ovdje]
  • Camille Rose Naturals novi Curl Maker [recenziju ovdje]
  • Obia prirodne kose Curl Jačanje Krema [recenziju ovdje]
  • Pitam Curl Control Styling losion [recenziju ovdje]
  • Kurlee Belle Jelle Coconut gel za oblikovanje kose
  • Kovrče Goddess Curls [recenziju ovdje]
  • TreLuxe Hi! Definicija [recenziju ovdje]

Pazi mi spot za 7 tajni na Fabulous Wash & Go

A ako vam je potrebno još jedno informaciju da vas uvjeriti, pogledajte moj rast i dužinom napredak zadržavanje iz moje kotlet u decembru 2013. Godine do septembra 2014. Godine:

load...