Da li biste uljepšali korenje ili savete? Ovo je kako to shvatiti | BA.inspinre.com
Stil

Da li biste uljepšali korenje ili savete? Ovo je kako to shvatiti

Da li biste uljepšali korenje ili savete? Ovo je kako to shvatiti

Rješenje ovog naravno? Vlage. I rješenje dobijemo tu potrebnu vlažnost zapravo ostati u okno kosu? Crnog zlata. Texas čaj. U suštini: ulja!

iStock / squaredpixels

U redu, ne, molim te ne idi stavljanje sirove nafte na kosu, ali ti poentu.

Prednosti podmazivanje vaše kose ne može se poreći, jer ostavlja kosu svilenkastom, mekana, hidrirana, i jači, ovisno o tome koja ulja koristite u režim. Međutim, postavlja se pitanje gdje da se prijave ulje često se za raspravu unutar zajednice prirodna kosa. Osim gdje da se prijave ulja, još jedan razlog za brigu je koliko često. Hajde da pogledamo oba ova pitanja i još podrobnije.

Treba li ulje napojnice ili korijeni?

load...

U svim iskrenost, trebalo bi da podmazivanje svojim korijenima i savjete kao opšte prakse. Međutim, kao i većina stvari s pažnjom prirodna kosa, ključ je pronaći ono što radi za vas kao pojedinca. Na primjer, ako imate puno proizvodnju sebuma, odnosno, ako je vaš skalp je prirodno masnu; i to u kombinaciji sa dugom kosom, možete naći da je potrebno manje nafte na razini korijena dok je kraj možda malo na žedan strani. Ako vaš skalp više teži suše od poplava, ukupne suhoću vaše kose znači da definitivno treba da ulje vaše lokne Svuda najbolje brtvljenje vlage i omekšavanje rezultate.

Neki curlistas misle da ako oni drže podmazivanje svoje korijene na miru, to će naravno učiniti svoj put do kraja. I za one od nas ovdje ljuljanje rezova Pixie i Twas, koja može vrlo dobro biti slučaj. Međutim, za ovaj pristup u radu sa dužim ili više porozne kose, potreban vam da zaista natovariti na naftu.

Nažalost, "Previše dobrih stvari" je visoko possiblility.

Kada preopteretiti na ulja, možete naići na probleme vlasišta, kao što su iritacija, začepljene pore, ili sebum neravnoteže. Dok sebuma treba da putuje niz otvor kose, ako ne aktivno ohrabruje ga nadole jedva ikada dođe do kraja. Osim toga, koliko nas kovrdžav brisanje suvom Četka za distribuciju naših prirodnih ulja, nego drugačiji stil značilo za vlažne raščešljavanje kose? Upravo. Idi naprijed i dobiti taj dodatni kupovni ulje je radio sve do kraja svoj niti zadržati vlagu zaključan u.

Koliko često bih ulje moju kosu?

Pitanje koliko često ćete morati da ulje vaša kosa će ovisiti o nekoliko faktora. Ako ste prirodno proizvesti puno ulja, možda će biti potrebno samo da ulje svojim krajevima o jednom nedeljno. Ako imate manju proizvodnju sebuma, možda ćete morati da ulje korenima i završava svakih nekoliko dana. To će također ovisiti o vrsti ulja koje koristite jer neki su teže ili više penetrativni od drugih. Ricinusovo ulje, na primjer, je vrlo teška ulje koje je odlično za zimskih mjeseci! Grožđa i avokada ulja imaju tendenciju da se kreću oko srednji strane. Jojobe i badema ulja su neke od najlakših i najlakše apsorbira. A to nije ni počevši ući u prednosti mješavine! Ključ je gledati kako masnu kosu i koliko nagomilavanje svoj skalp akumulira pronaći pravi raspored za vaše podmazivanje potrebe, a kako bi bili sigurni čitate sastojke.

load...

Postoji li pravi način da se prijave ulje?

Dok većina ljudi početi na korijene i raditi svoj put do kraja, bolja ideja je da se počne na krajevima i raditi svoj put gore. To vam omogućuje da bolje mjerilo suhoća u smislu koliko se vratilo kose trebate ulje, i da li ili ne morate čak ni da nafte na razini korijena.

Kao i sve u njegu kose, ključ je da pronađete ono radi za svoj curls.The najbolji način da se velike lokne je da pokuša od svega po malo dok ne pronađete ono što radi. Nafta je neophodan deo skoro svakog kovrdžava rutinu, i uz malo dodatnog uvid, možete savladati ovaj aspekt kovrčava zaštite u svakom trenutku!

Imate li neki omiljeni ulja, kovrdžav! Dijeliti svoj hairtype i svoju naftu izbora u komentarima!

load...