Da li biste se konsultovali sa vašim značajnim drugim pre nego što ste išli prirodno | BA.inspinre.com
Stil

Da li biste se konsultovali sa vašim značajnim drugim pre nego što ste išli prirodno

Da li biste se konsultovali sa vašim značajnim drugim pre nego što ste išli prirodno

Oko mjesec dana na Instagram i Facebook, postavio sam ovo pitanje:

Za dame u odnosima, da li ste se konsultuje sa svojim partnerom prije nego što odluči da ide prirodno? Zašto ili zašto ne? I za jedan dame, da li bi je razgovarati sa svojim partnerom, ili je to "moja kosa, moj izbor" dogovor? Na kraju momci, da li želiš da ti dama, za razgovor s tobom, ili Nah?

Na kraju dana, za mene, konsalting svojim partnerom u odluci da se veliki odrezak, tranzicija, ili se prirodno ne znači da ste podređeni, ili skidaju svoj samoopredjeljenje ili osnaživanje kao žena.

Odgovora sam dobio su bili raznovrsni, a ponekad i potpuni i polarne suprotnosti. Evo nekoliko odlomaka:

"Ne vidim dobar povod za razgovor / da mu dozvolu za nešto što raste iz moje kose na prirodan način."

"Ja nisam tražio njegovu dozvolu, ali nisam ga je pustio na moju odluku. Objasnio sam mu šta to znači za mene."

load...

"Moj dečko je imao rezerve meni sve prirodno. On nije bilo jasno zašto sam želeo da se ošišala. Dakle, za nekoliko mjeseci, ja sam ga obrazovani na njega i pokazao mu kako svestran je to bilo. Kada sam radio velike kotlet, voli ga. Osim toga, on se divio hrabrosti da donese takvu drastičnu promjenu. "

"Ne. Nisam čak ni zamisliti ga pitam."

Osećanja na temu opseg materije iz ravnodušnosti, do kokurentnom pojmove ne traži validaciju od čovjeka. Kada je u pitanju ova tema, ne postoji pravo ili pogrešan odgovor. Sve zavisi od iskustva i perspektive.

Tako da ću dijeliti moje.

Natrag u 2011, pao sam u krizu. Moja kosa je bila u neredu. Ja sam stan je peglanje svaki drugi tjedan (na 437 stepeni Celzijusa, um vas) da zadrži pravo izgled, bojenje je svaka boja sam tako izabrao, i pitajući se zašto sam morao smanjiti ispucale vrhove svaki put kad se uspravi ga. Moja kosa je bila raste (uprkos čestim ukrasi), ali to je papir tanak. Kad sam oprala pod tušem, on je došao u Gobs. Sam došao do tačke u kojoj sam bio frustriran, uplašen, i moleći se Bogu da nisam na kraju ćelav. Nikad nisam nosio tkanja ili periku u mom životu, kao i činjenicu da je moj jednom otpornija kosa bila je otkaz na mene je strano.

Počeo sam u potrazi na internetu rješenja za prorjeđuje, i uz pomoć sredstava kao što su NaturallyCurly, Black Girl sa dugom kosom, i CurlyNikki, bio sam u stanju da se uhvati u koštac sa činjenicom da sam pati od teških oštećenja topline. Postoji čarobni napitak je trebalo donijeti mojoj kosi vratiti u život, i jedino što sam mogao učiniti da dobijem gustu kosu leđa bila ići prirodno. Bio sam prisiljen da se suoči sa ružna stvarnost koju sam krio iza stan željeza godinama, i to me na kraju spaljeni.

Znao sam da neće veliki odrezak, jer sam se ošišala sve pre nego u 2008. Godini i nisam bio ljubitelj procesa raste-out. Plus, ja uvijek osobno osjetio kao da mi je glava bila prevelika za rock TWA. Znala sam da želim da prelazak na prirodnu kosu, ali nisam imao drugu osobu uzeti u obzir u ovom: Samuel.

Da, prije nego što sam odlučio da krene na put prirodne kose, konsultovao sam dečka. Ne zato što mi je potrebno za njegovu dozvolu ili njegov validaciju, već zato što kao ravnopravan partner u ovom odnosu, a glas mu bilo važno. Kada su on i sam upoznao, a za prvu godinu i pol našeg odnosa, moja kosa je ravna. Prelazak na prirodno bi značilo da posebno elegantan, ravna kosa estetiku koja je stalno sada će se pojaviti na mjestima malo i daleko između. Razgovarali smo, i objasnio sam zašto sam morao da uradim da povrati zdravlje moje kose. Njegov odgovor je bio otprilike onoliko koliko sam mogao očekivati ​​od njega po tom pitanju: ja vam podršku, jer to je ono što želite, ali ja stvarno ne zanima toliko. Ako je to ono što želite učiniti, učinite to.

load...

Srećom, moj prelazak na prirodnu kosu nije komplikovano nezadovoljni osjećaje značajan drugih koji preferira ravnu kosu. Moje srce je sa damama trenutno upleteni u tim borbama. Iako je njegovo mišljenje nedostaje dar za dramatiku, on i ja smo se složili da u komunikaciji oko mene događa prirodno je bilo potrebno i zdravo za našu vezu.

Što se tiče mog odnosa, komunikacija je važna. Znajući kako se međusobno podržavaju, i kretanje kroz ponekad teško i komplikovano emocionalni teren je od suštinskog značaja. Da li sam očekivao Samuel da shvate koliko cenim moju kosu, i koliko je važno za mene da krene na put za vraćanje zdravlja, a samim tim, samo prihvaćanje? Ne, za njega, kosa mi je bio samo prilično pribor i nešto lijepo za gledanje. Ali smo ipak razgovarali o tome.

Čak smo razgovarali o veoma pitanje postavljeno na početku ovog članka. Pitao sam ga kako je on mislio o meni mu se približava o odlasku prirodno. On je imao da kaže ovo:

To nije kao da si tražio moju dozvolu. Ti si odrasla, i na kraju ćeš uraditi ono što želite učiniti za sebe. Ali činjenica da ste mislili dovoljno o meni, i vrednuju meni dovoljno da mi priđe s temom puno govori. To mi omogućava da znaju da poštujete me.and da poštujete svoje mišljenje.

Na kraju dana, za mene, konsalting svojim partnerom u odluci da se veliki odrezak, tranzicija, ili se prirodno ne znači da ste podređeni, ili skidaju svoj samoopredjeljenje ili osnaživanje kao žena. To ima više veze sa komunikacijom i partnerstvo nego što ima veze sa kontrolom i dozvole.

Na kraju krajeva, ako Samuel odlučio da obrije glavu ćelav, ja bih očekivao da me približi o tome, previše.

Šta ti kažeš, NaturallyCurly zajednici? Da li ste se obratite značajan druge prije odlaska prirodno, zašto ili zašto ne? Šta bi ti uradio, Single Ladies? Sound off!

load...