Curlism: Bias protiv curls? | BA.inspinre.com
Stil

Curlism: Bias protiv curls?

Curlism: Bias protiv curls?

Šik frizure su dugo smatra one koji su ravne i ravno, dok se zajednica prirodna kosa zakoračio u. U proteklih deset godina, brigadu žena sa prirodno valovit, kovrčava i coily frizure utrla put sve svoje i redefinisati šta to znači da imaju "dobru kosu."

Danas, žene u svim sektorima, od onih koji rade njihove 9 to 5 radnih mjesta za slavne vidimo na velikim i malim ekranima, su sve češće grli svoje prirodne teksture. Mi smo vidjeli veliki odrezak na Viola Davis. Gledali smo Solange veličanstveno raste iz kosi. Čak smo bili upućen u prvom kovrčave kose Disney princeza, Merida.

Sada, šik frizuru ne mora nužno evociraju slike uspravio niti. Umjesto toga, mi smo došli da prihvate činjenicu da su prirodne krivulje i tekstura je prekrasan, šik i moderan, previše. I za razliku od za njegu kose iz prošlosti, zdravlje je od najvećeg značaja.

load...

To je zahvaljujući zajednici prirodnu kosu da silikona i sulfata su izvedeni iz proizvoda za njegu kose i da su žene širom teksture odbor odlučuje za čišćenje uređaj preko tradicionalni šampon. Žene sa prirodnom kosom su naučili svijetu za njegu kose ono što je najvažnije i kada se svijet neće slušati, prirodnu kosu zajednica je vlastite proizvode dovoljan.

A ipak, uzimanje bliži pogled na mnogim proizvodima za njegu prirodne kose na tržištu, čini se kao one koji nisu sve tradicionalne valovit, kovrdžava ili coily proizvode za njegu kose i brendova zapravo podržavaju prirodnu kosu uzrok.

Ako razumijevanje prirodnu kosu zajednice i promociju prirodne kose je da prihvati vašu prirodnu teksturu, onda zašto kompanije poput Carol kćer i promociju proizvoda Miss Jessie da razvežeš curl? U stvari, gospođice Jessie slogan glasi: "pretvara Kinks u kovrče."

Na misiju prirodna kosa, da li smo previdjeti dio naše prirodne zajednice? Ima li još uvijek čvrsto vjeruju u mjestu koje kažu da je gubitnik pregib uzorak bolji od čvršće jedan? Uostalom, ove marke izašla našoj zajednici, zašto ne bismo stajali do njih na način radimo na sve ostale?

Ljepota marke zaraditi novac od prodaje ljudi standard ljepote da ne vjeruju da već imaju. Za prirodne kose brendova, kvačila Magazine zove ovaj tip teksture segmentacije "curlism."

Tako je: curlism, vjerovanje da je određeni pregib uzorak bolji od drugog. U ovom slučaju, čini se da prirodna kosa ljepota brendovi unovčavanja na gubitnik obrazac, promovišući razvučene utjecati preko prihvatanja i osnaživanje jedan.

Za ljepotu marke prodavati ženama stvari im ne treba, koji mogu biti štetni za njihovo zdravlje ili njihovo samopouzdanje, apsolutno ništa novo. Ali to čini za kosu zajednice prirodni licemjerna? Ili, možda smo svi samo žele šansu i priliku da uživaju teksture koje nisu naše, a to ne znači nužno da mi ne volimo naše prirodne teksture.

Šta mislite: da li su ove marke za njegu kose za žene s jače obrazac, kao i promovisanje curlism?

load...
load...