Crvena muška revolucija kose | BA.inspinre.com
Stil

Crvena muška revolucija kose

Crvena muška revolucija kose

Glavni fokus kretanja prirodne kose je crna žena putovanje u bez obzira na evropskim standardima ljepote. Ali, često zanemarimo da priznamo položaj crnca u pokretu, uključujući i njegovo putovanje.

Glavni fokus kretanja prirodnu kosu je na žene. Ponekad zanemarimo putovanje crnca. 

Nedavno, Damon Mladi korijena govorio o fazama hairvolution, prisjećajući se na jednom popularnom Rakim kutija rez, Allen Iverson pletenice, Cezar Fade, i era 360 valova.

Crnci su transformisali iz dopunjujući crne žene na njihovo prirodno da raste vlastite kosu iz svojih standardnih krojeva.

Mladi je priznao kako je današnje crnac, mladi ili stari, je ljulja svoju prirodnu kosu u više od jednog načina. Na ulicama naših gradova i opštinama, vidimo mladi crnci sa prirodnim frizura širom spektra. Od uredni slobodne forme Locs, od neba visoka stan vrhova na beljeno krajevima, mogućnost u stilovima su beskrajne. I naravno, nedeljnika rub-up će ostati u godinama koje dolaze.

load...

Ljubaznošću CORE MAGAZINA

Neki ljudi će možda pogledati crnaca koji sportu slobodne forme Locs (kao što je Jaden Smith) i pitati, zašto bi pustiti kosu rasti na taj način? Sa transformacijom prirodna kosa crnih muškaraca stilova se rade namjerno i sa svrhom. Ponekad je značilo da se politička izjava. Ali bez obzira na razlog, ostavljajući svoje prirodne nečešljanih pokret kose, ali u obliku je potvrda ljubavi za svoje crnilo i podršku pokreta u cjelini.

Na površini lako je vidjeti članove crnačke zajednice koje podržavaju ljubavi naše crnilo.

Postoji, međutim, tajno društvo crnaca koji su odlučili da javno ne podržavaju pokret. Nažalost, kada razgovori javljaju o crnim kulture, društva pretvara u ovih osoba za komentar. Jedan od tih javnih ličnosti je Charles Barkley, koji je napravio komentar o Derrick Rose koji treba da "stavi nešto na svom pelena kosu."

Barkley, crni ćelav čovjek, ne shvati povijesti koji African American muškaraca kosa je imala tokom mnogih godina ropstva.

U doba ropstva, crnac je kosa bila je zamisliti kao svoj izvor snage i moći. U nastojanju da se dalje tlače naši ljudi, oni su obrijane glave crnac da eliminiše taj strah u sebi i moć koju povezuje sa Afroamerikancima i kose. Sa poznavanjem povijesti iza brijanje crnac glavu, moglo bi se zaključiti da je Charles Barkley je nemoćan čovjek unutar crnačke zajednice.

Iako je vrlo sporna tema kulture prisvajanja Poznato je relativno dobro, kulturnog imperijalizma je prilično nepoznat pojam povezan sa raspravama o crnilo.

U suštini, kultura imperijalizam je dominantna grupa prisiljavajući svoje sklonosti kulture na potlačene grupe, koja je gdje poreklo evropskih ljepote standarda izvedeni iz.

Putovanje crnca da budemo ponosni i pelena ne treba obeshrabriti strane stidi, ispran mozak članovi crnačke zajednice.

Ono što ne shvatite ovo:

Ako je crna zajednica nije spremna braniti svoju kulturu, povijest, i početak bavljenja sebi ljubav, onda ko će?

load...
load...