Brzi vodič za dodavanje tela ka kovrdžavoj kosi | BA.inspinre.com
Stil

Brzi vodič za dodavanje tela ka kovrdžavoj kosi

Brzi vodič za dodavanje tela ka kovrdžavoj kosi
Pictured: @STYLEFEEN

U zavisnosti od kose i pregib obrazac, možda već biti blagosloveni uz gol-dostojan zvuka.

Međutim, za nas ostale, pogotkom postizanje tijelo može zahtijevati neke prave napor. Ovaj jednostavan vodič sadrži nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da postignete tijelo žudite.

Prva stvar je prvi: zapremina vs. Tijelo

Tijelo je koliko kosa pokret ima, dok je obim se odnosi na to kako podigla kosa je iz vlasišta. Iako su ovi termini znače nešto malo drugačiji, oni se često koriste na isti način.

Zdrava rutine

Ako ste primetio gubitak tjelesne u kosi, krivac može biti samo proizvode koje koristite i kako ih koristite.

Obim i tijelo stvaraju korijenje koje se podiže iz vlasišta i pomoći u stvaranju tijela jer kosa može kretati slobodnije. Ako koristite proizvode koji uzrokuju nakupljanje i otežavanja kose, kosa prirodno nedostaje tijelo tražite. Pobrinite se da pratiti svoj nakupljanje i koriste šampon kada je to potrebno. Vlaže i očistiti kosu kako bi ga kao zdrav moguće. Kose koja je oštećena često nedostaje tijelo.

load...

Trikove

1. Koristite svoj fen na pravi način da se stvori željenu jačinu.

Dok su neki kovrdžav izbjeći fen u strahu od toga izaziva dodatne kovrča, ovo se može otkloniti sa anti-kovrdžanja rješenje ili ostaviti u uređaj koji je kompatibilan s topline. Ručnik suhu kosu prvo sa mikrovlakana ručnik da pomogne frizz borbe.

Feniranje kosu koristeći difuzor sa glavu naopako, počevši od korijena i rade svoj put dole. Fokusirajte se na korijene dok radi ili četkom ili prstima kroz kosu kako bi se povećala volumen i tijelo.

2. Tease ga

Još jedan efikasan metod da pomogne izgradnju tijela i volumena je da ga zadirkuje na korijene.

Za ovu metodu, podignite kosu u rubrikama i operi gore i dolje iz korijena. Pazite da ne povuče za kosu - ova metoda možda neće biti idealan za posebno fino kose kovrdžav.

3. Koristite prave proizvode

Tu su na raspolaganju da pomogne u izgradnji tijela i volumena u kovrdžave kose nekoliko proizvoda.

Razmotrimo pregib aktivator ili korijen raiser da pomogne izgraditi željenu jačinu. Izbjegavajte teška ulja i na bazi silikona proizvodi za oblikovanje kose koji uzrokuju uvojci da postanu opterećena, jer oni mogu napraviti kosa manje obimne uz dodatnu težinu dodali su na pramenove.

4. Igraj se sa stilovima

Iz prednje pouf na sastavila stil beachy vala, idi s stilove koji su poznati za dodavanje teksture za veći kosu. Izbjegavajte elegantan rep i čvrsto lepinje da bi vaša kosa izgledati stanu.

Pročitajte sljedeći:

load...