Borba je stvarna: Roditelji se brinu za male curke | BA.inspinre.com
Stil

Borba je stvarna: Roditelji se brinu za male curke

Borba je stvarna: Roditelji se brinu za male curke

Da li imate uspomene na sjedi između nogu svoje majke dok je ona rastali kosu, nauljena vaše vlasište i stilu te u nekim pletenice i obrtima, možda uz prilično klipova i mjehurića i lastika? Da li su to uspomene fond ili u strahu? Za mene, oni su blago i smireno. Imajući moja mama oprati i pletenicu me za školu je obično nešto što raduje - Ruke su joj bile blag, volim miris African Pride vlasište ulja je koristila (sjetiti žute ispunjen nafte i "trava"?), i imali smo zabavu gledanje TV-a ili razgovor, dok je ona me je spremna za sljedeći dan u školi.

Znam da je za druge, uspomene nisu tako slatko. Kosa se strugao leđima i iskidan grubim češljanjem, singes od pegle koristiti za "ukroti" dremke, i oštre komentare o tome kako teško, pelena, a loša je kosa bila. Video sam posljedice negativnih tretmana prenese mnogo više vidljivo nego pozitivne - majkama koje je rečeno im kosa bila "loše" su praktikuju isti sa svojim djecom, posebno njihove kćeri. Vidjevši 4-godišnjaka sa opuštenom kosom me čini tužnim. Sluha majke govore o tome kako strašno svog djeteta kosa je ispred djeteta me uhvatio za glavu.

load...

Čuo sam da Crna žene priznaju da odabiru očevi druge rase kako bi se osiguralo da je njena ćerka nije imao "pelena-ass kosu" kao ona. Razgovarao sam s bijelim majkama koje imaju djecu s crnim muškarcima, ali apsolutno nemaju pojma šta da radi sa kosom svoje bebe.

 • Hidratantna je ključ: kosa klinci 'mogu dobiti vrlo suha. Nose vune kape u zimskom periodu, da će plivanja, do opšteg gruboj način života, tako da mnoge stvari mogu zap vlagu pravo iz vašeg mališana kosu. Ako oni imaju čvrsto Kinks i lokne, da ćete želite platiti još više pažnje na to.
  • Dodavanje malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja (EVOO) ili jojobe do šampona i uređaja je uvijek dobar potez.
  • Držite se kreme na bazi vode da bi kosu mekom i podatnom između pranja
  • Koristite prirodnih ulja kao što su kokosovo ulje, arganovo ulje i shea maslac hrani i podmazati kosu vašeg djeteta prije stajling.
 • Raščešljavanje kose ne mora biti mučenje: ključeve detangling su sredstva + tehniku.
  • Koristite širokim zub češalj nježno, ali temeljito otpetljati odjeljak kosa po područjima
  • Ako imate više vremena, koristite prste kao češalj za uklanjanje bilo sitnih čvorova ili zapetljavanje.
  • Nikada otpetljati vašeg mališana kosa kad je suho! Najbolje vrijeme za to je kad im kosa je mokra i puna uređaj - to pomaže svojim češalj za kretanje kroz kosu mnogo lakše, i manje bolno previše.
  • Ako je njihova kosa ne osuši pre ste bili u mogućnosti da otpetljati, zadržati spritz bocu vode i ispire zgodno ponovo mokru kosu prije nego što prolazi kroz s češljem.
 • Mladi skalpove su važne: Da li ste zabrinuti stopa po kojoj vaše dijete kosa ne raste? Sve počinje u vlasište. Školskog uzrasta su skloni postaje pomalo sve što je u njihovoj kosi, a ako tvoj i znoji u vlasištu, morat ćete češće šampon. Vlasište moraju biti u stanju da diše kako bi za rast kose da cvjeta, pa imajte to na umu. Također - ne gunk vlasišta svog djeteta sa nafte na bazi ulja i masti. Dok su neki upotreba mineralnih ulja na bazi proizvoda kako bi zaštitili svoje pramenove od mehaničkih oštećenja, ovi proizvodi mogu sjediti na vrhu vlasišta bez davanja bilo hranjiva svojstva. Pokušajte primjenom ricinusovo ulje za vašeg mališana skalp njegovati i promovirati rast.
 • load...
 • Stilovi bitno: Većina roditelja Znam ograničiti "out" dana i držati svoje djece kosu uglavnom zaštitnu stilova. Pametan potez, jer bi to moglo spasiti suze i dodatno vrijeme za otpetljati na sljedeći dan pranja. Na isti način, ne boj se okušati u neke nove stilove! Lepinje, pletenice, obrta, pletenice - opcije su beskrajne! Ako niste kao vješti kao želite da bude, ili ako vaše zauzet raspored teško je ponovo svježe i fab stilova, udario svoj prijateljski susjedstvu Braider da se stil koji može trajati vaše dijete nedelju dana ili 2 na vrijeme! Koji god put vas, ne zaboravite da su mladi Hairlines su osjetljivi - ne uzrokuju oštećenja pletenica, povlačenjem ili češljanje preblizu. Također, brine o izloženih ciljeva. Pokušajte primjenom shea maslac ili kokosovo ulje na krajeve kose da štiti od isušivanja i cijepanje.

(Ne gore savete odražavaju iste stvari koje smo odrasli za našu njegu prirodne kose Saznajte Taunus je počela utakmicu u pravu!)

 • Pazi na svoje riječi: Imam kolege i poznanike u svojim 50-im koji se sjećaju, jasno kao dan, način njihove majke koriste za omalovaži i kritikuju svoju kosu - te uspomene ne lako nestati. Uklonite negativne govori kada brigu o kosi vašeg djeteta, i zamijeniti ga sa pozitivnih. Djeca prvo razvijaju samopoštovanje kroz ono što oni uče i rekli kod kuće - Osim toga, postoji dovoljno poruka u svijetu reći djetetu zašto oni nisu dovoljno dobri. Da li želite da dodate u to, ili pomoći jačanju vaše dijete protiv toga? Koristite riječi usaditi ponos i ljubav u kosi vašeg djeteta, tako da oni mogu to progutati ponos i ljubav za sebe. Umjesto da ih uči kako da se "popraviti" svoje kose, naučiti ih kako da se pobrinuti za to. "Fiksiranje" ukazuje na to da nešto nije u redu - i sve dok vaše dijete kosa je zdrava, to će biti u redu!

Ovaj članak je napisao Bee od 83toinfinity.com i objavljen na CurlyNikki.

Ispod, podijeliti svoje savjete za brigu za kovrče svoj mali je!

load...