Ako pijete alkohol redovno, vaša kosa je potrebna ovoj liči | BA.inspinre.com
Stil

Ako pijete alkohol redovno, vaša kosa je potrebna ovoj liči

Ako pijete alkohol redovno, vaša kosa je potrebna ovoj liči

Liči ili Liči chinensisand potiče iz Kine i mogu se naći u većini azijskih zemalja jugoistočne. Kao član porodice Soapberry, Sapindaceae je Liči drveća je gust, lučno, sporo raste zimzeleno. To je native do najniže kote na jugu Kine i cveta duž rijeke i blizu morske obale. To je hvaljen i na slici kineske književnosti od najranijih poznatih rekord u 1059 AD

U plašt ploda je trnovit, grubo, roze boji kore koji se lako ljušti. Unutra je kremasto, bijele mesnate sočnost ploda koji ima sladak i začinjenim okus. Centar sadrži jedan sjajni smeđe nejestivo sjeme unutar pulpe. Liči je sočan voće s malo kiselog mirisa i okusa koji se može uporediti sa grožđe, ali miris, slast i ljepotu blijedo u odnosu na zdravstvene prednosti ovom čudesnom plod ima za ponuditi.

Zdravstvene prednosti voća liči

Liči Plod je prepuna minerala, hranjivih tvari i vitamina. Postoje vitamini B6 i C, folata, bakar, niacin, kalij fosfor, riboflavin, mangana i magnezijuma.

load...

Folna kiselina igra važnu ulogu u formiranju crvenih krvnih zrnaca da pomogne nositi kiseonika u folikule kose i ako unos alkohola redovno trebat će vam taj dodatni folata u skladu sa Harvard School of Public Health. Također je najbolje da se taj dodatni folata iz zdrave ishrane, tako dodajući liči voće vašoj ishrani će biti pametan dodatak.

Folna kiselina igra važnu ulogu u formiranju crvenih krvnih zrnaca da pomogne nositi kiseonika u folikule kose i ako unos alkohola redovno trebat će vam ekstra folne kiseline

To je odličan izvor dijetalnih vlakana i proteina, što je najčešće koriste za mršavljenje, jačanje imunog sistema, i spuštanje jedan krvni pritisak da navedemo samo nekoliko. Liči ima više od 100% dnevnih potreba za vitaminom C, tako vaš imuni sistem dobija masivnu pojačanje antioksidans spojeva koji će stimulirati bijelih krvnih zrnaca. Zvuči odlično, ali ono što se sve to učiniti za svoju kovrče?

Prednosti liči voća na kosi

Da, to je zdravo voće za tijelo, ali nema ništa od toga prevesti u zdravije kose? Bez sumnje, ovo voće je velika prednost za kosu. Počnimo sa preko-obilje vitamina C. Vitamin C održava integritet mikrocirkulaciju i to znači da osigurava da vaše folikule dovoljno dotok krvi za stimulaciju rasta kose, držeći kosa zdrava i jaka. To će poboljšati rast kose i bori protiv peruti. Niacina igra važnu ulogu u proizvodnji protok krvi i energije, dok je vitamin B6 formira crvenih krvnih zrnaca, koji isporučiti potrebne kisika na folikule kose. Ovo omogućava folikula da ostanu zdravi i dobiti hranjive tvari koje su im potrebne za rast. Niacin čuva vašu kožu hidratizirana i da svakako uključuje i vaše vlasište.

Liči sadrži oligonol, što je polifenol sa niske molekularne težine da ima puno antioksidanata. To poboljšava cirkulaciju krvi i štiti kožu i vlasište od ultraljubičastih zraka.

6 proizvoda sa liči

Ako se prodaju na ovog izuzetnog voća i njegova neverovatna svojstva nego ćete da znam dosta proizvode ih imaju u svojim sastojcima, tako da lako iskoristiti prednosti.

load...
  • SheaMoisture voća Fusion kokosova voda u bestežinski maska ​​za kosu
  • SheaMoisture voća Fusion kokosova voda u bestežinski Crème Ispiranje
  • NAMA Daily njegujući regenerator
  • Tigi Catwalk Sleek Mystique Calming regenerator
  • Giovanni 2CHIC avokada i maslinovog ulja regenerator
  • Genceutic Naturals Liči super voće Complex  
load...