93% žena ne voli kosu | BA.inspinre.com
Stil

93% žena ne voli kosu

93% žena ne voli kosu

U svijetu u kojem je samo oko 4 posto žena smatra da su lijepa, nije ni čudo da su mnogi smatraju grozno o svojim uvojcima. Između sramota za kosu pat-padovi na aerodromima, muškarci što neosjetljiv komentare o prirodne kose, reklame insinuirate određeni tip kose inferiornost i vrhunski stilisti pozivajući žene sa kinky kosa hemijski-alter svoje prirodne teksture, jasno je zašto mnoge žene, bez obzira na dobi, boji kože, materijalni status, nivo obrazovanja ili tip kose se bore da prihvate svoje kose.

Nedavno istraživanje koje je objavio poznati ljepote i njege kože kompanija, Dove, otkrila je šokantan i depresivno raspoloženje među ženama o svoju kosu: ne sviđa mi se.

Sad Država Sušilo Esteem

Od 1.000 anketiranih žena, samo samo 7 posto njih izjavilo da vole svoju kosu. U stvari, istraživanje je pokazalo da Crna žene su češće prijavljuju zadovoljstvo svoju kosu nego bilo koji drugi rase - u velikog 14 posto. Ipak nije tako visok kao Dove bi htio.

Make Friends With Your Hair projekta bio je pomalo društvene misije samopoštovanje. I iako je Dove.com stranice je zajedno sa sladak igre, kvizovi, kompleti alata i savjete o tome kako da bude najbolje što njihova istraživanja definitivno pustio mačka iz vreće o tome kako žene zaista osjećati.

load...

Drugi nalazi u istraživanju također pokazuju da žene vrijednost brigu o njihovoj kosi više nego sama hrani, stavljajući na šminku ili spavanje na nekoliko dodatnih minuta ujutro. Prema istraživanju, jedna od pet žena su preskočili planirani društveni događaj zbog nepredvidljivih kosu!

Live Iznad Fray

Jeste li znali da je prosječna žena mijenja svoju kosu 104 puta u svom životu? Sa ženskim očekivani životni vijek u SAD-u oko 80, to znači da su žene u SAD-u promijeniti svoju kosu najmanje jednom godišnje, ili oko svakih 280 dana! Dame, moramo da prihvate prirodne ljepote naše kose!

Ako se može odnositi na vrtoglavih 93 posto onih 1.000 anketiranih žena koje ne mogu pronaći ljepotu u kosi - prirodno ili na neki drugi način - uzeti korak unazad u odnosu na mrzitelji i pronaći zajednicu koja vrednuje raznolikost ljepote. Važno je da se ne obeshrabre informacijama predstavio anketama kao onaj Dove sprovedena.

Izazov sebe i druge da se odupru guši ljepotu standarda od strane ne dozvoljava vašem ukusu se diktira uskogrudni ljudi. Dobro si - i mislimo, FIIINE, pa je kosu.

Žele više?

Saznajte kako tvorac Moptop naučili da prevaziđu kovrčave kose bashing dobila kao dijete, i prešao na kreiranje kovrdžava kosa carstvo - sve o grli i biti osnaženi vaše kovrče!

Final Thoughts

Kovrdžav, hajdemo na dnu ove! Volite li svoju kosu? Zašto ili zašto ne?

load...