9 na putu kojim se izbacuju putevi da pobjeđuju | BA.inspinre.com
Stil

9 na putu kojim se izbacuju putevi da pobjeđuju

9 na putu kojim se izbacuju putevi da pobjeđuju

Kada je u pitanju raste dužu kosu, neprijatelj broj jedan u dužini od fairy tail je lom. Za svaki inčni ste raste, možete izgubiti dvostruko više zbog loše navike. Ne samo da rizikuješ da dužine, ali i debljine kao i duge, proredila kosa nije slatka stil. Evo nekih zlatnih pravila za izbjegavanje pucanja što je više moguće.

1. Tretirajte svoju kosu kao džemper od kašmira.

Što više manipulirati kosu četkanjem to, pranje, čak i ako ga ne dodirnem, veće su šanse da će se niti slomiti. Nekoliko slomljenih vlasi mogu izgledati bezopasno, ali ni u jednom trenutku ćete pronaći svoj kraj će izgledati proredila i neujednačen. Budite sigurni da uvijek manipulaciju vaše mane u blagoj način. Redovno smanjiti vaše nokte kako bi se sprečilo je maznuo pod tušem, dok čišćenje i otpetljava.

2. Ne preteruj proces

load...

Previše dobra stvar može biti loše. Koristeći duboko uređaj svaki drugi dan može ostaviti vaše kose pretjerano hidratizirana, bez strukture. To ne ovisi o tipu (protein bogat, hidratacija, na bazi ulja, itd), ali više o efektu vašeg vode. Proces duboko uređaj drži kosu u kontaktu sa vodom u dužem vremenskom periodu. Povrh toga, svi emolijenasa u DC (duboko uređaj) dodati na za hygral umor da Vaša kosa iskustva. Vaša kosa će "smekšati" i izgubiti vanjski sloj, korteks, ostavljajući nit slaba i sklona pucanju. Čak i ako ste u boji, suha ili obrađene kose, većina ljudi ne bi trebalo da koriste duboko uređaj više od jednom u 2 ili 3 pranja.

3. Umanjiti štetu od zla Four

Bijeljenje, bojenje, opuštanje i toplinskim oblikovanjem. Trebalo bi da budu slobodni eksperimentirati s bojama i stilovima koliko god želite. Poduzeti sve mjere opreza potrebne da se smanji šteta, kao da pitate za Olaplex kada bojenje (pokušajte izbjeći DIY put sa ovim, osim ako ste profesionalac), koristeći najmanji topline moguće i odabiru alternativa opuštajući kao keratinski tretman. Imajte na umu da izbeljivanja je stvarno najgore to možete učiniti, pa pokušajte da se odluče za prirodno bojanje umjesto. I izbjeljivanja opušteno kosu - igrate sa vatrom, curo!

4. Dobrota u, dobrote out

Zdrava prehrana i pije puno vode nije samo besmislena mantra. Stvarno radi na jačanju kose. Primijetit ćete punije, poliranje, zdravije kose kada počnete brine o ono što ste stavili u svoje telo. Jedite puno povrća, žitarica, zelenog čaja i voća.

5. Ne miješajte kolekcije brenda

Trudim se da ne miješanje i podudaranje previše proizvoda. Ja sam kriv za to. Jednom kada ste saznali šta vam se dopada, držati. Dobro je da se otkriju nove proizvode s vremena na vrijeme, ali tvoj novčanik i vaša kosa će vam zahvaliti za malo rutinu! Budite sigurni da se ne miješati i zbirki utakmica ili sastojke koji ne idu dobro zajedno-- proizvodi su formulisana sa posebnom namjerom. Osim ako ste iskusni kemičar, ostavite eksperimenti u laboratoriju i iz kose.

6. Neka tvoj dečko te izmasiram, a ne kosu

Zaštitna stilovi su popularni s razlogom. Vaša kosa može stvarno raste brže ako ne uvijek tare ramena. Ovo je posebno važno ako se pokušavate rasti tvoju kosu od ispod uha do dužine pazuha: to je najteži korak! Vidio sam ogroman napredak u mom stopa rasta od kada sam počela da radim 8 sati dnevno u posao gdje sam primoran zadržati svoju kosu s mog vrata.

load...

7. Cutting kosu na rutinskoj osnovi je nestvarno

I dalje sam zapanjen kada čujem stilist kaže da svako treba smanjiti svoju kosu svaki x iznos nedelja - to je potpuna neistina i stvarno ovisi samo o vašem tipu kose i zdravlje kose. Obratite pažnju na svoje zdravlje kose, ako vidite jedan pramen čvorova ili split završava da je vrijeme za trim ili prašine.

8. Budite nepristrasan sudija

Odvojite malo vremena za procjenu stanja vaše kose i biti iskren prema sebi. Da li primetio puno split završava, jer ste uveli da super hvaljenom proizvod u svoju rutinu? Možda je taj proizvod nije dobar fit za kosu, i to je ok. Daj to jedan od vaših prijatelja ili članova porodice ako ne želite da ga baci.

9. Proteini i vlage moraju biti u ravnoteži jedni s drugima.

Imaju i pod kontrolom! Pokušajte naizmjenično proizvoda koji sadrže proteine ​​i proizvode koji su kreirani posebno za hidratizaciju. Ako koristite previše proteina vaša kosa će se slomiti jer nema elastičnost; previše vlage i vaša kosa će postati toliko elastična da će biti izuzetno slab. Pronađite ravnotežu, to neće biti isti za sve.

load...