5 stvari koje treba da znaju svi koji imaju nisku kosu poroznosti | BA.inspinre.com
Stil

5 stvari koje treba da znaju svi koji imaju nisku kosu poroznosti

5 stvari koje treba da znaju svi koji imaju nisku kosu poroznosti

Trebate imati na umu, međutim, da su niske poroznosti kosa može postati porozna vremenom ako kosa podvrgnut hemijskoj, topline ili mehaničkih oštećenja. Evo 5 stvari koje treba da znate ako imate niske poroznosti kose.

1. Clarifying

  • Niske poroznosti kosa je lako može da napravi proizvod, jer će proizvode imaju tendenciju da sjedi na kosi umjesto prodiranja to.

To znači da razjasni vaša kosa je apsolutno potrebno ili ćete napraviti samo to što mnogo teže kosa postati hidratizirana. Niske poroznosti kose koja je prekrivena nagomilavanje Uređaj ima dva prepreke za unos vlage (nagomilavanje i dobro zatvorenoj zanoktice) i jasno je da ne želim da vlaži kosu teže.

2. Deep uređaj

load...
  • Koristeći topline duboko stanju sa topline nježno otvori zanoktice i dopustite da vlaga uđe u kosu.

Duboko uređaj će pomoći kosu da postane i ostane hidrirana. Sjedeći pod kapuljačom za kosu ili parobrod će vam pomoći da biste dobili najviše iz svog dubokog uređaj.

3. Layering / Cocktailing

  • Neki niske poroznosti naturals naći uspjeh u raslojavanje proizvoda na vrhu svake druge da se poveća zadržavanje vlage.

Držite svoje proizvode lagani da spriječi nagomilavanje ili osigurati često očistiti kosu. Co-pranje treba uraditi štedljivo ili ne na sve, kao ko-pranje oblaže vlasi kose s proizvodima koji vode do proizvoda nagomilavanje.

4. Potražite ovlaživača i ovlaživači

  • Proizvodi koji sadrže ovlaživači kao što su glicerin, meda i ricinusovog ulja su najbolji izbor za pomoć vlaže kosu kao ovih sastojaka pomoći da privući i zadržati vodu u kosi.

Ovlaživači kao što su shea maslac su sjajni u pomaganju kosa postane meka i da će zatvoriti vlagu u pramenove kose.

5. Nanesite proizvod na vlažnu kosu

  • Time se osigurava niske poroznosti kose zapravo će dobiti vlagu da uđu u okno kosu.

Mokru kosu je već apsorbira vodu tako da je najbolji način da se osigura da vaši proizvodi čine ga u, je da omogući malo vode da napusti pramenove i napraviti soba - da tako kažemo - za odmor-u uređaj i / ili hidratantnu kremu.

Koristeći ove savjete, upravljanje niske poroznosti prirodne kose trebalo biti lakše. Kao i sve ostalo u kosi putovanju, vaša kosa će vam znati da ste na pravom putu. Javite nam kako držiš niske poroznosti kose hidratizirana i hidrirana.

load...