5 razloga da je vaša kosa prestala da raste | BA.inspinre.com
Stil

5 razloga da je vaša kosa prestala da raste

5 razloga da je vaša kosa prestala da raste

Da li ste ikada osećali kao da je došao tvoj rast kose potpunog zaustavljanja? Mnogi od nas su prošli kroz to u nekom trenutku na našem putu prirodne kose. Činjenica je, vaša kosa je u stalnom porastu, ali možda neće biti zadržavanje šta se uzgaja. Drugim riječima, isto tako brzo kao što raste, lomi, stvarajući iluziju zaostajanje u rastu.

Činjenica je, vaša kosa je u stalnom porastu, ali možda neće biti zadržavanje šta se uzgaja.

Evo pet stvari koje treba uzeti u obzir:

1. Nedostatak vlage

Jer naša niti imaju obrte, krivine i lokne, to je mnogo teže za prirodno ulje, sebuma, da putuje čitavom dužinom osovine kosu od korijena do vrha nego što bi za nekoga sa prirodno ravna kosa. Tako da nam je potrebna pomoć. Na dan pranja, dok mi je kosa malo vlažna, da se prijavim odsustvo-u tada ulje ili maslac za brtvljenje da su svi u, dajući posebnu pažnju sve do kraja (jer je to najstariji dio kose). Ponavljam svakih nekoliko dana koliko je potrebno, pogotovo ako nosim kosu. Kosa koja je pravilno hidratizirana će imati lijep elastičnost da to i da će biti manje vjerojatno da se probije, čime se omogućava vam da zadrži ono što raste. Oni čija je kosa možda imaju nisku poroznost možda trebati dodatna pomoć sa parom ili proizvode koji će pomoći otvoriti zanoktica kako bi se omogućilo vlage u.

load...

2. Loše ishrane

Hidratantna kosu također uključuje vodu... Kao da je pijem. Piješ vodu? Hmmm ?! Ovo je vjerojatno jedan od prvih pitanja koja sam pitati žene koje se žale na rast. Sve počinje iznutra. Smeća, smeće van. Ako jedete samo junk, kosa / vlasište ce odražava. Voda plus uravnoteženu ishranu koja uključuje voće i povrće će pomoći vašoj kosi da napreduju.

3. Nepravilno Koristite / Pretjerana upotreba Heat

Previše topline dovodi do isušivanja, suhoće dovodi do loma. Uživam udarac-out sebe, ali ograničiti da svake dvije sedmice najviše. Kada koristite topline, budite sigurni da koristite alat koji ima mogućnost podešavanja toplote (dobiti tu toplu češalj sa peći!) I uvijek koriste neke vrste za zaštitu od toplote, kako ne bi preko-osušite kosu. Avokada i grožđa ulja su velike prirodne topline protectants zbog njihove visoke dim poena i stvoriti lijep barijeru između styler i kosu.

4. Over-manipulacije

Je tvoja ruka uvijek u kosi? ZAUSTAVI TO! Kažem da je s ljubavlju. Over-manipulacija, kao što sam ja to koristeći ovdje, uključuje sve, od češljanja da četkanje da preda-u-kosi sindroma. Što manje manipulirati ili dodirnuti kosu na bilo koji način, to bolje. Želim produžiti taj twist-out? Umjesto da ponovo okrećući svake noći, pokušati "pineappling" to (mislim Sporedni Bob) ili lagano uvijanje kose u većim sekcijama nego što je počeo sa. To će izazvati manje stresa na pramenove i daju kosi manje prilika za break. Zaštitna stilova, prilično mnogo bilo koji stil koji ušuška dalje svojim krajevima i zahtijeva malo ili nimalo manipulacije su ogromne pomoći sa ovim. Oni pomažu zadržati kosu rastete, ne bi vaša kosa raste.

Smiješna priča (malo):

Imao sam prijatelja koji je bio zbunjen činjenicom da je kosa jedne strane glave je toliko kraća od druge. Dođi da saznate, imala je konstantan naviku nervozno izmenite sa kosom na toj strani i to je razbijanje bez nje čak i realizacije. Ostavite svoju kosu na miru!

5. Nije Završavajući to At Night

load...

... Sa satena, svile ili neka ne-pamučnog materijala šal. Spavanje na satenski jastučnicu također radi trik ako mrziš spava sa umotan glavu. Možda mislite da vaš jastučnicu je bezopasan, ali one fine tkanja mogu ukrasti i povući svoju kosu, PLUS, pamuk će sisati vlagu pravo od toga. I ono što smo već rekli o vlage ili nedostatak iste? Upravo!

Dakle, da li je tvoj rast kose naizgled miruje? Izazivam te da dobro, dug i naporan pogled na svoj trenutni režim da vidi da li postoji nešto što može biti bolje.

Ako ste se našli u ovom trenutku i uspio da iskopa svoj put out, dijeliti ono što stvari koje ste promijenili u svoju rutinu da doji svoju kosu natrag u zdravlje! Siguran sam da imate neke savete svog tako nastavite i pridružiti se ispod!

Ovaj post je napisao luvtobnatural za CurlyNikki.

load...