5 načina da obratite pažnju na vaše zdravlje radi bolje samozastave | BA.inspinre.com
Stil

5 načina da obratite pažnju na vaše zdravlje radi bolje samozastave

5 načina da obratite pažnju na vaše zdravlje radi bolje samozastave

Foto ljubaznošću @Skeenit preko Instagrama

Stanje tih sistema je ono što bismo vidjeti u ogledalu, što diktira emocije osećamo. Vaš samopoštovanje će ili rasta ili pada na osnovu toga razmišljanje, i tinejdžere imaju tendenciju da najviše se nosi s tim.

"Slušam svakodnevne borbe žena, njihove psihološke, fizičke i emocionalne bitke u odnosu na pristup abortusu ili reproduktivno zdravlje i to, takođe, iscrpljuje me", kaže Lisset Betancourt, Austin žena zdravlja savjetnik.

"Teens bore sa različitim psihološkim bolestima, posebno depresije i anksioznosti koji su najčešći, ali vjerujem da predajem ovu grupu o brizi za sebe, reproduktivnog zdravlja i njihova tijela ima sposobnost da poboljšaju svoje mentalno zdravlje", navodi Betancourt. "Oni su često ograničeni u njihovu sposobnost da putujemo, istraživati ​​svijet, ili da svoje odluke jednostavno na osnovu društvenih očekivanja o dobi. Dok seks je delikatan razgovor, to je izuzetno važno da imamo, jer to može im dati kontrolu nad nešto grand tokom ključnu put u svom životu kada oni istražuju svoju seksualnost i tijelo. "

load...

Šta je "volite sebe" zapravo znači da žena

Voli sebe počinje brigu o svom tijelu, um i dušu. Kao žena, neki bi mogli uzeti u obzir da je oksimoron. Tu je obično tamna, misteriozni oblak nad predmetom reproduktivnog zdravlja žena u okviru obrazovnog sistema i medija, ostavljajući tako žena neobrazovani i neinformisani o svom tijelu. Iako postoje različite programe koje su formirane u odanost obrazovati mlade žene o njihovim tijelima, ovdje u Teksasu, da je obrazovanje i ograničena i oskudna zbog velikih anti-izbor političkih terenu države. Ova situacija dovodi do neželjene trudnoće, povećanje stope STI, au nekim slučajevima, abortusa. Međutim, ja lično ne sjećam u povijesti ženstvenosti učenja o žele bilo koji od ovih posljedice.

Zašto će svoj unutarnji feminističke cijeniti vašu pažnju na reproduktivno zdravlje

U pričest: The Female Search for Love, Bell Hooks navodi da je "većina feminističkih akcija bilo žensko može uzeti u njeno ime obavlja rad na stvaranju pozitivnog samopoštovanja, temelj ljubavi prema sebi." Reproduktivno zdravlje je nesumnjivo od vitalnog značaja. Dio cijele vaše zdravlje, jer ste u suštini brine sistema toliko moćan da može donijeti novi život na svijet to zahtijeva veliku količinu pažnje i samoljublja, koji obuhvata ove stvari:

  • Jesti zdravije: konzumiranje čistač hranu će uzrokovati da imate čistiju ten, sretnije raspoloženje i viši nivo energije.
  • Redovno vežbanje: razrada rezultate u zdraviji i jači tijelo živio prirodne energije da preuzmu svijet.
  • Koristeći netoksični proizvodi za higijenu: toksina mogu nered sa svojim unutrašnjim tijelo, posebno reproduktivni sistem. Stoga, birajući da koriste organski tamponi i jastučići su samo po potrebi kao organskoj hrani.
  • Biti pažljiv sa svojim menstrualni ciklus: praćenje vašeg period je moćan. Znajući šta se dešava sa svoje tijelo i kada treba očekivati ​​promjene je snažan osobina, jer je to obično vrijeme kada amping tvoje samoljublje ritual je više nego što je potrebno. Razmišljajte o tome kao priprema za bitku umjesto pred iznenadni napad.
  • Pomoču rođenja: postoji nekoliko vrsta kontrole rađanja, tako da odabir metoda koja najbolje radi sa svojim načinom života je najvažnija u smislu samo-osnaživanja jer to izbor je povezan sa seksualnim-oslobođenje i ličnog osnaživanja.
  • load...

Ironično je kako žena ima tendenciju da se objektivizirati i sveden na njen reproduktivni sistem javnosti dok stariji, privilegovan muškarci u senatu stalno osporava da li ili ne seksualno zdravlje žene se vrednuje samo u braku. Čak i tada, ona je i dalje vide u javnosti kao i njen suprug imovine. Medijima je rastrzan između "osnaživanje" ženama da posjeduju svoju seksualnost, a takođe se ohrabruju da se bave apstinencije, a ne dobiti izborni abortus. Međutim, možete napraviti promjenu, počevši sa podešavanjem svoju ljubav prema sebi i brige o sebi rutine.

Kako su te volim sebe danas?

load...