4 popularne supstance za curlije sa alergijama | BA.inspinre.com
Stil

4 popularne supstance za curlije sa alergijama

4 popularne supstance za curlije sa alergijama

Postoji nekoliko sastojaka u proizvodima - kao što su orasi, lateks, ili mirisa - koji uzrokuju alergije, ali na sreću, danas postoje lako dostupni alternative koje će vam dati slične rezultate.

Zamijeniti svoj shea maslac za Cupuacu maslac

Ako imate lateks alergije, Cupuacu maslac je velika zamjena za shea maslac, a budući da proizlazi iz sjemena Cupuacu stabla, također je orah besplatan. Cupuacu maslac radi slično kao i shea maslac, djelujući kao brtvilo, strengthener, i sjaj restaurator. Cupuacu maslac se preporučuje za one sa slabim i oštećenu kosu potrebna vitamina, minerala i proteina. Još jedan veliki faktor je svojim prirodnim sadržaj SPF; ako sve više nego dovoljno vitamina D u vašem životu, Cupuacu maslac je svoj go-to kao kreme za sunčanje za kosu i kožu. Ja osobno preporučujem da isprobate Carol kćer Cupuacu protiv sitnog šampon koji je posebno popularan za pomaganje u kovrče bez lokne - čak i na obojenu kosu.

load...

Zamijeniti svoj kokosovo ulje za ulje od semena grožđa

Grožđa ulje je neverovatna alternativa omiljeni mnogih ljudi: kokosovo ulje. Možda čak i da je volite sve prednosti grožđa ulja preko kokosovo ulje. Grožđa ulje ima veliku količinu omega-6 masnih kiselina, dajući svoju kosu i vlasište više nego dovoljno vlage i sjaj. Ovo ulje je dovoljno lagan za korištenje na finim i krhku kosu i da će pomoći u rastu kose. Plus, to je jeftinije od kokosovog ulja!

Zamijeniti svoj matica proizvode sapunom orasima

Sapun orasi su najbolji zamjena za naturals sa maticom alergije jer su u osnovi sušeno voće sa istim antibakterijska i antifungalna svojstva. Ako naiđete na gubitak i perut kosu, sapun matice djeluju kao prirodni šampon jer neće oduzeti vašu kosu svojih prirodnih ulja. Češće šamponiranje malo ne predstavlja problem! Trader Joe nosi matica i sulfat free uređaj sa sojinim proteinima za dodatnu sjaj i snagu na pramenove. Ako još niste čuli za hype, pokušajte Trader Joe čajevca Tingle regenerator sa Pepermint i eukaliptusa.

Zamijeniti svoj ricinusovog ulja za uljem avokada

Avokado ulje se preporučuje za one alergične na ricinusovo ulje, nadaleko poznat kao prirodni zgušnjivač kosu. Avokado radi na sličan način, ali je dovoljno lagan za fino kose

Da li imate alergiju na zajednički kosu sastojak?

Dijeliti svoje prijedloge proizvod ispod i na NaturallyCurly Facebook stranici.

load...