4 načina za vlaženje vaše visoke poroznosti kose ove zime | BA.inspinre.com
Stil

4 načina za vlaženje vaše visoke poroznosti kose ove zime

4 načina za vlaženje vaše visoke poroznosti kose ove zime

Kosa poroznost je osnova za razumijevanje vaš tip kose. To možda ne bi toliko pažnje, ali znajući poroznost vaša kosa će brizi za uvojcima jednostavnije i zadržavanje vlage lakše. Kovrdžave kose, zadržavanje vlage prioritet. Kosa poroznost je kako će vaša kosa apsorbirati i zadržati vlagu, ulja ili kemikalija (kao što su boja), a pogođena elastičnost nečije kose zanoktica. Stanje zanoktica određuje kako se lako će vlagu ulaze i izlaze iz vaše vlasi, a da to ne ide u oba smjera, što znači kutikule vaša kosa može primiti vlagu i može ga izgubiti.

Postoje tri tipa kose poroznosti: mala, srednja i velika.

Postoje tri tipa kose poroznosti: mala, srednja i velika. Genetika je najveći faktor koji će odrediti poroznost kosu kad u zdravo stanje. Ostali faktori u kosi poroznosti imaju manje veze s genetikom i više sa vanjskim utjecajima poput izloženosti hemijskim tretmanima, toplinskim oblikovanjem i elemenata životne sredine. Visoka poroznost kose ima rupe i praznine u zanoktica sloj, koji omogućava da vlaga se brzo upija i brzo pušten na slobodu. Molimo vas da ne napravi grešku razmišljanja visoke poroznosti kosa ne može zadržati adekvatnu vlagu bez gubitka sve. Potrebno je dodatni posao i znanje da pronađete pravu rutinu i tehnike kako bi vaša kosa zdrava tokom hladnijih mjeseci. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći.

load...

Metoda 1. LOC

Metodu LOC najbolje radi za čvrsto namotana naturals (tip 4) i visoke porozne kose jer su oba žude vode. Ova metoda je savršen za dobijanje pravu količinu vlage u i držeći ga u od slojeva proizvoda u određenom kako bi dobili maksimalno zadržavanje vlage. Liquid ili ostaviti u uređaj će dodati vlagu, ulje će ga zapečatiti, i vrhnje, maslac, ili čak i gel je samo još jedan sloj brtvila. Možda se pitate zašto je potrebno brtvljenje ako hidratantnu kremu je formulirana s ulje i Janelle razrađuje o važnosti brtvljenje.

2. Protein tretmani

Odlični su za cjelogodišnje, ali ako su zabušava na njih dok razonodi na suncu ovoga ljeta, onda stvarno treba da ih uključe u toku ove zime. Visoka poroznost kose je više osjetljiva na isušivanja tokom zime i proteina tretmana dati niti snage koje privremeno krpanje rupe u zanoktica sloj vaše kose. Mjesečna tretmani su odlični tokom zime, ali ne koristite protein tretmane kao ovlaživač ili ih koristiti često kao što bi hidratantne kreme. Previše proteina je isto tako loše kao ne koristite uopšte i može napraviti krhki i izazvati ga razbiti.

3. Gentle čišćenje

Šamponi očistili uvojcima i tenzida u njima efikasno obaviti posao. Problemi neki (ne svi) površinski je oni (npr natrij lauril sulfat) može oduzeti prirodnih ulja iz, pa čak i da pogoršaju rupe i praznine u visokom poroznosti kose. Postoje naturals koji vole šampon i kunem se nježna i hidratantna šampona i odreći ko-pranje. Uz kosu vremenu jednostavno ne isplati koristiti proizvode koji potencijalno mogu napraviti svoj sušilo za kosu nego je potrebno, tako da je hladnjak mjeseci može biti dobro vrijeme za početak reincorporating ko-pranje.

4. Teže ulja i Butters

Za učinkovito brtvljenje tokom zime, pokušajte teži proizvoda kao što su shea maslac, maslinovo ulje, avokado ulje, ili ricinusovo ulje. Koristite proizvode koji ih imaju u prvih pet sastojaka kako bi se osiguralo da dobijate punu korist od težih ulja. Ne samo da pomognem brtvljenje svojim poroznih uvojcima, ali dodaju da zaštitni sloj vaše niti može biti nedostaje.

Kako ti je stalo do vaše visoke poroznosti kovrče, zavojnica, a valovi u hladnijim mjesecima?

load...
load...