3 proizvode za kosu koje treba prvo razblažiti | BA.inspinre.com
Stil

3 proizvode za kosu koje treba prvo razblažiti

3 proizvode za kosu koje treba prvo razblažiti

Imamo toliko proizvoda i naših go-to kovrdžave režima, ali ponekad ne primjećujemo da možemo zloupotrijebiti neke od naših proizvoda i postupaka. Razrjeđivanje je metoda koja se lako može previdjeti i definitivno mogu igrati veliku faktor u zdravlje naših kose i vlasišta. Zašto bi razrijediti određene proizvode? Neki proizvodi ili sastojci mogu stvoriti neravnotežu sa pH nivo vaše kose i vlasišta.  

Nivoi pH su mjerenje kiselosti ili alkalnosti sastojka. Skali od 0 to 14, sa 7 je bila neutralna (voda). Brojevi koji spadaju u 7 se smatra da su kiseli i brojeve koji su preko 7 se smatra da su više alkalna. Skalp obično ima pH razinu koja se kreće između 4,5 i 5,5. Kovrdžav imaju tendenciju da koriste mnogo proizvoda, uključujući šamponi, uređaja, i za oblikovanje, a ovi proizvodi imaju različite razine pH, što može dovesti do pH neravnoteže. Važno je biti svjestan tih pH nivoa, jer to može dovesti do stanja vlasišta, kao što su perut, gljivice, pa čak i gubitak kose. Evo nekih proizvoda koje bi trebalo razrijediti prije upotrebe.  

load...

Castilla sapun

Castilla sapun je maslinovo sapun na bazi ulja koji se koristi za mnoge svrhe, uključujući šampone, pere tijelo, i sredstva za čišćenje u domaćinstvu. Popularnih brendova uključuju Dr. Bronner i Kirk. Castilla sapun je alkalna i može da se kreće između 8-10 na pH skali. Castilla sapun je koncentriran, tako malo može ići dug put. Međutim, ako koristite sapun bez razređivanje, to može ostaviti kosu stvarno suha i oduzeto vlage. To je najbolje da se temeljito isprati kosu prije upotrebe i proverite da li je kosa mokra. Odličan način za mjerenje je 3 dijela vode, 1 deo Castilla sapun.

Sirće

Jabukovog sirćeta (ACV) ispiranja postoje stranac zajednici prirodnu kosu. Koristi se kao zdrava i prirodna alternativa čišćenje vlasišta, uklonite naslage proizvoda, a za poboljšanje sjaj kose je. Primjenjuju jabukovača ocat se smatra kiselom i kreće se između 2-3 na pH skali. Jabukovog sirćeta može se koristiti za vraćanje pH ravnotežu kose. Ali, to je najbolje da se razblaži prije upotrebe, jer je i dalje kisela. To može iritirati kožu, pogotovo ako imate osjetljivu kožu. Još jedan razlog da možda želite razrijediti prije upotrebe na svoju kosu i kožu je ako je miris prejak po svom ukusu.

Harsh Šamponi

Rastvaranje oštre šampon prije nanošenja će vam omogućiti da dobiju najbolje rezultate dok čišćenja. Neki kovrdžav nemaju sreće ni sa bez sulfata šamponima tako da je ovo veliki savjet. Razvodnjavanje šampon s vodom će omogućiti da proizvod sapunicu na lice i distribuirati ravnomjerno u cijeloj kosi, koja pomaže kod čišćenja i uklanjanja nagomilavanje proizvoda. To također može spriječiti šampon iz skidanje vlage iz kose i da skviči čisti osjećaj sa svojim kovrče. Razrjeđivanje je također dobra ideja ako koristite užom šampon. Još jedna prednost je u tome što omogućava da vaš šamponi da traje duže, što znači uštedu više novca.

Zaključak

Razvodnjavanje navedenih proizvoda pomoći će sveukupno zdravlje vaše kovrče i vlasišta. To će zadržati razinu pH vaše kovrče ravnoteže, što će pomoći promovirati zdrav rast kose. A jednostavan način, kao što su razrjeđivanje, može igrati veliku ulogu u vašem režima i može napraviti proizvode više na snazi ​​za kosu putovanje.

Koje proizvode vi razrijediti?

load...
load...