3 dokazane metode za utvrđivanje poroznosti kose sada | BA.inspinre.com
Stil

3 dokazane metode za utvrđivanje poroznosti kose sada

3 dokazane metode za utvrđivanje poroznosti kose sada

Nakon godina manipulacije prirodne teksture i boje kosa mi je u ranoj fazi mog teen godina, patila sam od oštećenu kosu predugo!

Kada sam konačno počeo putovanje prirodnu kosu i tranziciju za više od godinu dana, morao sam da obrate pažnju na moj novi tip (prirodni) kosa kao da ću morati da ga tretira drugačije nego što sam učinio u prošlosti.

Gledajući moju kosu i proučavanje kosu vrste voditi sam mogao da vidim da je moja kosa bila oko kategoriji 3b-3c, međutim, da saznaju svoj tip kose da me je više nego samo gledajući obrazac vašeg uvijanje. To može pomoći razlikovati šta se može raditi za vas, ali da biste dobili bolji uvid u ono što vaša kosa će mi se i ne vole, odlučio sam da se više fokusiraju na pronalaženje moju dlake poroznost umjesto vrste tipične za kosu.

Što je poroznost?

Nivo poroznost će odrediti koliko dobro vaša kosa se na vlagu, što vam omogućava da radite šta proizvoda i rutine trebate koristiti da biste dobili zdrav kovrče. Pronalaženje svoj nivo dlake poroznost može pomoći da razonoditi cijelu svoju rutinu vašem tipu kose. Sada kada znam da imaju nisku poroznost kose, znam da je to prirodno teško za moju kosu da zadrži vlagu, zbog toga koristim neke pare kada duboko uređaj i koristiti određene proizvode koji dobro rade sa moj tip.

load...

Kako da testirate Poroznost

Ispod su 3 različita načina na koje možete testirati za vaš tip kose. Metoda Jug je najpopularniji, ali ako želite da proverite svoje rezultate u pravu, pokušajte sve 3! Prije testiranja, pobrinite se da završi ispod metode na svježe oprana kosa za precizne rezultate.

1. Jug Način

Za ovu metodu, trebat će vam vrč ili čašu punu vode. Uzmite pramen kose i stavite ga u vrč. Ostavi ga 1-2 minuta.

  • Ako je nit splavova = niske poroznosti
  • The Strand polako tone = Normalno poroznost
  • The Strand sudopera = High poroznost

2. Direktna metoda vode

Za ovu metodu, trebat će vam sprej bocu punu vode. Spray oko 2-3 pumpe vode na čistu pramen kose.

  • Vidljivi kapi vode koja se ne apsorbira = niske poroznosti
  • Voda brzo upija = velika poroznost
  • Voda stoji na kosi, a zatim apsorbira = Normalno poroznost

3. The Strand Način

Za ovu metodu, uhvatim jedan pramen kose među prstima. Klizite prstom gore od kraja do korijena, osjećaj njegove teksture skroz duž.

  • Ako je nit je glatka = niske poroznosti
  • Ako je nit je neravna = High poroznost

Koje rezultate znače

Niska Poroznost: Možda će vam biti teže Držite kosu hidratizirana. Zanoktice Kosa ti je dobra i da ne lako ne dopustite da vlaga u kosu. Možete koristiti pare da pomognu u ovom procesu.

Preporuka proizvoda: Ouidad Curl Immersion Triple Treat duboki regenerator

Top 15 Proizvodi za niske poroznosti kose

Normalno Poroznost: Vaša zanoktice nisu toliko čvrsto, tako da će omogućiti u pravu količinu vlage! Ovaj nivo poroznost se dobro na toplinu i boju, trebalo bi, međutim, izbjeći proteina u svakodnevnoj upotrebi i možete duboko stanje svakih nekoliko tjedana ili tako (do vas!).

Preporuka proizvoda: SheaMoisture Mongongo i konoplje ulja visokog poroznosti vlage-Seal maska

load...

Visoke Poroznost: Omogućava previše vlage, što ga čini skloni petljaju dok vlažnosti. Kada voda udara u kosi to zapravo može uzrokovati lom i oštećenja! Da biste to spriječili morate biti sigurni vaša kosa je zapečaćen, možete to učiniti slojeva proizvodi metodom npr LOC. To će pomoći kosu da zadrži vlagu ga je dao umjesto upijajući više nego što je potrebno.

Preporuka proizvoda: Mop Top Citrus Medley Srednji Hold gel

Top 15 Proizvodi za High poroznosti kose

Sada kada znate svoj tip kose, to će učiniti vaša kosa putovanje od sada naprijed mnogo lakši proces kada je u pitanju izbor proizvoda za kosu i saznati šta će rutinski raditi najbolje za vas!

load...