2 laka hacksa za skrivanje vučne alopecije | BA.inspinre.com
Stil

2 laka hacksa za skrivanje vučne alopecije

2 laka hacksa za skrivanje vučne alopecije

Ono što je vuča alopecija?

Prema Vijeću Gubitak američki dlake, vuča alopecija je gubitak kose uzrokovan fizički naglašavajući i stavljanje napetosti na kosu. Određeni frizerskom uključujući tkanje kosu i pletenice koje su rađene prečvrsto može izazvati ovaj tip gubitka kose.

Moja prica

Vuča alopecija nije nešto uvijek sam se bavio, ali mislim da je važno razumjeti kako i zašto se to dogodilo meni. Za dugo vremena, išao sam kroz fazu u kojoj nisam vole i prihvatite moje lokne. To je bio kriv niko, nego svoju. Moja porodica i prijatelji nikada nije napravio sam se kao moja kosa treba da bude ravno. Bio sam pod utjecajem izvan medija u skladu sa standardnim ravnu kosu. Sam eksperimentisao sa Relakseri, vruće češalj, eksplozija, etc.You ime to, ja sam probao.

load...

Brzo naprijed do godine dodavanja boje i izbjeljivač na taj miks. Moje kovrče nisu postojali i mnogo mi je kosa na kraju prekinula. Nije bilo velikih sec za mene. Izabrao sam za tranziciju od maskiranja moju kosu u SEW-u tkanje. "Koji je bolji način da raste iz štetu?", Pomislio sam.

Većina moje kose će biti upletena i ne dirnut topline ili bilo koje druge izvan elemenata. Evo gdje sam je pošlo naopako: Moje kovrče, za početak, su u redu teksture. Štete od Relakseri, boja, izbjeljivač i vrućine teksturu još gore. Težinu mog ekstenzije za kosu plus količinu vremena sam ih nosio (7 godina !!) iznosio je moj trenutni borbu sa vuča alopecija.

Dok nisam potpuno slobodan od ovog stanja, našao sam nekoliko načina da to sakrije.

Toppik dlake Building vlakna

Daleko najlakši i moja omiljena metoda. Toppik je izrađena od obojene keratin protein koji će učiniti vašu kosu pojaviti više pune i guste. To je odlično za ćelav mjesta, tanku kosu i alopecije. Kupio sam dlake Zgrada Vlakna uz Kit dlake usavršavajuća alat. To je tako jednostavan za korištenje i daje dugotrajne rezultate! Iako, to nije potrebna za kupovinu Kit usavršavajuća alata, smatram da je sprej aplikator najkorisniji alat. To prska savršen iznos u ciljanom području.

Sjenilo za oči

Malo više posla, ali isplativije. Koristeći guste nabor četka zajedno sa sjenilo koji odgovara boju kose, možete ispuniti u ćelav spotova. Pritiskom i pakovanje u sjeni, vaš ćelav spotova će postepeno nestati. Iako je ovo traje malo duže, to je pristupačna opcija da skoro svako može učiniti. Bonus Savjet: Koristite Ampro Protein gel za oblikovanje kose da pomogne potamni područje na zalizana stilova.

Da li imate vuča alopecija? Slobodno podijelite svoje tehnike na krije ispod u komentarima.

Pratite Rochelle na Instagram @DiscoCurls & Pretplatite se na nju YouTube kanal, Disco Curls.

load...