10 savršenih saveta za kišne nesreće | BA.inspinre.com
Stil

10 savršenih saveta za kišne nesreće

10 savršenih saveta za kišne nesreće

Svi smo ih imali-kovrdžavu kosu katastrofa. Evo 10 kovrdžava kosa savjeti od naših omiljenih pregib djevojke za uobičajene nezgoda kosu.

Flat Iron Fiasco

Odlučili ste da probaju nešto novo-ravno stil! Ali doći dan pranja, primijetili ste kosu nije odbila natrag u svoje uske, elastičan namotaja. Protresete glavu u nevjerici, uzvraća neke od najbolnijih riječi u svoj prirodni put kosu: šteta topline. Stavio škare za kosu dalje! To možda neće biti trajna.

Rješenje: Deep stanje! Heat kleme niz kutikule kose, ne dozvoljavajući bilo vlage. To može potrajati vlage do vaše kose i vratiti. Koristite hidratantna duboko uređaj i pustiti kosu sjediti ispod parobrod ili tuš kapa za 30 minuta. Možda čak ni to učiniti preko nekoliko dana da ga trenirati nazad u svom prirodnom pregib obrazac.

load...

Da biste to spriječili u budućnosti, pobrinite se da učiniti protein tretmani za jačanje kose. Oni mogu biti prirodne tretmane kao jaje duboko uređaj ili dućan kupiti kao Miss Jessie Rapid oporavak.

Kakav Tangled "Fro pletemo

Za mene, to je Ispiti, studentske organizacije i prakse. Za tebe, to bi mogao biti veliki projekt na poslu i vozam djecu na nogomet praksi. U svakom slučaju, nakon mjesec ili dva labave frizura i NO češljanje, kosa se plače da se besplatno! Slobodne forme dredove su cool.only ako je to izgled ideš za! Detangling u ovom trenutku izgleda kao nemoguć zadatak, ali možemo dobiti kroz nju.

Rješenje: Navlažite kosu, jaz u velikim sekcije bez-snag lastika. Pospem na super klizavim uređaj. Ostavite da odstoji pod tuš kapa za 15 minuta da pusti kosu omekšati. Uzmi jedan odjeljak, podijeliti u 3 manje dijelove, a otpetljati sa širokim zubima češalj. Start na krajevima kose i raditi svoj put gore. Pratite sa Denman četkom kako bi se osiguralo sve šupu kosa je uklonjena. Dva-strand twist da mali dio i dalje. Uzmi si vremena! Isprati uređaj s hladnom vodom.

Ovaj problem se obično događa onima od nas koji ne vole zaštitne stil i jednostavno nikada ne okolo da spava sa satenskom maramom. Da bi se to spriječilo u budućnosti, koristite svjetlo gel ili serum (poput Kinky kovrčavu Curling Custard) i rake kroz male sekcije vaše kose. Čak i dok je nosio kosu u 'amo, lokne trajati duže zamrsiti i dobiti fazi.

Suhu kosu Disaster

Pokušali ste sve kreme za kosu, masti, i regeneratori zamisliv, a kosa i dalje izgleda grubo! Mora da postoji način da se meke prirodne kose, zar ne? Da. Evo kako.

Rešenje: zanoktice ili slojeva kose niti su preklapaju. Kada su se podigli, daje kosi grubo osjećaj da ga. Ljudska kosa je blago kisela sa pH od 4,5-5,5. Možete zatvoriti zanoktice i glatka niz pramenove pomoću kiselih sastojaka. Aloe vera gel je odličan sastojak za ovo! Također, topla voda otvara kutikule, dok hladna voda zatvara ga. Isprati uređaj iz kose hladnom vodom. I ručno zalizati kosu kada ga vlaže. Čin da ublaži proizvoda prema dolje od korijena do vrha će gurnuti zanoktice dole. Kada su zanoktice zatvorena, vlaga ostaje zatvorena u kosi. Imajte na umu da afro-teksturom kose neće imati "svilenkast" osjećaj da ga. Kada se pravilno hidratizirana, visoko teksturom kose može osjetiti lagana i prozračna, kao pamuk!

load...

Ravna kosa Underneath

Ja sam došao preko nekoliko wavies koji mi reći da je njihov donji sloj kose je ravan i visi ispod svojih pregib i ne postoji ništa što mogu učiniti u vezi toga. I ja imam isti problem sa kosom, i dok je bol može biti fixed.Solution: Kada dobiješ frizuru, dobiti pravo sloj obrubljen malo kraći od tvog talasa. Možda izgleda kao čudan koncept, ali kada je pravo dio svog kosu suši, to će smanjiti se ispod valova i nikada neće vidjeti. Isecanju donji sloj kraći rješava problem biti u mogućnosti vidjeti ravna kosa visi iz vašeg talasa, što se pažnje sa njima. To je još jedan brz i jednostavan način da se riješi problem koji izgleda za upravljanje.

load...