10 izraza koji treba znati pre nego što idu prirodno | BA.inspinre.com
Stil

10 izraza koji treba znati pre nego što idu prirodno

10 izraza koji treba znati pre nego što idu prirodno

Uprkos sve informacije o tome kako da se brinu i stil prirodne kose, postoje bitne aspekte koji se često previđa. Neki od osnovnih terminologije koja se neobavezno govori iskusni naturals obično napuštaju novo Naturals zbunjena i pokušavaju da otkriju šta oni znače. Možeš li ići u forum bez nekog pita bezbroj puta što unaprijed poo je? Da, znam osjećaj, ali ako ste na izvan gledaju, osećate otuđenim i kad se neko napravio grešku za repetitivno pitaju ista pitanja, obeshrabruje druge da pitam.

BC

Big Chop ili BC je rezanja opušteno kosu kao sredstvo dopuštajući prirodne teksture da izraste. To nije trim ili redovnog šišanja, ali na način da uklonite sve opušteno kosu. Sada, mnogi veteran naturals će učiniti drugi ili čak treći BC, ali termin obično se koristi u kontekstu u početku ide prirodnim i prekine opuštanje.

Pre-Poo

Pre-poo je tretman ulja koja se koriste na kosu prije šamponiranja. Ovo pomaže u borbi protiv sušenja i petljaju od šampona skidanje prirodna ulja iz kose.

load...

Heat Šteta

Kada se kosa pere nakon primjene topline alata na visokim temperaturama (ravno peglanje, feniranja, itd) i ne vrati u prvobitno kovrdžave i coily teksture, kosa je doživjela štetu topline. Još jedan način da se šteta topline manifestuje je split ili nazubljenim krajevima koje su mlitavo, beživotno, i pretjerano suha.

Ne postoji proizvod ili tehniku ​​na popravak ili vratiti štetu topline. Heat-oštećenu kosu moraju biti prekinuti. Za male površine ili zakrpe u cijelom kosu koja izgleda da labaviji nego ranije, naročito gubitnik sekcije, to pomaže da se uradi duboko uređaj i proteina tretman da se ubrza proces vraćanja. Ponekad je kosa samo sporo vratiti i nije oštećen. Ako je kosa zaista oštećena, ne postoji način da se to popravi.

Takođe, ne postoji takva stvar kao što toplota obuku kosu. Ako je vaša kosa odbija promašiti ili namotaja nakon termičke aplikacije, to nisu obučeni da bude ravno, to je oštećen.

Zaštitna Styling

To su stilovi koji štite najstariji kosu i većina krhke deo kose, krajevima. Zaštitna stilova spriječiti krajevima od kraja izmanipulisani i izloženi vremenskim elementima, zagađivača, i trenje od odeće. Budući da mnogi stilovi zapravo može biti štetno ako se drži u predugo ili instaliran preusko poput tkanja ili pletenice, nije svaki stil koji čuva vaše kraja sakriven je najbolja opcija. Skrivanje kosu pod perika, plete, ili pletenice i zanemaruju da čisti vlasište i podmazati kosa ne štiti kosu i zapravo mogu izazvati štetu.

Linija razgraničenja

To je tačka u kojoj je opušteno kosu i novi susreću rast. Ova kosa je vrlo slaba i mora se postupati nježno. Mnogi misle ide prirodnim ili dugoročni tranziciji će uzrokovati lom kada je nedostatak nježnosti i da nije bi kosa pravilno hidratizirana koji uzrokuje lom. Niske manipulacija je potrebno da bi lom na minimum.

Klizanje

Ovo opisuje koliko dobro ili loše proizvod podmazuje kosu za proces lakše otpetljava. Mnogi proizvodi s velikim klizanja imaju vodu i prirodna ulja kao glavnih sastojaka.

load...

LOC

LOC je skraćenica za tečnost, ulja i krema. Ovo se smatra idealnim formula za održavanje vlage za prirodnu kosu. Prvo, primjenjuju tečnosti (vode) u vlaže kosu. Zatim nanesite ulje da pomogne bravu na vlagu, a zatim pratiti s kremom (maslac-based) da zapečati ga u potpunosti. Proizvod oblikovanje se može primijeniti nakon ove metode.

Prelazak

Prelazak dozvoljava device (neprerađeni) kosu da raste iz vlasišta s namjerama postepeno isecanju opušteno krajevima. Neke žene ne žele da žrtvuju dužine i imaju ograničavajući mogućnosti stajling sa teeny Weeny afro (TWA). Ako ste stalno podrezivanje po stopi da je vaša kosa raste, opušteno krajevi će biti u potpunosti nestao između jedne do dvije godine; sve zavisi od dužine kose. Mnogi odluče da BC u roku od nekoliko mjeseci nakon što je frustriran od rukovanja sukobljenih teksture. Stilova niske troškove održavanja ili niskog manipulacija se preporučuje za dugoročno tranziciji. Kovrčava stilova kao što su bantu čvorova, valjak setova, Curlformers, i dva-strand obrte se lakše održavaju i uklopiti bolje nego styling ravnu kosu. Vaša kosa će biti kovrdžava svakako. Mogao bi dobiti neke prakse! 

Co-pranje

Co-pranje pere kosu sa botanički (na biljnoj bazi) uređaj umjesto šampona. Ovi uređaji ne sadrže silikone, parabene, ili sulfata i mnogi imaju sredstvo za čišćenje koje su blaže od šampona.

Ulja (Essential ili Carrier)

Ovi su dio prirodnog sveti gral i svaki prirodni ima svojih omiljenih. Eterična ulja su nusproizvodi različitih dijelova biljaka nakon što je izvađen iz procesa destilacije. To bi uključivalo izuzetno mirisna ulja kao što su ulje lavande i čajevca ulja. Naziv ulja su derivati ​​iz masnih dijela biljaka. Neki nosač ulja koja se mogu koristiti za razrijediti eteričnih ulja uključuju uljem avokada i jojobe.

load...