Znači taj simbol znači | BA.inspinre.com
Šminka

Znači taj simbol znači

Znači taj simbol znači

Mi smo toliko zauzeti! Previše zauzet da se zaustavi i miris ruže, a kamoli stop i naučiti ono što sve te informacije zapravo znači. Da li znate šta je svaki simbol na etiketi proizvoda zapravo znači? Čekaj... Postoje simboli na proizvode pitate? Da, postoje i oni su tamo već dosta godina. Bacite pogled na leđima boca u kupatilu ormara odmah. Ti simboli su svuda! Hajde da proširi svoje znanje izvan etiketi sastojke.

Su ovi simboli regulisano?

Nisu svi od njih. U Sjedinjenim Američkim Državama je američka Uprava za hranu i lijekove (FDA) upravlja kriteriji označavanja na potrošačke proizvode pod dva čina:

  • Savezna hrani, lekovima i kozmetici (FD & C Act) 
  • Sajam pakovanju i označavanju Act (FPLA) 

Nisu svi simboli i oznake su regulirane i koja uključuje neke od izuzetno popularan simboli na kozmetičke ambalaže. Neki od njih su vladini regulirano ili prepustiti potrošača razumijevanje. Slučaj u trenutku, popularnog "okrutnosti" / "nije testiran na životinjama" fraze. Prema FDA, ove kompanije mogu koristiti ove neograničen fraze jer ne postoje zakonske definicije tih pojmova. Sta to znaci? Pa, kompanije koje ove tvrdnje bi ih mogli što isključivo na fazu proizvoda pod svoje lične kontrole. Sirovine su dobili od dobavljača može ili ne mora imati nikakve testiranja na životinjama. Neke kompanije mogu biti faktoring u svim aspektima proizvoda od početka do kraja, uključujući i sirovine koje su mogle doći iz drugih izvora. Ostale kompanije može biti samo govori o trenutnom testiranje, a ne testiranje iz prethodnih godina. Osim ako ti detaljno istraživanje onda zaista ne postoji način da se utvrdi šta svoja potraživanja znače.

load...

Da li su ovi simboli važno?

Da! Uprkos nedosljednosti u načinu na koji neki simboli se uređuju, mnogi simboli za označavanje paketa su univerzalno prepoznatljiv, što čini stvari jednostavnije i mnogo sigurnije za potrošača. U gotovo svakoj razvijenoj zemlji postoji vladina agencija odgovorna za reguliranje sadržaja kozmetike oznaka. Također, kompanije su stvarno su se potrudili da naprave svoje sastojke ili proizvode transparentniji dok prikrivaju poslovne tajne. Međutim, postoje različite vrste tih simbola. Dok su neki postoje Certifikati proizvoda, robne marke, pa čak i dokaze o kupovini, postoje i drugi za komunikaciju i široku potrošnju, sigurnost i integritet proizvoda.

Zašto ne mogu samo čitati sastojke?

Pa, to je uvijek opcija, ali su simboli daju dodatne informacije koje spisak sastojaka ne mogu. Savršen primjer bi bio proizvod isteka logo (pogledajte sliku ispod u gornjem lijevom uglu) koji se obično nalaze na poleđini na dnu oznaku proizvoda. To ukazuje na predviđeni datum da se proizvod treba koristiti nakon što je otvoren. Broj na teglu označava broj mjeseci. 

Kada je u pitanju kvarenja, FDA ne zahtijeva kompanija za ispis rok upotrebe:. "Ne postoje propisi ili zahtjeve prema sadašnjem Sjedinjene Države zakon koji zahtijevaju kozmetički proizvođači za ispis isteka datuma na etiketama kozmetičkih proizvoda proizvođači imaju odgovornost da odredi rok trajanja za proizvode, kao dio svoje odgovornosti kako bi potkrijepio sigurnost proizvoda. " Ako ste zabrinuti za kvarenje, pogotovo sa svim prirodnim i organskim proizvodima, onda je najbolje tražiti datum isteka ili isteka logotip.

Ovi simboli su važni i služe pravi cilj da sve potrošače koji vrednuju transparentnost, odgovornost i sigurnost kada se koristi i rukovanje sve vrste proizvoda. Za većinu nas, proizvod isteka logo će biti favorit, tako da znamo koliko imamo pred sadržaja pokvariti. Bez brige na uređaj... Da nikad ostaje oko dugo!

load...