Želeo sam da strašno začeću | BA.inspinre.com
Šminka

Želeo sam da strašno začeću

Želeo sam da strašno začeću

Moja mama Trebala sam znati da ću jednog dana vratiti na moju prirodnu kosu jer sam želio kovrče kao Scary Spice kad sam bio u osnovnoj školi. Iako nikada nisam postigla Scary Spice kovrče, ne bih trgovati zavojnice, Kinks i lokne moram za drugi tip kose.

Ne sjećam se mog prvog Relaxer, ali se sjećam da mi kosa opuštena svakih 6 tjedana. Mama bi koristiti samo za mene Relaxer a ja bih bio toliko uzbuđen zbog kaseta koji ste dobili u kutiji koja je odigrala i instrukcije i (zarazna) jingle. Od osnovne škole do srednje škole, Relakseri su samo još jedan dio života. Uprkos uzimajući moja kosa opustila sam nosila pletenice ili pletenica proširenja većinu vremena. Nosio sam i neujednačen pletenicama; Znam da nisam jedini koji je kriv jedan od kikice što je više od drugih!

load...

Testiranje prirodnim vodama

Brzo naprijed u srednju školu kada pomisao da idem prirodnog u mojoj glavi. Do današnjeg dana, ja ne znam šta ponovo izazvao moj interes za prirodnu kosu. Počeo sam raditi svoje istraživanje o prirodnim kose, a prva dva lokaliteta sam naišao su Motown djevojka i NaturallyCurly.

Kada sam rekla mami sam hteo da idem prirodno, ona je slegnuo ramenima ga. Prestao sam uzimajući Relakseri, ali nakon što je nestao moj prvi dodir se put, moja mama mi je rekla da nema šanse da će ona biti u stanju da mi je kosa koja se bavi ova dva tekstura. Jer je moja mama bila glavna osoba radi moja kosa, uzeo sam u obzir i pogledao za alternativnu da Relakseri. U to vrijeme, samo za mene imao "teksturu omekšivač" na tržištu tako da sam prešao sa Relakseri do teksture omekšivače. To je još uvijek mijenja svoju kosu iz svom prirodnom stanju, ali u tom trenutku, mislio sam da je "bolje", jer riječ "Relaxer" nije bio na kutiji. Tokom drugog semestra mog završne godine u srednjoj školi, počeo sam da igram oko kovrdžave kose. U prvoj polovini semestra, potresla sam kovrčave SEW-u tkanje (prva SEW-u u mom životu), kao i nosio svoju kosu u trajnu štap postavljen kao i branje da je skup da bi ga u afro.

Growing Up Natural

Ariel, 2008.

Jednom sam udaljio od kuće za koledž u avgustu 2008. Godine, bio sam spreman za promjenu. Većina crnih žena koje sam naišao nosila SEW-ins i opušteno kosu, a nisam htio da se uklopi u status quo. One žene koji su protiv društva Twas i Locs su bili ti koji sam se divio.

Počeo sam u tranziciji čim sam počela koledž sa pletenica ekstenzije. Svake dvije do četiri sedmice, imao sam kosu rebraided, a kada to nije upletena, stalno sam ga u snimak ili rep. Nakon tri ili četiri mjeseca u tranziciji, zimske pauze došao oko. Moja kosa je narasla dosta u tom kratkom periodu, ali kad je moja mama vidjela moju kosu bez ekstenzije, rekla mi nešto treba učiniti. U to vrijeme, bio sam uplašen da radim veliki odrezak, pa sam uzeo alternativnu rutu: Vratio sam se u teksturi omekšivače. Čim sam imao tu teksturu omekšivač primjenjuje na mojoj kosi, zažalio sam. Dva dana kasnije, otišao sam u frizerski salon i imao kosu točno u kratkom pixie rez da Rihanna je nedavno nosila u "Good Girl Gone Bad" album i vratio se u tranziciji.

load...

Moja prva dva mjeseca kao prirodni su prilično ispod radara. Dan nakon što sam veliki sjeckani moju kosu, imam još jedan SEW-u tkanje, a zatim još pletenica ekstenzija. Jednom sam uzeo moju pletenicu ekstenzije i pokušali stilu moje TWA, primijetio sam da je neujednačen. Umjesto da rade s njim, odlučio sam da imaju profesionalnu ošišala i "ispraviti" moja do-it-yourself pokušavati. Kraći TWA mi nije smetalo mnogo, ali moja porodica se nada da je to bila samo faza.

Tokom prve godine i pol od prirodne kose, nisam nosim kosu često. Pokušao sam amo-jastrebova i nosio češalj-namotaja s vremena na vrijeme, ali moja kosa je ostao u pletenicu ekstenzije, plete i kinky obrta za većinu vremena. Uprkos količinu vremena moja kosa je u zaštitnom stilova, uživao sam učenje o mojoj kosi. Moja mama uradila mojoj kosi dok nisam napustio dom za koledž, tako da brigu o moja prirodna kosa na mom je reprezentacija moj novi nezavisnost kao mlada osoba.

Stvaranje prirodnom okruženju

Na kraju 2010. Godine, odlučio sam da ostavim dobiti SEW-u tkanja. Smatrao sam da dvije godine eksperimentisanja sa njima i isključiti bilo dovoljno za mene. U 2011. Godini i dalje, htio sam da zaista naučiti moju kosu bez žrtvenog jarca. Jan 2011 bila je ključna tačka u mom putovanju prirodnu kosu jer sam započeo staž u NaturallyCurly koji pruža atmosferu u kojoj sam mogao hodati u povjerenju sa kosom. Kao poslovni major, Često me pitaju kako ja planiram nositi svoju kosu za rad i intervjue. Ulazi u radno okruženje gdje sam bio slobodan da zaista bude me od glave do pete je puno značilo i povećala moje samopouzdanje.

U julu 2012. Godine, ja ću slaviti moja tri godine postojanja kao prirodni. Usput, ja sam inspiriran prijateljima i obitelji da ide prirodno. Moj stil potpis dva-Strand obrte mi je čak i inspirisala da počnem loc put nakon što sam diplomirao koledž u maju ove godine. Putovanje za mene nije bilo lako, ali to je bilo vrijedno. Istinski voli sebe i nespretnosti mog kinky kalemova mi je dao poticaj uvjerenje da se transcendira u svim područjima svog života. Pokušavam raznih proizvoda dok sam našla sječena Creme prirode šampon i regenerator, gospođice Jessie beba Buttercreme, Jane Carter Twist i Lock i Karen Body divnu kosu Nectar me naučio strpljenju i kako da preuzme rizik na pokušava nešto novo.

Ženama s obzirom ide prirodno, imam ovaj savjet: da li istraživanje, reskirati i glavu gore. Putovanje neće biti lako, ali to će se isplatiti, a vi ćete rasti tokom procesa na način da idu dalje rast kose.

load...