Zato vam frizerke kažu ne | BA.inspinre.com
Šminka

Zato vam frizerke kažu ne

Zato vam frizerke kažu ne

Ovo često dovodi do pregovora i rasprava više stilova, tehnika, i cijene. Osim toga, to može uzgajati nedostatak poštovanja za poslovanje u potpunosti dovodi u propuštenih bez prethodne najave, kasno otkazivanja ili prevelikoj kašnjenja. Ispod su top tri razloga koji mogu napraviti frizer negiraju servisa (i ako ne, što bi trebalo).

Zahtjevi za usluge na oštećenu kosu

To uključuje sve kemijske usluge (boja, texturizers i Relakseri) toplinskim oblikovanjem usluge i pletenica / savjetodavnih usluga. Ako je vaša kosa ima...

  • Prekomjerne lom
  • Ispucale vrhove 
  • Nedostatak elastičnosti 

I želite boju, toplinskim oblikovanjem, ili savjetodavnih usluga, odgovor bi trebao biti "ne" ili "Ne sada, ali možda nakon što smo uvjetovati kosu nazad u zdravije stanje." Ako želite više hemijski procesi izvode na istom dan, odgovor bi trebao biti "Ne", a ako ste dobivanje visoko dizanje ili mode bojama stilista treba da vam objasnim da je to proces multi-korak koji može potrajati nekoliko dana. Proces multi-korak vam omogućava da sigurno postići željenu boju, bez potpuno ugrožavanja zdravlja kose.

load...

Kao licencirani profesionalni da će pokazati grubom nepažnjom, ako smo za pružanje usluga za klijenta, kada znamo da je trenutno stanje kose nije zdravo ili dovoljno jaka da izdrži određenih kemijskih procesa ili tehnike stil. To je naš posao je da pomogne vodič klijentima u njihovom frizersku odluke, tako da ne samo da se dobro o načinu na koji oni izgledaju nego i da bi kosa zdrava. Dakle, ako vaš stilista odluči da odbije uslugu za jedan od tih razloga, vjeruj da je to više nego vjerojatno u najboljem interesu vaše kose.

Zahtjevi za frizure koje se ne laska

Tada je, kao stilista, moramo napraviti najbolji sud poziva na osnovu naš nivo vještina, znanja o industriji, ukus, i ugled. Klijenti su hodanje oblici oglašavanja koji može izgraditi svoj brand i povećati potražnju ili ubiti vaš brend i stavio te iz poslovanja. Ja sam morao da pristojno odbiti neke nečuveno zahtjeva za frizure koje nisu bile precizan odraz kvaliteta rada volim da proizvode ili u usklađivanju sa ono što je moj brand predstavlja. Na primjer, klijent je želio da nosi puštenu kosu u leđa sa dugim pletenicama šiškama koristeći plava ekstenzije za kosu. Odgovor je bio odlučno "Ne" Pokušao sam da alternativne preporuke koje bi bile privlačnije, po mom mišljenju, ali ona je postavljena na izgled, tako da na žalost nisam mogao da joj služi. A stilist mora biti u stanju da stoji iza onoga što oni stvaraju se s povjerenjem. Ako im se ne sviđa ono što oni stvaraju ili to ide protiv svoje bolje presude, oni rizikuju neodobravanja ili ismijavanja od porodice, prijatelja, ili potpunim strancima prema klijentu i to negativne povratne informacije može imati veliki uticaj na stilista i njihove poslovanja. Dakle, ako vaš stilista odluči da odbije da oblikujete frizuru na određeni način, vjerovati da je više nego vjerojatno u vašem najboljem interesu.

A nedostatak poštovanja za poslovne politike i procedure

Postoji veliki broj poslovnih subjekata koji zahtijevaju da postavite sastanak, potvrditi imenovanje, i stići na vrijeme. Osim toga, ako kasni ili vam je potrebno otkazati, od vas se traži da obavijeste poslovnom, tako da oni mogu napraviti druge aranžmane. U službi industrije, ovo je uobičajeno, ali iz nekog razloga ponekad postoji nedostatak poštovanja s obzirom na salonu industriji. Stilisti moraju biti obzirni vremena svog klijenta, ali kada postoji prevelika kašnjenja, ne pokazuje, a zakašnjele odjave, nemojte se iznenaditi ako vaš stilista odluči da odbije uslugu sledeći put te zovem. Ova vrsta hroničnih nedoličnog ponašanja ne samo prekida protok radnog dana jednog stilista ', također prekida protok svojih prihoda. Kada se novčani tok se utiče, to može staviti stilista bez posla. Također, to je pristojno provjerite sa svojim salonu da razumiju svoju politiku oko dece, jesti, ili donosi dodatne goste sa sobom.

Salonu okruženje je obično opušteniji nego druge poslove, tako klijenti ponekad zaboraviti da je, iako se čini kao da se družim, to baš i nije družiti mjesto. Neki saloni možda nemaju kapacitet za vas i vaš gost (e) ugostiti, posebno ako vaši gosti ne dobijaju uslugu. Neke namirnice mogu biti zaista smrdljive i isključite potencijalnim ili postojećim klijentima.  

load...

Također, djeca mogu biti remete i remeti tok poslovanja, tako da provjerite sa salonu da vidim da li su područja namijenjena za jelo, goste ili djeca. Ako ne, trebalo bi da druge aranžmane prije dolaska na sastanak. Ako zanemarimo da to učine i svojim stilista odluči da odbije uslugu, vjeruj da je to više nego vjerojatno u svom poslovanju najboljem interesu.

U zaključku, klijenti su žila kucavica salona industrije. Mi ne želimo da odbije uslugu, želimo služiti svim klijentima da možemo nositi, ali uzajamno poštovanje mora postojati.

load...