Zašto Wendy Davis (i žene u politici) ne nose kosu u obliku kose | BA.inspinre.com
Šminka

Zašto Wendy Davis (i žene u politici) ne nose kosu u obliku kose

Zašto Wendy Davis (i žene u politici) ne nose kosu u obliku kose

Nešto više od mjesec dana nakon što joj je zloglasni i veliki publicitet opstrukcija u Teksasu senatu, Vogue je objavio priču o Davis koji je udario akord. U članku, Davis 'kćeri chat reporter oko prirodno kovrdžava kosa njihove majke i ogromne količine proizvoda ona koristi da "ukroti ga" (njihove riječi, ne moje). Davis, čuvši ih, slaže, govori Vogue:

Unesite Wendy Davis "Truthers." Je Truthers počeo anonimni blog, okupljanje oko ono što oni zovu anti-feminističke akcije Davis ', kako je izvijestio Salon. Oni kritikuju Davis za ispravljanje joj kosu, na samrti je plavuša i čine prilično niskih udaraca na nju prirodne ljepote, rekavši: "Ako nije pronašla fontana mladosti, u najmanju ruku je našla veoma talentovan plastičnih kirurga i konsultanata imidž koji imaju spremio zbog njenog izbliza. "

Ali, da se vratimo na ovu kovrdžave pitanju kose, jedan iskazani u Vogue, onaj koji je trebalo da se Davis čini relatable a ne ljepotu-opsjednut. Ove Truthers, i svako ko koristi svoju kosu kao razlog da je mrze, nisu i nikada nisu bili, u cipele.

load...

Prirodno kovrdžava kosa, kao što znate, nije istaknuti među uspješne žene u centru pažnje. Žalosno je, ali to je istina, a možda je to zato što nema mnogo uspješnih žena u centru pažnje za početak.

Od 2013. Godine, žena ima 98 ili 18,3%, od 535 mjesta u 113. Američkog Kongresa, 78 u Domu i 20 u Senatu. Od tih 98 žena koje rade na Capital Hill, njih 11 nosi kosu kovrčava, samo 10 od njih u prirodnim stilovima i onih prirodnih stilova, 7 imaju TWA.

Sada, s obzirom da 60 posto žena ima kovrdžavu kosu, te brojke treba drugačije iskriviti malo. Ne samo da je kovrdžava kosa nije zajedništvo u politici, ali ako odlučite da nosite svoju kosu kovrdžava, možda ćete biti zabave za to. Pogledaj gore Debbie Wasserman i sve šale koje su usmjerene na nju kovrčave kose (ćete biti zapanjen, jamčimo to).

Uredu uredu. Tako Wendy Davis ispravlja svoju kosu. To joj je pravo. To je bilo žena pravo. To je povlastica vaše prirodne kose najboljeg prijatelja, ako ona želi da odjednom izgleda kao Beyonce. Što se toga tiče, to je čak i Beyonce prerogativ, iako ne volimo da to prizna.

Ispravljanje vaše kovrdžava kosa ne čini anti-feministički, te to čini ljudsko biće. To znači bezbroj stvari, ali najvjerojatnije jedan od dva razloga:

  1. Vam se sviđa način vaša kosa izgleda ravno. Bi to mogao biti pod utjecajem medija? Naravno. Bi to mogao biti neka vrsta primata ravno kosu poskakuju u očne jabučice koja govori da bolje izgledate sa ravnom kosom. Mislim, verovatno. Ali neka šampion ženskih prava ispraviti joj je kosa, ako je ona tako osjeća kao da je!
  2. Ti ne znaš kako da se brine o kovrčave kose. Možda vaši prijatelji i porodica nije ohrabriti ga, ili možda je to zbog toga što prije 1998. Godine, niko nije nikoga uči kako da se brinu za kovrče! Tako nosi ravno je lakše. To je u redu. Zvuči kao da si prilično zauzet. Hajde da se nađemo na vikend, a ja ću vam pokazati kako da napravite kovrče izgledati lijepo za manje od 24 sata (jer svi znamo da postoji mnogo napornog rada, kada je u pitanju briga za kovrče). 

U međuvremenu, latiti za neverovatan vožnju. Jer Wendy Davis je ni blizu završen.

load...