Zašto stilisti moraju prestati objavljivati nerealnu inspiraciju boje | BA.inspinre.com
Šminka

Zašto stilisti moraju prestati objavljivati nerealnu inspiraciju boje

Zašto stilisti moraju prestati objavljivati nerealnu inspiraciju boje

I ja sam umorna od lažnih očekivanja da klijenti imaju kada je u pitanju čudotvorna makeovers kose. Mi nismo mađioničari da možete pretvoriti u Insta-glam kad dođeš u sa kosom koja je pržena od plavlja od platine naglašava, Relakseri, keratin šampona i uređaja, a vi koristite proizvode koji se ne smiju koristiti na ljudske kose. Kao što svi znate, ne mogu da verujem sve što vidite na internetu, a to uključuje i kosu koja izgleda osvijetli cijelu sobu. Realno, kosa mora biti u dobroj formi prije nego što su čak i kandidat za uslugu boja na DyeVerCity, a to važi i za bilo koji spektra duge i mora. Stilisti pogriješiti kada su omogućavaju svojim kupcima da ih pritisak u nešto znaju će dati način da se tragedija na kraju. Hilton je najbolje opisao kada je rekla Allure, "Bezbroj količine ovih boja su potpuno neodrživ, nemaju budućnost mogućnosti za promjenu, ili izazvati štetu."

Moje pitanje onda postaje: kao obrazovani stilistima, zašto mi ne školovanja naši klijenti?

Da li smo zaista plaše stoji za ono što je ispravno i korisno za naš klijent, ili smo pojma na činjenicu da posvjetljenje ima potencijal da blast zanoktica širom otvorene? Ako vaš klijent želi samo da te vidim jednom godišnje, a vi inspekciju kosu koja nije pravilno održavan, možda bi trebalo da se raspravlja proizvodi i ukrasi insteadof boja.

Istini za volju, to može potrajati cijeli dan za obavljanje makeovers boje na kosu koja je u tip-top stanju.

load...

Recimo da na primjer ste djevica kose, nivo 1-3 (crne do tamno smeđe boje), manje gusta / medij u normalu poroznosti, a vi koristite samo najbolje proizvode na raspolaganju. U najboljem slučaju možda biti u stanju da dostigne nivo 6 ili 7 (svjetlo smeđe-tamno plava Highlights) tokom prve sijeva uslugu. Ali čak i ti, moj dragi prijatelju, ćete da će vaša plavuša uvojke zahtijeva neke dodatne TLC nakon uslugu boju. (Imajte na umu, upaljač plavuša, sušilici za kosu. Kada se odlučite za Skittles Rainbow, vi u suštini samo na tajnom zadatku za atomsku Plava čeka da eksplodira.) Ono što izgleda dobro danas može izgledati kao neposlušnu pržene nered nakon nekoliko vremenima šamponiranje. I med, ne može ni uređaj postigne da duboko u sebi da bi vaša kosa vrati u život.

Moralne priče? Budite oprezni s bojom kose!

Na sve stilista tamo: Pozivam vas da vremena za istraživanje kompanije u boji i, u nekim slučajevima, uzeti za osvježavanje znanja o nauci kose. Nemojte biti 'da' stilist koja pristaje svakom trendu, filtriran, Photoshoped, skrivene slike snimljene kamerom da je vaš klijent snimke ekrana ili oznake koje ste u. Izazivam vas da budem iskren sa svojim klijentima o rezultatima mogu očekivati ​​i kakve su njihove raspored održavanja će izgledati. Za sve vas prekrasne dive spremni da istražite šarene strane, pobrinite se da se priprema svoj uvojcima i vi ste dozvoljeno sobu u vašem budžetu za proizvode i redovno salon posjeta.

Sretan boje.

Ovo su neke od naših najboljih članaka kose da ostanete u znati: Kako spriječiti teške alergijske reakcije na Stalnom Boja kose: Kako da biste poboljšali Boja kose sa parom Kako zaštititi Your Hair Prije upotrebe Boja kose

load...