Zašto se ne ispravim | BA.inspinre.com
Šminka

Zašto se ne ispravim

Zašto se ne ispravim

Julia,

Većina kovrčave djevojke koje znam su pitali u jednom trenutku ili drugi "Zašto ne češće ispraviti kosu?"

Kada me pitaju, ja obično skrene na pitanje sa osmehom i ljubazan "Samo volim moje kovrče." Dok "Ja volim svoj lokne" je tema ove kolumne, postoji nekoliko drugih razloga da se odreknu ispravljanje željeza. Iako nije casual Inquirer bi hteo da ih listu, mi posvetili kovrčava cura ovdje i da ćete se složiti da postoje sve vrste razloga zašto ne "češće ispraviti kosu."

Za razliku od mojih uobičajenih razloga za čuvanje moje kovrče (uglavnom centriran oko samopouzdanje i samo-prihvaćanje), evo nekih drugih razloga (možda malo plitko, možda malo glupo) za koji izbjegavaju ispravljanje željeza.

1. Radije bih spavao u !: Kada sam počeo da pišem ovaj stupac, bio sam na drugoj godini u srednjoj školi i volio sam ostati do kasno. Dakle, ja sam student druge godine na faksu i idu u krevet u jedanaest je luksuz, a ne bol. Svaki sam imao priliku da udari dugmetu je cijenjen, a ako sam se nekim čudom naći s dodatnim 45 minuta ujutro, ja ću prošetati do mog omiljenog blagavonicom i naručiti omlet. Stoji ispred ogledala sa vruć objekat pored moje glave i vrata za jedan sat nije visoko na listi prioriteta pred-klase.

load...

2. Moje kovrče sakriti svoj zalizak: imam potpuno besmisleno zalizak u sred čela, savršeno usklađena sa vrhunac moje udovice. Kada mi je kosa kovrdžava, ovo hira se prilično dobro maskiran. Kada sam ispraviti svoju kosu, međutim, moja kosa skreće se i dalje od vrha mog udovice, čineći da izgledam kao da imam "M" viri iz mog čela. Divno.

3. My lom: Priznajem to. Proveo sam previše dana uz moju kosu u punđu, a ja imam malo loma za pokazati. Moje kovrče obično maskiraju lom oko krune glavu. Ali kada mi je kosa ravna, najmanji malo šteta je nego uočljivo. Odjednom, komad kose koja je nekada smerno uvijen u mom hramu drži uspravno kao neka vrsta vanzemaljaca feeler. Nije privlačan.

4. Ko voli miris gori kosa ?: Ovo ide bez rekavši, ali ja ću ga ipak reći. Miris kose se uspravio meni čini sve vrste nesretni. Osjećam se kao da je mirisni dokaz da sam šteti kosu. I ne mislim da ću ikada naviknuti na parni - ili dim - koji se uzdiže sa ravnanje.

5. Odbijam da se boji kiše: Ithaca, NY nije poznat po broju sunčanih dana. Kiša, susnježica, snijeg, grad, ako padne s neba će pogoditi Ithaca u nekom trenutku tokom mjeseca marta. Vrijeme, pored toga što generalno vlage i sive, takođe je nepredvidiv. To je zajednički cilj da uđu u zgradu na suncu, a kasnije i izaći jedan sat u pljusak. Odbijam da postane od onih devojaka šćućurile pod njen primjerak novina kampusa jer zna da će kiša uništiti njen ispravljanje napore. Iako će vjetar uvijek biti moj najgori vremenski neprijatelj (smanjuje čak i dobro u stilu uvojke u glavu kovrča), nikada neću bojati kiše. Apsolutna najgora stvar kiša može učiniti da moje kovrče je da izgledaju malo gnjecav!

Dakle, to je to, neki od ne tako duboko razloga zašto "ne češće ispraviti moju kosu." Iz ljubavi u dugmetu na moje neustrašivog prihvatanja Ithaca prognoze, moj dan samo ide glatko kad sam rock moje kovrče!

Ostati Curly,

Julia

load...