Zašto sam se odlučio za tranziciju umesto da napravim veliki štap | BA.inspinre.com
Šminka

Zašto sam se odlučio za tranziciju umesto da napravim veliki štap

Zašto sam se odlučio za tranziciju umesto da napravim veliki štap

"Volim svoju kovrče! Volim sve neverovatno stilova koji mogu stvoriti sa mojom kosom, sa twist-out na pranje-n-go. "

To je ono što sam čuo većina blogera reći. Međutim, nisam uvijek volim svoju kovrče. Za mene, održavanje prirodna kosa je bila borba. Sjećam se kao dijete dobija Relaxer staviti u moju kosu da ga "upravljati" i stvoriti različite uspravio stilova.

Nije me bilo briga kako moja kosa je ispravio, samo sam htio da izgleda 'Pretty'.

Prije nego što sam počeo putovanje prirodne kose, nastavio sam oslanjajući se na Relakseri, vruće češljeve, i ispravite pegle da moja kosa 'prilično'. Mislio sam da postanem prirodno, ali to je bio strah od mina. Za mene je sve prirodno je smatran hrabar, tako da uvijek sam se vratio na ravnanje. Ja sam bio naivan i nije me bilo briga kako moja kosa je ispravio, samo sam htio da izgleda sjajno.

Avgust 2012: moj zadnji Relaxer

load...

Dobio sam konačnu Relaxer u avgustu 2012. Godine nakon što je loš tretman od stilista koji mi je ostavio opušteno korijenima, prirodne stomak, i opušteno krajevima. U ovom trenutku, moja kosa je morao da se bave dva linije razgraničenja (tačke u kojoj vaše prirodne kose odgovara vašim opuštena kosa) i shvatio sam da moram da stavim one hair straighteners da se odmori. Smatrao sam da nisam imao drugog izbora nego da tranzicije i trebalo je da počnem ispočetka.

Na učenja

Počeo sam u potrazi na internetu za druge na putovanje prirodne kose, uzeo sve što sam naučio, i primijeniti ga na svoje rutine. Po prvi put, sam učio kako da se brine o mojoj kosi. Ide prirodno mi je dozvolio da nauče kako da oblikujete svoju kosu na pravi način; Ostao sam dalje od izvora toplote stil i naučili o zaštitnim frizure, kao što su Bantu čvorova i obrte.

U novembru 2013. Godine, moja prirodna kosa je dostigao dužinu vrat tako da sam konačno prekinuti ostatak mog opušteno krajevima. Zbog mog prelaska na prirodnu kosu, kosa mi je postao mnogo jači, duži i zdraviji. Mogu reći i stvarno vjerujem da volim svoju kovrče.

Moje Prelazak Holy Grails

To su bili moji go-na proizvode koji su pomogli zadržati moja kosa zdrava dok sam prešlo.

1. ORS dlake Majoneza je odličan tretman duboko uređaj. Nakon što sam se prijavio ORS dlake Majonez, zgrabio sam plastike zagrijava kapu i sjedi ispod kapuljačom za kosu za 10-15mins

2. SheaMoisture Coconut Hibiscus šampon je lagan čišćenje šampon koji dobiva osloboditi od prljavštine i gomilanje proizvoda bez skidanja daleko prirodnih ulja vaše kose. Prijavila sam ovaj šampon pred mojim tretman duboko uređaj.

3. Tresseme Naturals šampon nema parabena, bez sulfata, ovo je jedan od mojih omiljenih uređaja. Divno je koristiti kao ko-pranje sredinom sedmice ili ispiranja se uređaj.

4. Kinky Curly Knot Danas Leave-In je i dalje favorit na mojoj listi. To je najbolji odmor u uređaj da bi vaša kosa klizanje i da se odupru zapetljavanje. Rabljeni odmah nakon tretmana uređaj za dodavanje vlage.

5. SheaMoisture Curl Jačanje Smoothie je top ovlaživač za one sa debelim, često suhu kosu, a moj go-to za twist van i pletenica-outa. Koristio sam odmah nakon odsustva-u uređaj za dodatnu vlagu.

load...

Moje tranziciji Styles

  • Twist-izlazi
  • Bantu Čvorovi
  • Flexi Rod Set
  • Roler
  • Elegantan Bun  

Jeste li polako tranziciji ili veliki odrezak?

Foto ljubaznošću LL28 - Getty Images

load...