Zašto je moj novi prirodni cilj za kosu? | BA.inspinre.com
Šminka

Zašto je moj novi prirodni cilj za kosu?

Zašto je moj novi prirodni cilj za kosu?

Foto ljubaznošću AP Images

Možemo li na trenutak kako bi proslavili prirodnoj kosi na velikom TV-mreža poput NBC? Postoje mnoge teme koje se tiču ​​NBC dramskoj seriji 'This Is Us' da bismo mogli zaroniti u, ali ja bih da na trenutak da se fokusira na karakter Bet Pearson, kojeg glumi Susan Kelechi Watson. Watson igra supruga na jedan od trojke, Randall Pearson. Dok su trio i njihovi roditelji su vjerovatno glavni likovi predstave, Bet uspeva da ukrade scene i naša srca u svakoj epizodi. Evo samo nekoliko razloga zašto je njen lik je toliko važno.

Beth lako može biti bilo koji od nas

Žene su stalno je rekao kako se ponašati, ponašati, mislim, pa čak i kako da nose kosu. Mnoge stvari nam je rečeno da se nisu realni. Ono što volim kod Bet-a znak je da je ona autentična u industriji u kojoj su tako malo ženskih likova.

Beth predstavlja mnoge žene danas

Ona nosi mnoge kape, kao supruga i majka dok je još održava njen osjećaj sebe. To je balans koji može biti pravi izazov. Važno je da se vidi danas žena na realističan i ispunjen način. Dosta su proglasili Beth i Randall kao #relationshipgoals. Mislim ko može zaboraviti kada je Randall rekao je, "i ne izvrtati budim se svakog jutra pored maramu i kokosovo ulje -.! Ja sam udata za Black Queen"

load...

Dakle, da se na posao. Zašto je to bitno da Beth sike njena prirodna kosa?

Beth je potresao niz prirodnih stilova, od kutije pletenice metodi ananas, u konjski rep. Afro može biti moj omiljeni. Susan Kelechi Watson čini hrabra izjava da se ne boji da biste ga se. Lako je da ljudi misle da je prirodna kosa ograničava, ali ima toliko svestranost sa prirodnom kosom. Moramo vidjeti da je prirodna kosa dolazi u različitim oblicima, i to je u redu!

Ona istinski grli je prirodna kosa.

Beth je motivacija, a ona šalje jasnu poruku da je prirodna kosa je lijepa. Nešto što mi je potrebno da se podsetio s vremena na vrijeme. Učinio sam veliki odrezak dva puta u dvije godine, a bilo je mnogo puta sam se borio da prihvati da je prirodna kosa je jako puno pokušaja i pogrešaka. Jednom sam se oslobodio ideju da moja kosa je trebalo da bude savršen, prihvatila sam da je moja kosa je prekrasna samo način na koji raste iz moje glave.

U društvu koje se stalno predstavlja nerealan i ne-dobiti pogled na ljepote, to je lijepo vidjeti prirodnu kosu vala do velikih mreža televizije. Mogu pogledati seriju poput This Is Us i vidim da sam predstavlja.

Ne postoji ništa loše u mojoj kosi. U stvari, to je divno.

Gledate 'This Is Us'? Šta mislite o Bet karakteru.

Pratite nas na Instagram @NaturallyCurly i Tierra @ blackgirl.slays za više crnkinja magije

load...