Zašto je linolenska kiselina važna za sprečavanje gubitka kose | BA.inspinre.com
Šminka

Zašto je linolenska kiselina važna za sprečavanje gubitka kose

Zašto je linolenska kiselina važna za sprečavanje gubitka kose

Kada razmišljamo o našim kose i mnoge stvari koje treba da bude prosperitetna, mnogo puta previdimo najmanji potrebe koje čine najveći utjecaj. Automatski smo identificirati važne i većina ponovnu potrebu od svih njih, vlaga! Zatim slijedi rasprava o zaštitnim stilova, čišćenje, i bilo koji drugi koji dolaze na pamet.

Su korijeni vaše kose folikula prima dovoljnu količinu hranjivih tvari da napreduju?

Što je linolenske kiseline?

Linolenska kiselina je polinezasićenih kiselina koja dolazi iz masnih kiselina grupe Omega 6. To se smatra esencijalnim masnim i mogu se naći najčešće u biljnim uljima kao što je ulje šafrana, sojino ulje i suncokretovo ulje.

Zašto je to bitno

Linolenska kiselina je od suštinskog značaja za regeneraciju kože, rast kose, i metabolizam. Da bi za zdravu kosu da raste, vlasište i unutrašnje zdravlje moraju biti u dobrom stanju. Kada naš organizam nije u dobru ravnotežu naše kose i vlasišta su obično prvi koji će patiti tako ostatak našeg tijela mogu održavati pravilan rad.

load...

Kada nam nedostaje linolenske kiseline.

  • Rizikujemo imaju suhu kosu i gubitak kose

Nedostatak linolenske kiseline može dovesti do dvije noćne more da bilo Naturalista može susresti: suhu kosu i gubitak kose. Na suhu kosu je prva faza manjak linolenske kiseline jer doprinosi ukupnoj strukturi folikula dlake koji pomaže u održavanju čvrstoće kose.

Kada sijalice u korijenu folikula dlake više nisu u stanju da dobiju dovoljnu količinu hranjivih tvari zbog nedostatka dostupnosti u organizmu, ona preusmjerava male količine na funkcije organa koji je najviše trebaju linolenske kiseline. Ali ne brinite previše, to može biti fiksna.

Kako popraviti svoj nedostatak

Ako primijetite da možda imate linolenske kiseline nedostatak, postoji nekoliko načina da se popravi ovaj problem da obnovite kosu i postavite ga za budući rast zdravu kosu:

1. Prilagodite dijetu. Uz ovo rješenje, prilagođavanje treba da bude u unos povrća. Iznos od povrća koje prolaze kroz tijelo kroz sve obroke i grickalice pomaže kod unutrašnje obrade linolenske kiseline. Ova specifična masnih kiselina je uobičajena kod mnogih povrća. Također, prebacivanjem jestivog ulja na uglavnom biljna ulja, jer se hranjive tvari koje su izvađeni iz povrća, uključujući i linolenske kiseline, svi prenose u ulje.

2. Uvesti svakodnevno vitamina rast kose, kao što su Viviscal, Hairfinity i grive Choice. Ove opcije će uključivati ​​kombinaciju esencijalnih hranjivih tvari koje su dobre za tijelo ukupni i ključnih nutrijenata za zdrav rast kose.

3. Koristite rješenje tretman koji sadrži linolenske kiseline. Ovi tretmani će borbu protiv isušivanja kose. Kada se primjenjuje na vlasište toplotom za 30 do 45 minuta, tretman ima priliku da duboko prodre u folikula.

Tako, da li linolenske kiseline Matter?

Bubnjevi molim vas. Da! Kao što smo dati poseban fokus na druge hranjive tvari u našem organizmu, trebalo bi da obrate posebnu pažnju na one koji se uvijek ne spominju na prednjoj strani etikete proizvoda.

load...

Da li se dovoljno linolenske kiseline?

load...