Zašto je afropunk toliko više od muzičkog festivala | BA.inspinre.com
Šminka

Zašto je afropunk toliko više od muzičkog festivala

Zašto je afropunk toliko više od muzičkog festivala

Da li se odbacuju tradicionalne pojmove mainstream konzervativizma i rasne stereotipe? Da li zgroženi - i napraviti ukazuju na dostojanstveno ispravan - insinuacije koje su ukorijenjene u rasizam, neznanje i kulturne eksploatacije skriveni i ponovo označen kao "popularna kultura"? Slavite unutarnji sjaj bez izvinjenja na dnevnoj bazi? Ako ste odgovorili da na bilo koje od ovih pitanja, trebalo bi da bude prisutan u AfroPunk 2017 u Brooklynu, New York.

Ako ste bili na Commodore Barry Park 26. Avgusta i 27. Onda uljuljkano u sjaju i slavi sve što je crno izvrsnost, od mode do umjetnosti na muziku na razgovore.

load...

SZA i Solange me pustio suzu za moć mog naroda ujedinjenja i oslobađanje, bez obzira što je "većina" manje neugodno. Bilo je mnogo inspirativnih trgovina na tržištu ujedinjeni u sve ono što je crnkinja magije i Black Boy radost.

AfroPunk je proslava slobode izražavanja.

Na prvi dan sam nosila pogreb Fascinator jer je moj um je bio u stalnom stanju žalosti zbog stanja naše nacije dok zajednica boja, žena, LGBTQ, a osobe sa invaliditetom i dalje bude na meti onih podstaknut mržnje i neznanja.

load...

AfroPunk je vrijeme da bude slobodan i osjećati sigurno.

Kao što je veliki transparentima proglasio "Ne seksizam, nema rasizma, ne ableism, ne ejdžizam, nema homofobije, ne fatphobia, ne transfobije, ne hatefulness" u cijelom terenu, svi okupili su se na dva dana kulturu ispunjene zabave i bez presude. Izmjenjivač modne igre su u izobilju, i tako su dobre vibracije.

Kod nas, za nas.

Kao osoba oba pogođena direktno i indirektno nedavnim tragedijama utiču na raskrsnicama zajednica za koje donosim i predstavljaju, ne mogu biti ponosniji na Ooze samoljublja iz mojih pora, dok moje srce plesali na suncu sa svima samo pokušavam uživati ​​u društvu istinske ljepote i raznolikosti.

Da li ste u AfroPunk 2017?

Javite nam se na Facebook. Ja sam na Instagram @DevriVelazquez. Fotografije: @Stylefeen

load...