Zašto jaja i majoneza ne rade za kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Zašto jaja i majoneza ne rade za kosu

Zašto jaja i majoneza ne rade za kosu

Postoji toliko mnogo sastojaka u našoj hrani, tijelo, i proizvode za kosu koji se ne može lako shvatiti, pa čak i izgovoriti. Zvuče komplikovano i izgleda naučnih za korišćenje dana u dan, a neke žene su izabrali da bi se izbjegli ovi dugo naučnih činjenica u potpunosti drži do prirodnih proizvoda i sastojaka. To je svakako održiv put, ali je važno da budu upoznati čak i ovih prirodnih sastojaka, tako da možete napraviti informirane odluke o tome što stavlja na kosu i tijelo.

Uzmimo na primjer, popularna jaja i majoneza tretmane ste vjerojatno čuli, možda čak i pokušao.

Protein u jajima su prevelike da se uklopi u osovinu kosu

Prema hemičara JC od prirodne Haven, protein u jajima ima amino kiseline koje su prevelike da se uklopi u osovinu kosu i obveznica kako treba. Majoneza ima puno ulja za podmazivanje pa ako ste isprobali ovaj tretman verovatno ste iskusili mekša kosu, ali koristi od jaja u majonezu su izgubili svoju kosu kao i oni nisu hydrolized. Proteini moraju po hidrolizovani ili oborio tako da će aminokiseline biti dovoljno mali da stane i obveznica na vratila kosu u cilju pružanja kosu sa snagom kao privremeni popravak.

load...

Iako je riječ "hidrolize" može zvučati složen i neprirodno, to je proces koji može pomoći produžiti zdravlje vaših krajeva i sveukupno zdravlje vaše kose.

Što je Hidroliza?

Hidrolize je raspadanja koji menja spoj u drugim manjim jedinjenja preuzimanjem elemenata vode. Drugim riječima, spoj je prošla kroz kemijske slom zbog reakcije sa vodom, koja se provodi kozmetički kemičar u laboratoriju. Od hidrolizira protein postaje dovoljno mali da popuni u pukotine vratila vaše kose.

Prednosti hydrolized keratin proteina

90% od vaše kose je keratin proteina. Proteina konzumiramo pomaže u stvaranju keratina proteina za vašu kožu i kosu, a kada se kosa nastaje iz folikula ono što više ne konzumiraju utiče na njen izgled. Evo gdje vidimo štetu kao rezultat našeg manipulacije od stila, održavanje, korištenje topline, izlaganje suncu, vremenska elementima i boje. Možemo privremeno zamijeniti da presušile keratin koristeći proizvode za kosu koji sadrže manje, hidrolizovani proteini koji apsorbiraju u korteks kose i popunjava u tim okrnjen prostorima.

Keratin je najjači protein koji se nalazi u proizvodima za kosu i to će ojačati sve slojeve kose u kutikule, korteksa i medule. Hidrolizirani protein je važan jer prodire vratila kosu i smanjuje lom. Zbog vlage vezivanja mogućnosti hidrolizovanog keratin proteina, povećava sadržaj vlage vaše kose i obnavlja tijelo, sjaj i upravljivost vašeg kose.

Zajedničke hidrolizovani proteini:

  • Hidrolizirani protein pšenice (najpopularnija u proizvodima za kosu)
  • Hidrolizovani zobi proteina
  • Hidrolizovani svile proteina
  • Hidrolizirani proteini soje
  • Hidrolizovani quinoa
  • Hidrolizirani kolagen
Šta hidrolizovani protein neće učiniti

To nije magija sastojak koji će eliminirati potrebu za paketima opreme. Također, hidrolizirani keratin protein nije trajno fix za oštećenu kosu ili ispucale vrhove. Protein je samo privremeno pričvršćen za kosu, a na kraju će isprati daleko. Ovi proizvodi će se smanjiti samo frekvenciju na kojoj ćete možda morati trim, s obzirom na oštećenja ne ugrožava to je efikasnost.

load...

Da li koristite tretman proteina? Koje i koliko često ih koristite?

load...