Zašto curlies koriste Jelly za curls bez curica | BA.inspinre.com
Šminka

Zašto curlies koriste Jelly za curls bez curica

Zašto curlies koriste Jelly za curls bez curica

Mi smo sve - u nekom trenutku - stavio neke neobične stvari u našoj kosi. Mi smo upali u ostavu i hladnjak u potrazi za savršen tretman za naše brave. I ko može zaboraviti da je ludo seme bika pomama?

Pa, još malo težnja-of-savršene-kosa wackiness je KY Jelly. Da, vaginalni lubrikant.

Neki kovrdžav kunu u ovaj proizvod kao koristan gel za kosu. Neki kažu da sprečava kovrče dok podržava kovrče.

Ono što je u njemu?

Nakon vode, glavni sastojak KY je glicerin, a vlažilac. Mnogi proizvodi za njegu kose sadrže glicerin zbog svoje sposobnosti da privuče vlage na kosu i držati ga hidrirana. Prema napomenuti kosu-kemijske stručnjak Tonya McKay, glicerin je "debeli viskoznosti i visoku tačku ključanja su ono što ga čini efikasan curl-definirac i kovrdžanja minimizira (u pravom klima)."

load...

Imajte na umu, međutim, da je u vlažnim vremenskim uslovima, možda ne želite staviti vlažilac na kosu. Previše vlage može dovesti do kovrča, naravno.

Još jedna KY Jelly sastojak, hlorheksidin, je sredstvo za dezinfekciju i antiseptik. To je zajednički kozmetički aditiva, a ponekad se koristi u proizvodima za njegu kose kao konzervans. Nismo mogli pronaći nikakve dokaze, međutim, da će imati bilo kakav uticaj na pregib formaciju.

Ostali sastojci u maziva uključuju više ovlaživača i konzervansa. Poslednji sastojak navedene za KY je natrijev hidroksid, koji je, zanimljivo, prilično je kaustična stvari. Prema Paula Izbor, ona se "koji se koristi u malim količinama u kozmetici da se uspostavi i održi pH proizvoda." Siguran sam da je razblažena prošlosti stanovišta štetnosti, ali ipak. Nisam siguran da bi hteo da ga stavim na glavu, a kamoli na ili u drugim područjima.

Kako se koristi na kosi?

Mnogi kovrdžav pronaći KY najbolje radi kada se koristi u kombinaciji s drugim Stylers. Ponekad se gel se miješa sa drugom gel ili s kremom. Drugi puta mazivo se koristi kao osnovni sloj, sa još jednim Styler slojevite na vrhu. CurlTalker BigHairLaLa, na primjer, koristi ga pod AG Re: zavojnice. "U KY ponaša kao defrizzer i pregib pojačivač", kaže ona.

CurlTalker Naturalista slaže da KY dobro radi kao osnovni sloj. "Ovi proizvodi pomažu sa kovrča i zadržavanje vlage kada se koristi kao" bukvar ", kaže ona.

"To je odlično za kontrolu kovrča", kaže Elita. "Ja ga koristiti pod pregib kremu zatim dodajte gel na vrhu."

Truwaves pokušao KY Jelly bez ikakvih drugih proizvoda i bio je zadovoljan načinom na koji joj je kosa izgledala. "Pokušao sam ga danas bez gela, i kosa mi je izašla meka i talasasta!" ona kaze. "Definitivno sam impresioniran."

Ali, kao što Truwaves 'dan odmicao, kaže ona, "Moja kosa je postala prilično naduto tokom dana."

"Ja mislim da je ovo zbog glicerin i visoke rose ovde u zadnje vrijeme. Ja bih svakako je potrebno da probam gel s njim", dodala je ona.

load...

Kada Morningstar koristiti KY Jelly po prvi put, ona je impresioniran rezultatima. "Bilo je sjajno ide mi na kosu, a onda sam jak gel na njega. To mi je dalo veliku grudve. I suši zrakom kao što je bio prekrasan sunčan dan, a rezultati su fantastični."

To je sve do vas

Dok su neki kovrdžav su otkrili da generičke marke radovi samo naći drugi imaju drugačiju priču. Origano upozorava: "Samo budi oprezna generičkih stvari Nešto od toga sam našao pahuljice užasno Fuj..."

Prema nedavnom istraživanju Amazon, KY Jelly može biti jeftin i 1 € / unci. Iako je ovo jeftinije nego neke proizvode za njegu kose koji sadrže glicerin, to je slično ili skuplje od drugih. Tako koštati sama možda neće biti dobar način da se utvrdi da li treba prebaciti na KY Jelly.

Kao i sa svim proizvodima za njegu kose, većina kovrdžav naći jedini način da znam da nešto radi je da ga probati! A čak i ako KY Jelly zapravo ne radi za vas, koristeći je kao proizvod za kosu, svakako bi zanimljiva tema na svoj sljedeći večeri!

Kao CurlTalker Hakim Nuraldin kaže: "E, to je ono što možete nazvati seksi kosu."

Da li ste koristili KY Jelly kao preparat za kosu? Recite nam nešto o tome u komentarima ispod.

load...