Zašto čak i mama mora da održi svoj identitet | BA.inspinre.com
Šminka

Zašto čak i mama mora da održi svoj identitet

Zašto čak i mama mora da održi svoj identitet

Napisao Kim Jackson za CurlyNikki

Kada postanu majke, neke žene teško održavati njihov osjećaj sebe, bacajući svu svoju energiju u široku mrežu oko svoje djece; nema ništa loše u tome, ali mama je potrebno za održavanje identiteta nezavisno od njihove djece. Zašto?

Jer djeca odrastaju, postaju svoje ljude, i napišite mreža iza.

Moj sin ima 12 godina, a on je dostizanje tačke u kojoj je u potrazi za tatu informativnog karaktera mnogo više nego što je u potrazi za mama. A ipak, on tvrdi njegova nezavisnost od oboje, radije da se družim sa svojim prijateljima, koji izbjegavaju gluposti poput Halloween kostime; i on je potpuno i krajnje neugodno po svemu što radimo-sa ili bez razloga. Mi smo do tačke u kojoj je potrebno prostor i privatnost. U četiri godine, on će voziti automobil; i šest godina, ostavljajući za koledž. Ako nisam imao ciljeve i projekte svoje, možda se osećaju bolove raste još više duboko.

load...

Ne možete sipati u svoju djecu ono što ne sebe posjeduju.

Najbolji način da se predaju ili utiču na svoju djecu je da se zdrav primjer. Morate znati kako biti nezavisni ili bilo koji drugi pridjevi želite da žive do-u kako bi pokazali svoju djecu kako se to radi. Oni će slušati ono što kažemo, ali više od toga, oni gledaju ono što radimo i donošenje odluka o tome da li ili ne bih to učiniti na isti način.

Vi ste više vjerojatno da budu strpljivi sa svojom djecom, kada ste imali vremena za sebe.

Ne možete biti sve što vaša djeca trebaju da se, osim ako ste imali prostora da se pregrupišu i napunite. Kada ste u mogućnosti da se ritam za neke "ja" vremena, i da uradi nešto što vam donosi radost, ta energija će se preliti u druge aspekte svog života. Pozitivne osjećaje koji ste generira raditi ono što volite to je sve vaše će vam pomoći da se voli i prisutan sa svojom decom, za razliku od iznuren i preopterećeni.

Mi ćemo se na mnogim etiketama kao što smo se kretali kroz život: kći, prijatelj, student, supruga, majka ali to su samo uloge koje igramo. Važno je da svako od nas treba vremena da se setim ko smo izvan te uloge i da se bore za održavanje da suština onoga što jesmo. To ne znači da mi ne volimo našu djecu-to samo znači da mi znamo da moramo biti naša najbolja sebe, kako bi bilo najbolje mame.

Napisao Kim Jackson, koautor PLPT uz GG Renee s namjerom povezivanja sa ženama putem poruka ljubavi prema sebi i osobne slobode. Vjerujemo da pravi ljepota počinje iznutra i zrači prema van, tako da održavanje emocionalno zdravlje i saldo ne bi trebao biti bitan dio ljepote režima svake žene. Koristimo ovu platformu kao priliku da svoja lična iskustva, i da se pomogne drugim ženama koje traže smjernice da pronađu svoje vlastite istine i žive neverovatno.

load...