Zakoni za kosu: To je ozbiljan posao | BA.inspinre.com
Šminka

Zakoni za kosu: To je ozbiljan posao

Zakoni za kosu: To je ozbiljan posao

Iako postoji nekoliko država sa zanimljivim zakonima, Utah, Južna Karolina, Illinois, i Nevadi su među državama koje imaju zakone o kosu pletenice. Tako je - kosa pletenice.

To može izgledati kao čudan set zakona da imaju, ali u stvarnosti, to ima puno smisla. Kosa braiding državni zakoni nameću detaljima već uspostavljen set zakona i tradicija za sve profesionalce za njegu kose.

Professional Hair Braiding Povijest

Prvobitno Braiders kose u više država pretrpjela. Prije samo nekoliko godina, zakoni u mnogim državama pokazuju da svaka dlaka Braider mora uzeti između 1500 i 2500 sati kozmetologije školovanja da primaju kozmetologiju certifikat. Međutim, kozmetologije obrazovanje nije samo puno novca, ali nedostajalo obrazovanje na srerujemo kosu. Izbor za Braiders kosa je bila teška jedan; Ili su izdržali hiljada sati skupo obrazovanje ili radio ispod radara kosa pletenica stanje zakona i zbog toga, ilegalno.

load...

Promjene u sistemu Njega kose

Kosa Braiders širom zemlje protestovali propisima na snazi ​​za više logičan i pristupačne pristup. Kao nedavno kao u oktobru prošle godine, Chicago Tribune pisao je članak o novim nametnuta propisima o Braiders kosu. Zakoni bi imala koristi Braiders kosu navodi širok regulacijom sistema i čineći obrazovanje više pristupačne i detaljan orijentisan. Prošle godine, tužbu osporio propisa o Braiders kosu zbog prevelikog iznosa sati (i novac) obrazovanja postati kozmetičar kada ima malo obuke na kosi pletivom.

Kao i Illinois, države zakoni kose pletenice u Nevadi je promijenjen za smještaj Braiders kosu. South Carolina i Mississippi oboje već imali nove propise nametnute. Ove države su savršeni primjeri strukture propisa za specifičnosti njegu kose.

Novi zakoni za dlake Braiders

U Ilinoisu i nekoliko drugih država, novi zakoni uklonite staru 1500-2500 sati kozmetologije obrazovanja za nešto što direktno korelira sa kosom pletivom profesije. Ako je obrazovanje uključena, nova kosa pletenica nastavni plan i program uključuje sve, od pravilnu tehniku ​​za njegu kose, pa čak i čistoće i sigurnosti. Umesto skupih kozmetologije obrazovanje, mnoge države odlučuje za nove i poboljšane državni zakoni kose pletenice u kojima su potrebne Braiders kosu završiti samo 6 sati obrazovanja, kao u slučaju Južne Karoline, kose Braider obrazovanja i, kao što je u Mississippiju , jednostavan test.

Kosa Braiders Rejoice

Za neke, ovaj set propisa za njegu kose su vrste koje idu zajedno sa ludim zakonima, kao što su, "nemaju magarca u kadi posljednjih 6 sati u četvrtak navečer."

Imajući to u vidu, konsenzus u mnogim državama je sada isto. Kosa Braiders zemlje imaju priliku da nastave u struci sa malo obrazovanja i test. S druge strane, potpuno nova kosa pletenica državni zakoni ne samo da pružaju certifikat ili licence, ali mir uma kao dobro.

Žele više?

Trend Alert: Long Braids are Back !!

Final Thoughts

Ako ste zainteresovani da budete Hair Braider, često je sada jednostavno kao prijavom na web stranici vaše države vlade da zahtjeve za certifikaciju u vašem području.

load...