Vruljalino kovrdžavo putovanje kose | BA.inspinre.com
Šminka

Vruljalino kovrdžavo putovanje kose

Vruljalino kovrdžavo putovanje kose

Vrushali Patil: Moje ime je Vrushali. Ja sam star 23 godine i pilot po profesiji. Završio sam letačke obuke u Sidneju, Australiji i sam svoj školovanje u Indiji, Mumbai. Nedavno sam diplomirao sa Bachelor of Science u avijaciji. Mojih hobija su slikarstvo i zanatski radovi. 

NC: Kako i kada ste počeli grli vaše lokne?

VP: Imao sam hemijski opuštajući tretman učinjeno u 2008. Godini, koji trajno ispravio moju kosu. Zbog štetnih kemikalija koje su se koristile, počeo sam suočava sa problemima kao što su gubitak kose, vlasišta svrab i perut. Odlučio sam da je to bio prvi i zadnji put da sam pokušati liječenje na moju kosu. Godinu i po dana kasnije, dobio sam prekrasne kovrče leđa i nisam ih od ispravio. Volim svoj kovrče, osjećam uvjeren, i ja cijenim ovaj prirodni poklon više nego ikada prije. 

load...

NC: Koja je vaša trenutna rutina?

VP: Ja nemam nikakve posebne prednost proizvoda za kosu. Stalno prebacivanje između Dove, L'Oreal i Garnier. Moje njegu kose rutinu sastoji od uglavnom prirodnih proizvoda. I ulje moja kosa nakon svaka 2 dana i ja konzumirati 5-6 badema, 4-5 datumi, ponekad cikle i voća poput naranče, koje su sve dobro za kožu i kvalitetu kose. 

NC: Od početka do kraja, na kovrdžave dan, koji je tvoj proces?

VP: I ulje moja kosa svaki 2. Ili 3. Dan ujutro dva sata prije pranja kosu. Ja sam počeo koristiti maslinovo ulje, ulje slatkog badema i ricinusovo ulje i ja definitivno mogu osjetiti razliku (možete dodati i kokosovo ulje kako bi se smanjila viskoznost). Uzimam 2 žličice svakog ulje, miješati ih dobro i pažljivo primijeniti mješavinu na moje vlasište. Onda sam primijeniti ulje iz mojih korena krajeva moju kosu. Dva sata kasnije, shampoo i stanja kosu. Stisnem višak vode iz moje kose nakon ispiranja i dok mi je kosa još vlažna, da se prijavim Kerastase Nutritive Oleo Curl, krem ​​pregib definicija za debele i kovrdžave kose. To dam kovrče lijepo elastičan izgled i ostavlja moja kosa meka za ostatak dana. Pustio sam moju kosu osuše. 

NC: Koje su vaše omiljene frizure nositi?

VP: Volim da sve mi je kosa na jednoj strani dati više obiman i skakanje izgled. A ako sam na putovanju ili pohađaju formalne sastanke, jednostavno vezujem kovrče se sa banana isječak. 

NC: Koji su vaši morate imati proizvode i alate?

VP: Kao što sam ranije spomenuo, ja ne koristim nikakve posebne brand šampona i drugih proizvoda. Tu su dostupni na tržištu kako bi nam pomogli zadržati naše kovrče netaknut tokom dana mnoge proizvode, tako da više nije problem. Najvažnije pitanje za nas prirodno kovrčave djevojke je zapetljavanje naše kose, što dovodi do pucanja, frizziness, gubitak kose, itd vjerujem da se to može podvesti pod kontrolu ulje za masažu, prirodna kosa spa terapije, konzumiranje dobro dijete i minerala. Ti bi biti iznenađeni da vidite kako stvari pasti u mjesto za prekrasne kovrdžave kose. 

NC: Šta reakcija si kada si prvi put odlučili da se prirodno?

VP: Svi oko mene volio moju kosu. Moji prijatelji i kolege će doći i diraj mi kosu i igrati sa kovrče. Često me pitaju jedan zajednički pitanje: "Jeste li trajnom kosu ?!" A ja bih sa ponosom reći "NE". Teško je za ljude da vjerujem da neko može imati tako savršen kovrče prirodno! Siguran sam da je odgovor na ovo pitanje je poznat samo prirodno kovrčave djevojke poput nas.

load...

NC: Šta radiš noću za kosu?

VP: Prije odlaska u krevet, ja očešljam nježno i dobiti osloboditi od svih zaplete. Onda sam vezati pletenicom. Ovo sprečava moja kosa petljaju dok spavam.

NC: Šta bi ti druge da ih ohrabri da prihvate svoje kovrče?

VP: prirodno kovrčavu kosu je jedinstveni dar od Boga koji nas nekoliko su blagoslovljeni sa i moramo njegovati ga. To nas čini ističu u gomili, tako da odemo tamo i mahati njima, djevojke! 

load...